5 motive sa alegi procedura de scoatere alunite cu ajutorul laserului

Publicat: 08 Aug 2022 00:00

In cele mai multe cazuri, alunitele de dimensiuni mici si medii nu sunt periculoase si necesita doar o monitorizare dinamica la un specialist.

Uneori, insa, este necesara o indepartare a alunitei. Cum crezi, cand este cazul sa apelezi la procedura de scoatere alunite cu ajutorul laserului?

Alunitele pot fi indepartate in urmatoarele cazuri:

- Daca alunita isi schimba forma si dimensiunea;
- Daca alunita este traumatizata in mod constant (cu haine, lenjerie intima, perie de par);
- Alunita este deranjanta din punct de vedere psihologic din cauza marimii sale sau a aspectului respingator etc.

Pentru indepartarea neoplasmelor se folosesc mai multe metode, insa, dovedita in timp, cea mai bune se adevereste procedura de eliminare alunite laser.

Avantajele procedurii de indepartare alunite laser presupun:

1. Actiunea locala a laserului, cazul in care fasciculul laserului afecteaza doar celulele anormale si nu afecteaza tesutul sanatos.
2. Este o procedura aseptica, riscul de complicatii cu o ingrijire postoperatorie adecvata este practic minim.
3. Este o procedura rapida, operatiunea nu dureaza mai mult de 10 minute pentru o alunita.
4. Presupune o eficacitate ridicata, daca este efectuata corect, riscul de recidiva a alunitelor este minim.
5. Nu exista cicatrici postoperatorii.

Si totusi, de ce ar trebui sa fie indepartate alunitele?

Raspunsul nu este intotdeauna evident. Alunitele par inofensive - sunt doar cateva puncte maro pe piele. De ce vrem sa scapam de ele?

Da, alunitele sau nevi sunt excrescente benigne ale pielii. Sunt inofensive. De cele mai multe ori, asa este.

Dar, dintr-o varietate de motive, cum ar fi expunerea la soare pe tot parcursul vietii, genetica si alti factori, alunitele se pot transforma in tumori maligne. Iar melanomul este unul dintre cancerele cu cea mai rapida crestere.

Problema este ca alunitele „bune” sunt greu de distins de cancerul de piele.  Pentru a te proteja, trebuie sa stii care alunite trebuie indepartate. Iar acest lucru poate fi inteles doar de catre un specialist in domeniu.

Un alt motiv pentru indepartarea alunitelor este de ordin estetic. Aflandu-se in zone vizibile cum ar fi fata, gatul sau mainele, adesea iti doresti sa nu le ai deloc.

In acest caz, ar trebui sa consulti un dermatolog, care va stabili ce alunite este cel mai bine sa indepartezi si cum anume sa faci acest lucru.

Vrei sa scapi de niste alunite rapid si fara durere? Apeleaza la procedura de eliminare a lor cu ajutorul laserului chiar azi!

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Cum iti petreci vacanta mare?

Teste Online

Test la romana - clasa a VI-a

Este un test foarte usor de lb. romana pentru clasa a VI-a.

mai multe »