S-a demonstrat: exercitiile fizice te fac mai destept!

Publicat: 10 Iun 2014 00:00

Stii deja cat de benefic este pentru sanatatea ta sa faci sport. Insa se pare ca exercitiile fizice nu contribuie doar la fortificarea sistemului imunitar si la tonifierea musculaturii, ci si la mentinerea sanatatii creierului. 


Cliseele cu sportivi mai putin inteligenti au fost spulberate de catre un nou studiu realizat de catre cercetatorii de la Universitatea din Illinois. Acestia au descoperit ca exista o corelatie intre antrenamentul fizic si functionalitatea creierului. Practic, studiul dezvaluie ca exercitiile fizice ajuta la imbunatatirea memoriei.


Pentru realizarea acestui studiu, cercetatorii au analizat doua grupuri diferite de adolescenti: primul grup a fost compus doar din tineri care practica sporturi, iar al doilea din adolescenti sedentari. In urma unor teste de memorie si intrebari scurte, grupul de tineri "in forma" a avut cu pana la 20% mai multe raspunsuri corecte decat celalalt grup!


Explicatia cercetatorilor este ca exercitiile fizice stimuleaza activitatea cortexului prefrontal, acea parte a creierului responsabila de memorarea informatiilor. 


Asadar, de-acum incolo cand intampini dificultati in a retine materia scolara, poti face cateva exercitii inainte de a te apuca de invatat. Vei avea doar de castigat!


Sursa foto: smartleytoned.weebly.com

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Ce credeti despre hotararea de a calcula alocatiile copiilor in functie de veniturile familiei?

Teste Online

Initiere informatica

Initiere informatica , cls IX

mai multe »