Astazi are loc sesiunea de prezentare a proiectelor finantate in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano-Roman

Publicat: 05 Iun 2014 00:00

Biroul de presa al Ministerului Educatiei Nationale a anuntat ieri programul sesiunii de prezentare a proiectelor finantate prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman, realizat de catre Swiss National Science Foundation (SNSF) in colaborare cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior al Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI).


Evenimentul a inceput astazi, 5 iunie 2014, la ora 8:30 si are loc in Sala "Mircea Eliade" din Biblioteca Nationala a Romaniei. In cadrul intalnirii isi va face aparitia Ambasadorul Confederatiei Elvetiene, Jean-Hubert Lebet, alaturi de cateva nume mari ale culturii romane, precum Ministrul Delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu.


In cadrul evenimentului vor fi prezentate rezultatele stiintifice ale proiectelor finantate anterior, in cadrul unei sesiuni de postere. Ulterior, se vor discuta posibilitatile de cooperare dintre cele doua tari si eventualele proiecte comune de cercetare care vor primi finantare bilaterala sau internationala.


Conferinta de presa aferenta evenimentului incepe la ora 11:45 si va fi marcata de prezenta reprezentantilor Ambasadei Confederatiei Elvetiene in Romania, de cei ai Ministerului Educatiei Nationale si de cativa membri importanti ai celor doua agentii de implementare. 


Printre scopurile acestui program se numara reducerea disparitatilor economice si sociale dintre Romania si tarile dezvoltate din cadrul Uniunii Europene. Prin "dezvoltarea sociala si a resurselor umane", Fondul Tematic Cercetare al Programului de Cooperare Elvetiano-Roman urmareste fortificarea colaborarii stiintifice dintre Romania si Elvetia.


Proiectele comune anterioare au fost discutate incepand cu anul 2011 si au fost sau urmeaza sa fie implementate in perioada 2012-2015. Bugetul cumulat al acestora este de 10,35 milioane CHF, din care 85% sunt contributia Elvetiei si doar 15% a Romaniei. 


In prezent, exista 26 de proiecte de cercetare in derulare, ale caror arii tematice sunt Cercetarea in boli grave, Impactul deseurilor si al poluarii asupra mediului si al climei, Energia sustenabila si Cresterea economica si reducerea disparitatilor sociale. 


Pentru mai multe detalii privind agenda desfasurarii evenimentului, consultati fisierul atasat (documentul este in limba engleza).


Sursa foto: hotnews.ro

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Iti pare bine ca incepe scoala?

Teste Online

IV Test de evaluare - C/C++

Lucrare de evaluare la informatica. C/C++. Fiecare item are un singur răspuns corect.

mai multe »