Referat Fructe si seminte
FRUCTE SI SEMINTE

Plantele cu flori nu au doar flori frumoase ci furnizeaza si fructe si seminte, cum ar fi merele, avocado si graul-toate fiind parte importanta a regimului alimentar al animalelor, pasarilor si oamenilor.

Printre fructele suculente, consumate si raspandite se numara poame precum

merele si avocado, bace precum rosiile, rodiile, strugurii, portocalele si pepenii si drupe precum migdalele. Printre fructele uscate se numara paltinul de munte, floarea soarelui, macul si graul.

Pentru a prospera, orice specie de planta trebuie sa se asigure ca semintele sale sunt larg raspandite. Semintele de papadie, raspandite de vant, au un smoc de peri care actioneaza ca o parasuta, facilitand raspandirea.

Cu marea lor varietate de culori, care pot fi delicate sau intense, florile sant intotdeauna placute la vedere, insa scopul lor este acela de a asigura polenizarea si raspandirea semintelor lor si astfel de a perpetua specia.

FRUCTELE USCATE

Un fruct este structura formata de ovar dupa fecundatie si contine samanta, sau semintele dezvoltate din ovulele fecundate. Dar nu toate fructele

sant de tip carnos ca merele si perele. Fructele sant clasificate in uscate si carnoase(suculente)..

Botanistii descriu fructele uscate ca fiind dehiscente -cele capabile a se deschide mecanic, precum maciulia macului -sau indehiscente -cele incapabile de a se deschide. exmple de fructe indehiscente sant alunele.

FRUCTELE...

Materie: Biologie
Postat de in 02 Iunie 2008


nota obtinuta
123 note primite
6
Accesari: 6432
Download-uri: 764


 Voteaza acest referat

Daca acest referat te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.

 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10