Referat Judetul Constanta
Date geografice
· Asezarea geografica
Judetul Constanta este situat in extremitatea sud-estica a Romaniei fiind limitat de marea Neagra la est, iar la nord de judetul Tulcea. Spre vest Dunarea desparte judetul Constanta de judetele Calarasi, Ialomita si Braila, iar la sud se afla o parte din frontiera de stat a tarii noastre cu Bulgaria.

Ocupand o suprafata de 7. 071 km patrati judetul Constanta reprezinta 3% din teritoriul Romaniei, ocupand locul 8 intre judetele Romaniei. Structura administrativ teritoriala a Romaniei cuprinde 3 municipii, 8 orase, 52 de comune si 186 de sate.

· Relieful
In judetul Constanta predomina relieful de podis cu altitudine redusa, cu valori sub 200 m, doar in nordul judetului altitudinea atingand pe alocuri 250 m.

· Podisul Casimcea ocupa partea de nord a judetului, iar in partea de sud se intinde Podisul Dobrogei de Sud care seamana cu o campie inalta, avand un aspect calcaros. Litoralul Marii Negre este format la nord din cordoane de nisipb care separa lacurile de mare, iar in partea sudica se remarca o faleza abrupta formata din calcare si loess cu inaltimi de 15-30 m.

· Reteaua hidrografica
In partea estica a judetului Constanta se afla Marea neagra, ceas mai importanta unitate hidrografica a judetului Constanta. Datorita asezarii geografice, Marea Neagra este o mare continentala. Suprafata Marii Negere este de 411. 540 km patrati iar adancimea maxima este mai mare de 2. 211 m. Datorita configuratiei tarmului si reliefului submarin, adancimea apei este mai mica in...

Materie: Geografie
Postat de anonim in 02 Iunie 2008


nota obtinuta
358 note primite
7
Accesari: 14976
Download-uri: 2214


 Voteaza acest referat

Daca acest referat te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.

 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10 

Super Chick Sisters
Super Chick Sisters
Barbie si poneiul
Barbie si poneiul
Pinboliada
Pinboliada
Zombie Taxi
Zombie Taxi
Mile High Club
 Mile High Club