Cum sa alegi un proiect casa - 3 momente decisive

Publicat: 12 Nov 2021 00:00

Planificarea unei casei are loc in mai multe etape.

Un proiect casa implica un proces atat de complex si de interesant! Daca doresti ca proiectul ales sa corespunda asteptarilor, este recomandabil sa respecti aceasta succesiune de actiuni.

Decide numarul de etaje ale casei

Primul lucru de facut este sa decizi cate etaje va avea casa. Modele de case cu un etaj sunt apreciate pentru confortul lor - proprietarii nu trebuie sa urce la etaj de multe ori pe zi. Pentru familiile cu persoane in varsta si copii mici, acest factor asigura functionarea confortabila a casei.

Pe de alta parte, crearea unei structuri cu mai multe nivele ofera alte oportunitati. Este in dreptul tau sa alegi cate etaje va avea casa ta.

Enumera numarul de camere

Urmatorul pas important este determinarea numarului de camere din viitoarea casa si a scopului acestora.

Diverse proiecte de case gata facute au deja o „umplutura”. Dar daca doresti sa alegi cea mai convenabila optiune, atunci alege individual.

Determina dimensiunile spatiilor, dar si suprafata casei

O cerinta importanta in etapa de alegere a dimensiunilor casei este sa se tina cont de limitele lotului de constructie.

In prezenta unei suprafete mici de teren, este recomandabil sa alegi case de dimensiuni mici si sa verifici cu atentie daca se potrivesc exact pe locul constructiei.

Poate ca una dintre principala problema a majoritatii proiectelor tipice si a solutiilor auto-realizate este zonarea incorecta.

Ca sa fim bine informati, trebuie sa stim ca o casa este impartita in trei zone:

- Publica
- Economica
- Privata

1. Prima include camera de zi, bucataria, holul, terasa si alte incaperi in care locuitorii isi petrec cea mai mare parte a vietii
2. A doua - o baie pentru oaspeti, un cazan, o spalatorie, un atelier etc.
3. A treia - dormitoare si bai.

Cand evaluezi un proiect, trebuie sa raspunzi la cateva intrebari:

Exista iesiri din camere catre zona de zi? Cat de departe sunt locurile publice de zona privata? Este posibil sa te deplasezi noaptea din dormitor la baie fara a te intalni cu alti membri ai gospodariei? Care este izolarea fonica in dormitor? Toate acestea si alte lucruri marunte pot simplifica sau strica semnificativ calitatea vietii intr-o casa de locuit.

Merita sa ne gandim la ele anume in etapa de creare a proiectului, ca sa nu avem mai pe urma surprize neplacute.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Vi se pare corect ca numai elevii din clasele primare au vacanta de toamna?

Teste Online

Test - algebra clasa a VII-a

Un test din algebra de clasa a 7 a.

mai multe »