Cauta material didactic


Cauta Planuri de lectie Filtreaza dupa:

PROGRAMA SCOLARA LIMBA ITALIANA CLASA A 10 A

Rss RSS  |  Adauga material didactic  |  Rss Adauga opinie

PROGRAMA SCOLARA LIMBA ITALIANA CLASA A 10 A

NOTA DE PREZENTARE

Curriculumul de LIMBI MODERNE pentru clasele a X-a a fost elaborat avandu-se in vedere urmatoarele:

- noua structura a sistemului de invatamant liceal din Romania;
- curriculumul parcurs de elevi pana in clasa a IX-a;
- reperele impuse de OMECT 5723/23.12.2003 privind aprobarea Planurilor cadru de invatamant pentru clasele a IX-a si a X-a;
- documentele europene privind achizitionarea competentelor cheie in cadrul invatamantului obligatoriu;
- necesitatea de a oferi prin curriculum un raspuns mult mai adecvat cerintelor sociale, exprimat in termeni de achizitii finale usor evaluabile la incheierea ciclului inferior al liceului.

Prezentul curriculum urmareste structurarea ciclului inferior al liceului pe filiere si profiluri si a fost elaborat urmarindu-se:
A. practica rationala a limbii. Prin dezvoltarea competentelor de receptare si producere, elevul va putea, in limitele cunostintelor dobandite, sa decodifice si sa produca, atat oral cat si in scris, mesaje corecte si adecvate functional si comunicativ.
B. formarea si dezvoltarea de competente de comunicare si interactiune. Elevul va fi capabil sa utilizeze constient si adecvat functional modalitati si tehnici de interactiune (orala si in scris) in diverse contexte comunicative.
C. dezvoltarea unor tehnici de munca intelectuala in vederea invatarii pe toata durata vietii. Elevul va invata sa utilizeze strategii si tehnici de studiu prin care sa valorifice cunostinte si deprinderi achizitionate prin studiul altor discipline, dintr-o perspectiva cross-curriculara, sa utilizeze informatii din tabele, scheme, sa foloseasca dictionare si alte tipuri de lucrari de referinta, alte surse de informare, inclusiv Internetul.

Materia: Italiana
Comentarii: 0
Propus de: Alexandru Tudor  in data: 18.04.2008 16:24
Clasa: Clasa X

Daca acest material didactic te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.

 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10 

Trimite prin Yahoo!M Trimite prin mail Salveaza la favorite RSS