Peste 32.000 de profesori sustin astazi proba scrisa din cadrul examenului de titularizare in invatamant

Publicat: 21 Iul 2014 00:00

In acest an s-au inscris pentru participarea la examenul de titularizare in invatamant peste 32.000 de profesori care au obtinut note de trecere la inspectiile speciale si la probele practice ale examenlui. Astazi, acestia sustin proba scrisa pentru a deveni profesori titulari.

Proba scrisa a examenului de titularizare in invatamant incepe astazi la ora 10:00 si a fost organizat, la nivel national, in 91 de centre.

Biroul de Presa al Ministerului Educatiei Nationale a declarat ca la acest examen s-au inscris 32.167 de cantidati care au obtinut cel putin nota 5 la inspectiile speciale sau la probele practice desfasurate in perioada 26 mai - 27 iunie.

Intrarea in salile de examen s-a desfasurat intre orele 8:00 si 9:00. Subiectele vor fi comunicate la ora 10:00, iar din acel moment, concurentii vor avea 4 ore la dispozitie pentru a le redacta. Li se acorda cel mult 1 - 2 ore in plus celor care sufera de afectiuni severe de vedere.

In cadrul concursului de titularizare din acest an se vor desfasura examene la 149 de discipline, toate fiind asigurate de Centrul National de Evaluare si Examinare. Ulterior, le va publica si Ministerul Educatiei Nationale pe site-ul oficial, la sectiunea "Subiecte".

Rezultatele preliminare ale probei scrise din cadrul examenului de titularizare vor fi comunicate in data de 25 iulie. In aceeasi zi, pana la ora 21:00 si in ziua urmatoare, pe 26 iulie, pana la ora 15:00. Rezultatele finale vor fi comunicate in data de 30 iulie.

Posturile didactice din invatamantul preuniversitar disponibile in acest an sunt in numar de 4.761, dintre care 2.699 sunt in mediul urban si 2.062 sunt in mediul rural.

4.985 de candidati s-au inscris la specializari precum educatoare pentru invatamantul prescolar, 3.963 isi doresc posturi de invatatori in invatamantul primar, 3.083 de candidati vor sa devina profesori titulari de limba si literatura romana, 2.676 au optat pentru educatie fizica si 2.254 candideaza pentru titularizarea postului de profesor de limba engleza. 

Cele mai multe locuri vacante sunt cele pentru educatori si invatatori in invatamantul prescolar, respectiv primar - 1.165, respectiv 867, dar si pentru educatie muzicala (344) sau limba engleza (223).

Candidatii care vor obtine medii la proba practica si la cea scrisa cuprinse intre 5 si 7 nu vor putea profesa decat in calitate de suplinitori, posturile de profesori titulari fiind acordate doar acelor candidati care vor obtine medii mai mari de 7.

Sursa foto: realitatea.net

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Cum e noul tau orar?

Teste Online

Test la informatica

Un test la informatica pentru clasa a XII-a.

mai multe »