Cum sa afli ce profesie ti se potriveste cu ajutorul unui test de cariera

Publicat: 29 Iun 2021 00:00

Daca esti interesat de dezvoltarea ta profesionala si a carierei, doresti sa iti intelegi mai bine abilitatile personale, motivatia, sa intelegi in ce companie si in ce pozitie vrei sa activezi, este timpul sa faci un test de cariera si eventual un test de inteligenta.

Daca esti interesat de dezvoltarea ta profesionala si a carierei, doresti sa iti intelegi mai bine abilitatile personale, motivatia, sa intelegi in ce companie si in ce pozitie vrei sa activezi, este timpul sa faci un test de cariera si eventual un test de inteligenta.

De ce este important sa te autoevaluezi

Pentru multi oameni, testele sunt o modalitate de a-si identifica abilitatile, punctele forte si punctele slabe. Cu ajutorul psihologiei, ne straduim sa dezlegam ceea ce este de obicei inaccesibil in viata reala. Oamenii au atitudini diferite fata de testare. Opiniile despre utilitatea testelor sunt, de asemenea, mixte. Pentru unii, testarea este o modalitate excelenta de a identifica anumite calitati ale unei persoane. Altii cred ca testele nu rezolva nimic si ca putin depinde de ele.

Beneficiile testarii

Totusi, se adevereste ca testele sunt de mare valoare pentru o persoana, ii permit sa se inteleaga pe ea insasi si sentimentele sale. Psihologii cred cu tarie ca:

testele sunt in primul rand capabile sa ajute o persoana in alegerea unei profesii
- testele ajuta in rezolvarea conflictelor familiale si iesirea dintr-o situatie de criza
testele pot invata o persoana sa evite nesiguranta si incertitudinea si sa gaseasca modalitati de a le rezolva
- testele ajuta la obtinerea succesului in toate eforturile si obiectivele propuse

Atunci cand o persoana cauta de lucru, ea tinde sa isi faca mai intai un test de aptitudini profesionale – acesta fiind folosit tot mai des in viata de zi cu zi. In plus, testele sunt capabile sa dezvaluie nivelul abilitatilor intelectuale ale persoanei acordand atentie independentei gandirii si responsabilitatii.

Cu ajutorul testelor, s-a constatat ca femeile, in comparatie cu barbatii, sunt mai atente si mai putin predispuse la oboseala, astfel incat tipurile de profesii considerate in mod traditional pentru barbati sunt destul de potrivite si pentru ele. Recent, firmele si intreprinderile destul de mari recurg din ce in ce mai mult la testare pentru a „filtra” fluxul de solicitanti, care creste in fiecare zi. Se crede ca testele pot fi folosite pentru a selecta persoana care este cea mai capabila sa ocupe postul propus.

Ce fel de teste exista si care sa ti le faci

In general, testele pot fi impartite in mai multe tipuri: teste profesionale, de personalitate si de inteligenta. Pot fi de diferite tipuri, de exemplu, sub forma de imagini. Dar totusi, testele cu intrebari sunt cel mai des folosite. In ceea ce priveste testele de personalitate, ele, de regula, sunt de natura tematica, de exemplu, determinarea temperamentului unei persoane, a scopului sau etc. Testele postate pe site te vor ajuta nu numai sa iti dezvalui abilitatile, ci si sa depasesti dificultatile in viata de zi cu zi.

Indrazneste sa afli mai multe despre tine cu ajutorul testelor propuse de eurocor.ro si nu vei regreta!

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Credeti ca examenul de titularizare s-a desfasurat corect?

Teste Online

fotbal

cel mai tare test de fotbal

mai multe »