Referat Panda uriasaPanda uriasa

Este una dintre cele mai cunoscute si totodata cele mai rare specii de animale din intrega lume. In libertate mai traiesc doar cateva exemplare, dar in ultimii ani cei de la protectia mediului depun eforturi mari pentru salvarea lor.
Faptul ca panda uriasa, numita si ursul de bambus, este atat de cunoscuta si populara in intreaga lume, se datoreaza aspectului atragator si usor de recunoscut. Constitutia sa este robusta, specifica ursilor; culoarea de fond a blanii este alba, iar picioarele, umerii si toracele sunt negre; in zona urechilor,precum si in jurul urechilor, blana este deasemenea neagra. Ochii sunt mici, asemanatori cu ochii pisicilor, pupilele au aspect de fanta verticala.

In libertate, panda uriasa se gaseste doar in cateva puncte izolate ale unor paduri racoroase si umede, situate la o altitudine de 1200-1400 m. In muntii centrali ai Chinei de Sud. Aici creste hrana preferata a ei, bambusul. Padurile de bambus se intind pe o arie de aproximativ 30 de mii de km patrati, dar panda este raspandita pe o zona de cel mult 6000 de km patrati. In mediul lor de viata, pandele uriase isi marcheaza teritoriul frecandu-si glandele odorante de scoarta copacilor. Intre teritorii exista suprapuneri, dar de regula pandele se ocolesc, fiind animale solitare.
Ele duc o viata nocturna, umbland dupa hrana de la apusul soarelui pana in zori. In timpul zilei dorm sau se odihnesc, dar nu au "locuinta" permanenta se adapostesc in diferite locuri protejate, de exemplu printre stanci, sau printre radacinile unui copac.
...

Materie: Biologie
Postat de Gabriela in 11 Noiembrie 2008


nota obtinuta
5 note primite
6
Accesari: 1392
Download-uri: 191


 Voteaza acest referat

Daca acest referat te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.

 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10