Reguli

Reguli pentru acordarea unui calificativ

Prin folosirea acestui site esti de acord cu acordarea de calificative si comentarii NUMAI profesorilor, administratorilor (directori, directori adjuncti), consilieri sau cadrelor didactice din scoli, care afecteaza educatia unui elev. Nu includeti secretare, bucatarese, ingrijitori sau gardieni. Nu sunt acceptati. Poti acorda un calificativ oricarui profesor (sau altui cadru didactic) o data la doua saptamani. Acesta poate fi actualizat ulterior.

ATENTIE! Vor fi validate doar calificativele acordate de utilizatorii care au completat formularul de inscriere cu date valide.

Comentariile trebuie sa fie obiective. Nu scrieti ceva despre un subiect, decat daca este parerea voastra personala. De exemplu, comentariul "D-na Popescu nu a absolvit facultatea" va fi sters. Va rugam sa acordati calificative profesorilor vostri despre modul acestora de a preda.

Comentariile care:

 • contin cuvinte vulgare sau jignitoare
 • sunt de natura sexuala - inclusiv "Sexy" sau "Bun/a"
 • au legatura cu infatisarea personala (dragut/a, scund/a, gras/a, imbracat/a prost, etc.)
 • au legatura cu handicapurile fizice (balbaiala, schiopatatul, surzenie, etc.)
 • contin porecle (Tampit/a, Cretin/a, etc)
 • fac referinta la materiale gen droguri/alcool
 • fac referinta la probleme cu legea (profesorul agreseaza elevii, vine in stare de ebrietate la scola, ia mita, face meditatii)
 • fac referinta la rasa, religie, etnie, orientare sexuala, varsta
 • includ nume sau initiale a altor elevi sau adrese de e-mail
 • fac referire la viata personala a profesorilor inclusiv membrii familiilor acestora (ex: Abia s-a casatorit, Nu imi place de fii-su', Nevasta-sa e buna, Cum de-si permite o masina? etc.)
 • contin publicitate (ex: Veniti la reuniunea clasei la sf. de an!, Daniel pentru Presedintele Clasei!)
 • nu sunt in limba Romana.

  ... vor fi sterse

  TOATE COMENTARIILE CARE:

 • ameninta un profesor, un elev, administratorii unei scoli
 • marturisesc intentiile rele asupra lui/ei

  VOR FI DATE AUTORITATILOR IN MASURA IMPREUNA CU ADRESA IP.


  Categorii de acordare a calificativelor

  Aici sunt descrise cele trei tipuri de categorii in care elevii pot acorda calificative:

  Profesional

  Se va tine cont de modul in care profesorul trateaza in mod egal toti elevii sau da dovada de subiectivism, are elevi preferati sau acorda note dupa preferinte. Este pusa in balanta capabilitatea profesorului de a actiona just netinand cont de propriile preferinte ci numai de activitatea elevului la clasa.
  10 = impartialitate totala ;
  1= subiectivism maxim.

  Pedagogic

  Se va evalua disponibilitatea profesorului de a raspunde la nevoile si intrebarile elevului, la capacitatea de intelegere si cooperare a acestuia cu elevul. Se va tine cont de capacitatea profesorului de a discuta cu elevul, de a incuraja initiativele acestuia si de a tine cont de opiniile sale in ceea ce priveste felul in care i se preda.
  10=capacitate maxima de comunicare si ajutor oferite elevilor

  Popularitate

  Se va tine cont de modul in care profesorul coopereaza cu elevii si felul in care acesta este privit de catre elevi. Popular = profesor deschis care cunoaste si accepta diferentele dintre generatii, care este flexibil si se impune prin cooperare cu elevii nu prin rigiditate. Nepopular = profesor care isi va impune propia parere netinand cont de ceea ce vor elevii.
  10 = popularitate maxima
  1 = lipsa de popularitate

  Media generala

  Media generala este media artitmetica a notelor acordate pentru fiecare dintre cele trei criterii "emoticonurile" care exista in dreptul calificativelor profesorilor.

  Cum sa faci mai mult pentru scoala ta?

  Ai vrea sa fii moderatorul Calificativ.ro pe scoala ta? Daca da, te rog mergi pe pagina scolii tale, intra in sectiunea membri si da click pe "Modereaza Scoala Ta", apoi urmeaza instructiunile.
  Daca nu vedeti acest link pe pagina, inseamna ca exista deja un parinte administrator al scolii. (link reguli moderatori)

  Scopuri

  Scopul nostru este sa facem din acest site o sursa de valoare atat pentru parinti cat si pentru elevi. Te rugam sa selectezi o scoala si sa acorzi un calificativ profesorilor. Am incercat sa facem acest site cat mai usor de inteles cu putinta. Va incurajam pe toti sa va inscrieti ca membrii (GRATUIT) pentru a va bucura de avantajele de a fi membru Calificativ.ro.