Referat Virusii
Virusi

· Ce este un virus de calculator?

Un virus de calculator este de obicei un program proiectat sa se autoreplice si sa se împrastie, infectând cât mai multe calculatoare, fara ca utilizatorii sa îsi dea seama de acest lucru. Virusii se imprastie atasându-se de alte programe, fisiere EXE sau COM, iar mai recent, si documentelor WORD, EXCEL, chiar si fisierelor HLP, sau unii pot sa infecteze sectorul de boot al discului. Când se lanseaza în executie un fisier infectat, sau când se porneste calculatorul de pe un disc sau o discheta virusata, se lanseaza si virusul in executie. Adesea, virusul ramâne rezident în memoria calculatorului, pentru a putea infecta urmatorul program lansat în executie, sau urmatoarea discheta accesata.

Ceea ce fac virusii periculosi este abilitatea lor de a executa actiuni în calculator. Î n timp ce unele din aceste actiuni sunt sâcâitoare (cum ar fi afisarea unui mesaj la o anumita data sau ca raspuns la o anumita actiune a utilizatorului calculatorului) iar altele enervante (cum ar fi reducerea performantelor calculatorului), exista virusi care pot provoca adevarate catastrofe, distrugând fisiere de date, documente, sau facând calculatorul inutilizabil.

Primii virusi au aparut acum câteva decenii, însa nu au cunoscut o raspândire la scara mondiala decât dupa aparitia primelor PC-uri. Î n 1981 firma...

Materie: Informatica
Postat de Coman Alexandru in 02 Iunie 2008


nota obtinuta
20 note primite
8
Accesari: 1992
Download-uri: 496


 Voteaza acest referat

Daca acest referat te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.

 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10