Referat Drepturile omuluiDrepturile omului reprezinta principalele conditii care permit feecarei persoane sa-si dezvolte si sa-si foloseasca cat mai eficient calitatile: fizice, intelectuale, morale, socio-afective si spirituale. Ele decurg din inspiratia-tot mai mare-a omenirii la o viata in care demnitatea si valoarea fiecaruia este respectata si protejata.

Conventia Europeana a Drepturilor Omului
. dreptul de a avea o viata
. dreptul libertatii de sclavie
. dreptul libertatii de a vorbii
. dreptul de a nu fi torturat
. dreptul la intimitate
. dreptul de a nu fi discriminat

Conventia Europeana a Drepturilor Omului a infintat Comisia Europeana a Dreptrurilor Omului si Tribunalul European al Drepturilor Omului, amandoua fiind situate in Strasbourg, pentru a intari conventia.

Tribunalul European al Drepturilor Omului

Tribunalul European al Drepturilor Omului a fost infiintata de participantii Conventiei Europeana a Drepturilor Omului in 1850 din cauza activitatilor guvernamentale.

Dupa terminarea celui de-al II Razboi Mondial si in special din cauza atrocitatilor desfasurate de catre Germania Nazista. Majoritatea guvernelor din Europa au fost de acord ca trebuie supravegheate caile in care natiunile isi trateaza cetatenii. Procesele criminalilor de razboi la Nuremberg a aratat ca un tribunal international ar putea sa mearga. Asa ca Conventia a fost infiintat Tribunalul si statele au putut sa dea in judecata alte state pentru cetatenii lor. In zilele noastre cetatenii pot da in judecata propriile guverne aceasta fiind cauza celor mai multe...

Materie: Diverse
Postat de Rambo Cel Adevarat in 02 Iunie 2008


nota obtinuta
40 note primite
6
Accesari: 3307
Download-uri: 662


 Voteaza acest referat

Daca acest referat te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.

 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10