Referat Praslea cel voinic si merele de aur - rezumat
Prâslea cel voinic si merele de aur

- rezumat -

Basmul este una dintre cele mai citite si mai fascinante specii literare, apartinând literaturii populare. În basm se creeaza o lume fantastica, populata cu personaje fantastice, înzestrate cu puterii supranaturale. Originea basmelor se pierde în negura vremii, el fiind o specie foarte îndragita, indiferent de vârsta cititorului.

Era odata un împarat puternic care avea trei fii, si o gradina dintre cele mai frumoase. În gradina avea un mar care facea mere de aur, dar din care el n-a reusit sa guste niciodata. Au încercat multi oameni viteji sa prinda hotul, dar nici unul n-au reusit. Au încercat chiar si fii mai mari ai împaratului sa prinda acest hot, dar nici ei n-au reusit. Într-un an, când erau sa se coaca, a încercat si fiul mai mic, Prâslea, sa prinda acest hot.

Noaptea, Prâslea s-a dus la pânda, când într-un târziu a auzit un zgomot ciudat. A tras trei sageti, si cu una a nimerit zmeul. A luat câteva mere, le-a dus împaratului, apoi el cu fratii lui au plecat în cautarea hotului. S-au luat dupa dâra de sânge, lasata în urma hotului ranit, si au ajuns pe tarâmul zmeilor, unde a vazut trei castele. S-a luptat cu zmeul din castelul de argint, apoi cu cel din castelul de arama si i-a învins pe amândoi. Când a ajuns la zmeul din castelul de aur a vazut trei fete de împarat, una mai frumoasa ca cealalta. Când a venit zmeul acasa, l-a provocat la lupta pe Prâslea, dar acesta l-a învins si pe zmeul din castelul de aur.

Le-a...

Materie: Romana
Postat de Iulian in 02 Iunie 2008


nota obtinuta
1834 note primite
6
Accesari: 49641
Download-uri: 7501


 Voteaza acest referat

Daca acest referat te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.

 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10