Referat Despre plante
Papaya

Planta cu tulpina inalta de 5-6 m, cunoscuta si sub numele de " arborele de pepene". Fructele sunt comestibile, avind un gust asemanator pepenelui galben. La maturitate fructul capata culoarea galbuie sau portocalie, marimea unui pepene galben, putind atinge greutatea de cca8 kg. Latexul secretat de partile vegetale ale plantei este bogat intr-o enzima denumita "papaina " cu argi intrbuintari in medicina si industria alimentara. Din productia mondiala de papaya cea mai mare parte revine Americii Latine, apoi Asiei si intr-o foarte mica masura SUA.

Curmatura

Depresiune sau inseuare pe culmea unui munte sau a unui deal si prin care trece de obicei un drum; locul unde se schimba directia unei pante, unei culmi de munte sau deal; trecatoare. Toponimul de curmatura sta la baza denumirii unor sate din zonele montane si deluroase.

Acropola

Parte fortificata a unei asezari, situata pe o colina, constituind citadela vechilor orase grecesti. Partile fortificate, devenind salasuri ale zeilor, odata cu raspindirea in Grecia a regimurilor democratice, au fost impodobite cu diferite temple si monumente, fara a inceta sa fie intarite cu grija, pt a servi ca refugiu la vreme de primejdie. Cele mai renumite acrolpole ale Greciei antice au fost orasele Atena, Micene, Corint si Trint. Dintre coloniile grecesti, nici una nu a avut o acropola propriu-zisa, "un oras inalt" in intelesul strict al termenului. Cum Histria si Tomis au fost cladite pe un promontoriu stincos,...

Materie: Biologie
Postat de Leti in 02 Iunie 2008


nota obtinuta
81 note primite
5
Accesari: 3780
Download-uri: 371


 Voteaza acest referat

Daca acest referat te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.

 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10