Referat Complexul de la GizehCadrul geografic
Piramida cea mare de la Gizeh, una dintre operele de arhitectura cele mai vechi care a impresionat de-a lungul timpurilor si impresioneaza inca prin dimensiunile ei si prin imensulvolum construit din piatra poate fi considerata pe drept, cel mai caracteristic monument al Egiptului antic. Cu toate ca, in decursul veacurilor, a fost in repetate randuri analizate si studiate, dezvaluind cercetatorilor date si aspecte noi

Piramidele sunt, in general, monumente de dimensiuni variabile si care se apropie mai mult sau mai putin de piramida geometrica. Exista si piramide cu trepte, cu muchii frante etc. Elea au fost ridicate in virtutea unor stravechi rituri religioase indeosebi funerare si s-au gasit aproape pe tot globul. In afara de cele din Egipt si Nubia, exista piramide asiriene, etrusce si mexicane; se gasesc si piramide si in Persia, India, precum si in arhipeleagul Marinelor, in insulele Rota si Tinian.

In Egipt exista aproximativ 70 piramide, de forme si dimensiuni diferite, si se descopera mereu asemenea monumente, ingropate, in nisip. Piramidele egiptene sunt amplasate pe malul stang al Nilului, pe marginea de rasarit a platoului Libiei, care se intinde intre campia roditoare a fluviului si desert. Pe o lungime de aproape 30Km, de la nord spre sud, ele se gasesc stranse in sase grupe: Abu Roach, Gizeh, Zaniet-el-Arian, Abusir, Sakkarah (piramida in trepte) si Duhsur (piramida cu muchiile frante). Apropierea de Nil a inlesnit mult, cum vom vedea, constructia piramidelor.

Nilul, cel mai lung fluviu din lume 6671Km fata de...

Materie: Istorie
Postat de anonim in 02 Iunie 2008


nota obtinuta
1 nota primita
10
Accesari: 757
Download-uri: 121


 Voteaza acest referat

Daca acest referat te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.

 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10