Alegerea camasii, baza elegantei in tinutele masculine si feminine

Publicat: 09 Sep 2021 00:00

Cămașa este baza în ținutele masculine elegante și articolul vestimentar care poate face dintr-o ținută feminină o ținută aparte. Articol care ar trebui să nu lipsească din nicio garderobă, cămașa este extrem de versatilă, putând fi asortată la diverse ținute, însă este important și modul în care faci alegerile pentru ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor.

Cum recunoști o cămașă de calitate?

Unul dintre cele mai importante criterii în alegerea unei camasi este dat de materialul din care este aceasta realizată. Pentru a avea un aspect estetic deosebit, cămașa trebuie realizată dintr-un material de calitate, de preferat fără materiale sintetice. Cu o cămașă simplă, realizată din bumbac de calitate înaltă, poți face față decent ținutelor casual, însă dacă vrei să ieși în evidență prin cămașa pe care o porți, atunci alege o cămașă din mătase sau in, materiale 100% naturale. Și nu numai materialul este cel care contează, ci și modul în care a fost țesută cămașa, respectiv numărul de fire. Cu cât numărul acestora este mai mare, cu atât cămașa este mai moale, mai calitativă, mai rezistentă. Cele cu fir răsucit și dublu răsucit câștigă bătălia în acest sens, fiin cămăși deosebit de rezistente, cu o calitate crescută. 

Ce fel de guler să alegi pentru a arăta elegant?

Gulerul este un element esențial în croirea și design-ul unei cămăși, acesta contribuind atât la obținerea unui aspect elegant al cămășii, cât și la confortul pe care îl are purtătorul. De obicei, cu cât gulerul este mai rigid, cu atât cămașa are un aspect mai elegant, mai ales când vine vorba despre camasi barbati. Cămășile fără guler sunt mai degrabă potrivite pentru stilul casual, putând fi purtate cu teniși, la ținute lejere, de stradă. 

Cu ce să porți o cămașă pentru a avea o ținută impecabilă?

La bărbați lucrurile sunt mai simple: cămășile sunt asortate întotdeauna la cel mai elegant costum din garderobă pentru participarea la evenimente deosebite, unde ținuta elegantă este obligatorie. Ținutele casual pot fi completate de cămăși în culori diverse, cu imprimeuri sau fără, dar din materiale naturale pentru un aspect îngrijit. În cazul femeilor, cămășile reprezintă acel articol  vestimentar care caracterizează o categorie aparte. Este vorba despre femeile care doresc un plus de eleganță și care pot purta camasi dama alături de o fustă cu talie înaltă sau de o pereche de pantaloni de costum și un sacou pentru a face față întâlnirilor în care codul vestimentar este aparte. 

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Ce materie ai prefera sa scoata ministerul din programa?

Teste Online

Secrete ale mamiferelor!

Afla cat de multe stii despre lumea vasta a mamiferelor! Avem pentru tine muuulte secrete despre arici, balene,elefanti si rozatoare!

mai multe »