Cauta material didactic


Cauta Programe scolare Filtreaza dupa:

PROGRAMA SCOLARA - ED. MUZICA - CLASA A IV-A

Rss RSS  |  Adauga material didactic  |  Rss Adauga opinie

NOTA DE PREZENTARE
Documentul de fata reprezinta curriculumul de Educatie muzicala pentru clasa IV-a. Acesta are rolul de a regla activitatea cadrelor didactice care predau aceasta disciplina si de a furniza informatii privind ce anume se intentioneaza sa stie si sa fie capabili sa faca elevii la sfarsitul invatamantului primar.

Scopul educatiei muzicale consta in dezvoltarea sensibilitatii estetice a elevilor, a capacitatilor de receptare si de exprimare muzicala, prin activitati practice de cantare (vocala si instrumentala) si prin auditii muzicale, in contexte de invatare care sa permita manifestarea spontana, creativa a elevilor si exprimarea preferintelor acestora pentru audiere si reaudiere.

Noul curriculum continua coerent curriculumul pentru clasele I a III-a, accentuand importanta activitatilor concrete, a jocului, a miscarii, a obiectelor si a instrumentelor care produc diverse sunete, pentru receptarea muzicii si pentru exprimarea prin muzica. Concomitent cu activitatile de tip joc, receptarea si reproducerea muzicii inclusiv cu ajutorul instrumentelor muzicale accesibile copiilor si cadrelor didactice constituie un demers didactic dezirabil, prin care sa fie atinse obiectivele prevazute in programa. In acelasi timp, utilizarea instrumentelor muzicale accesibile constituie o modalitate de a implica in activitatea specifica lectiei de Educatie muzicala a elevilor distoni.

In cadrul demersului evaluativ, va fi valorificata inclusiv participarea elevilor la activitatile artistice prilejuite de diferite evenimente laice si religioase (serbari dedicate zilei scolii, zilei invatatorului, zilelor de nastere ale colegilor, cu ocazia Craciunului etc.).

Educatia muzicala, componenta de baza a educatiei artistice in scoala primara, dispune de valente formative multiple, vizand toate resorturile personalitatii umane, atat pe cele afective cat si pe cele psiho-motrice si intelectuale.

Materia: Muzica
Comentarii: 0
Propus de: Marina  in data: 10.03.2009 14:06
Clasa: Clasa IV

Daca acest material didactic te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.

 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10 

Trimite prin Yahoo!M Trimite prin mail Salveaza la favorite RSS