De ce ai nevoie de un Glucometru Contour Plus Elite cand ai diabet

Publicat: 03 Mai 2022 00:00

Diabetul este o boala cronica in care organismul nu poate produce insulina sau utiliza insulina pe care o are deja. Insulina este un hormon produs de pancreas. Este necesar pentru transferul de glucoza (zahar) din sange in celulele corpului, care vor putea sa o transforme in energie.

Cand nu exista suficienta insulina sau nu functioneaza corespunzator, nivelul glucozei din sange creste. Astfel, masurarea glucozei din sange, cunoscuta si sub denumirea de auto-monitorizare a glicemiei, este o metoda de verificare a cantitatii de glucoza (zahar) in sangele unei persoane folosind un glucometru oricand si oriunde.

Ce rol are un glucometru

Aparatul care monitorizeaza glicemia Glucometru Contour plus ELITE este potrivit pentru persoanele care au diabet si doresc sa se testeze acasa, cu probe de sange venos si sange integral capilar proaspat recoltat din varful degetului sau din palma.

Glucometrul Contour Plus ELITE este unicul glucometru care are un ecran cu numaratoare inversa de 60 de secunde, care le permite pacientilor sa aplice mai mult sange la aceeasi bandeleta, in cazul in care la prima aplicare nu a fost plasat suficient sange. 

Partea buna e ca, aplicatia gratuita Contour Diabetes faciliteaza imbunatatirea gestionarii diabetului si este asociata cu imbunatatirea controlului glicemic si cu scaderea numarului de episoade hipoglicemice. Din moment ce are o precizie ridicata, Contour Plus ELITE poate reduce riscul de hipoglicemii nedetectate.

De-a lungul timpului, glicemia crescuta (cunoscuta si sub denumirea de hiperglicemie) poate provoca leziuni ale vaselor de sange si tesuturilor din organism, care, la randul lor, pot duce la complicatii care pun viata in pericol si la dizabilitati.

Modul in care alimentele afecteaza glicemia

Alimentele au un efect direct asupra nivelului de glucoza din sange. Unele alimente cresc nivelul de glucoza din sange mai mult decat altele. Gestionarea cu succes a diabetului necesita cunoasterea acestor alimente si urmarea unui plan alimentar care se potriveste stilului tau de viata si ajuta la controlul nivelului de glucoza din sange.

Astfel, un glucometru este una dintre cele mai bune solutii pentru monitorizarea regulata a fluctuatiilor glicemiei in functie de dieta, activitate fizica si alte modificari. Utilizarea unui glucometru Contour Plus ELITE iti permite sa iei masuri imediate pentru a aduce nivelul de glucoza pana la nivelurile recomandate de medic.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Considerati ca procesul de obtinere a definitivatului este prea lung si anevoios?

Teste Online

Test - Engleza

Alegeti varianta corecta la intrebarile adresate din limba engleza.

mai multe »