Referat Hardware
Hardware

1) Placa de baza:

Placa de baza este principala componenta HARD dintr-un calculator. Alcatuirea unei placi de baza nu este usor de facut deoarece ea are multe componete care au un rol foarte important.

Cele mai importante sunt:
a)Slotul procesorului in care se pune practic inima calculatorului si anume procesorul.

b)Sloturile PCI care ajuta la conectarea unor placi care suporta acest sloc, cum ar fi: placile de sunet, placile de retea, unele placi video si nu in ultimul rand placile modem. Uitandu-ne mai atent la aceste sloturi se poate observa ca distanta dintre pini este medie. Sloturile PCI sunt cele mai folosite si cele mai importante deoarece majoritatea placilor se bazeza pe acest standard. De obicei sunt in numar de 3 sau 4, dar pot fi si mai multe.

c)Sloturile AGP (Accelerated Graphics Port). Pe acest port se pot conecta doar unele placi video care au o viteza mai mare de 143 Mhz. Avantajul pe care il aduc aceste porturi este faptul ca ele nu se limiteaza doar la memoria placii video, ci la intreaga memorie RAM a calculatorului in cazul in care memoria placi video nu este indeajuns. Spre deosebire de PCI, in cazul AG-ului distanta dintre pini este foarte mica. Niciodata nu vom intalni mai mult de un Port AGP pe o placa de baza. AGP-ul poate avea o viteza de la 1x pana la 4x sau chiar mai mult.

d)Sloturile ISA. Sunt sloturile cele mai putin folosite in ca drul unui calculator. In aceste porturi se pun placile care nu au...

Materie: Informatica
Postat de in 02 Iunie 2008


nota obtinuta
49 note primite
5
Accesari: 4078
Download-uri: 802


 Voteaza acest referat

Daca acest referat te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.

 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10