Antreneaza-ti memoria pentru examen

Publicat: 06 Mai 2009 00:00

Perioada examenelor este una stresanta pentru toata lumea: elevi, profesori sau parinti. Memoria este esentiala pentru un succes garantat in cazul testarilor, fie ele scrise sau orale.

Pentru a-ti imbunatati memoria este nevoie de o perioada indelungata de timp. Cu toate acestea, exista sperante si pentru cei care vor sa incerce, pe ultima suta de metrii, sa-si imbunatateasca memoria.

Specialistii considera ca alimentatia este elementara in dezvoltarea memoriei si ca lecitina nu este facatoare de minuni.      
 
In privinta cafelei, oamenii de stiinta sunt sceptici considerand ca  aceasta poate fi considerata un energizant de moment, dupa reducerea efectului aceasta reusind sa dea o stare de moleseala.

Alimentati recomandata in timpul examenelor este una usoara, formata din cat mai multe fructe si legume. Produsele de patisserie, in special cele din aluat, trebuioe evitate pentru ca ingreuneaza digestia.

Lichidele sunt nelipsite intr-o alimentatie buna. Sunt recomandati 1,5 – 2 litri / zi.
Agitatia din seara dinaintea examenului poate fi eliminata prin consumul de carbohidrati: paste, paine, orez, etc sau o cana de lapte cald.

In ziua examenului este bine sa mancati proteine sau fibre, o salata de fructe sau o banana.

vezi si:
Cum sa iei nota 10 la examen

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Credeti ca problemele financiare ale profesorilor se vor rezolva prin declansarea grevei?

Teste Online

Test - Marimi fizice

Un test grila cu notiuni legate de relatii de definitie, unitati de masura, relatii de legatura intre marimi

mai multe »