Referat Yangtze



Yangtze este cel mai lung fluviu din Asia avand lungimea de 6300 km. Cursul lui se afla in intregime pe teritoriul Chinei.

Curs:
    Fluviul izvoraste din muntii Kunlun in partea sud-vestica a regiunii Qinghai si curge spre sud prin provincia Sichuan. in provincia Yunnan coteste brusc spre nord-est, apoi curge spre nord-est si est prin provinciile Sichuan, Hubei, Anhui si Jiangsu din China centrala. Se varsa in Marea Chinei de Est la 23 km Nord de orasul Shanghai. Prin Marele Canal Chinez este legat de fluviul Huang He.
    Bazinul hidrografic al fluviului este de 1.683.500 km2. Principalele tributare sunt raurile Han, Yalong, Jialing, Min, Tuo He, Wu si Zhenjiang .in perioadele cu precipitatii bogate isi revarsa apele in doua lacuri (Dongting Hu si Poyang Hu), uneori producand pagube materiale.

Nume:
    Fluviul le este cunoscut strainilor cu numele de Yangtze sau "Fluviul Albastru" dar chinezii denumesc asa numai ultimii 480 sau 645 km din cursul sau (regiunea care a fost regatul Yang ce a inflorit in secolul 10 i.Hr.). De la izvor la Yibin raul este denumit Jinsha sau "Nisipul Auriu". Alte nume ii sunt date in provinciile pe care le traverseaza. Numele oficial pentru intregul fluviu este Chang Jiang sau "Fluviul Lung".    

    2.Importanta economica:
    In 1994 a inceput construirea unui baraj langa Yichang. Acesta va fi terminat in 2009 si va masura 180 m inaltime si 2,5 km lungime. Se spera ca va ajuta la oprirea inundatiilor din valea...

Materie: Geografie
Postat de Machedon Emilia in 02 Iunie 2008


nota obtinuta
83 note primite
6
Accesari: 4456
Download-uri: 667


 Voteaza acest referat

Daca acest referat te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.

 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10