Cauta material didactic


Cauta Programe scolare Filtreaza dupa:

PROGRAMA SCOLARA MATEMATICA CLASA A 5 A SI A 6 A

Rss RSS  |  Adauga material didactic  |  Rss Adauga opinie

PROGRAMA SCOLARA MATEMATICA CLASA A 5 A SI A 6 A

NOTA DE PREZENTARE

Studiul matematicii in invatamantul obligatoriu isi propune sa asigure pentru toti elevii formarea competentelor de baza in rezolvarea de probleme implicand calculul algebric si rationamentul geometric.

Invatarea matematicii in scoala urmareste constientizarea naturii matematicii ca o activitate de rezolvare a problemelor, bazata pe un corpus de cunostinte si de proceduri, dar si ca o disciplina dinamica, strans legata de societate prin relevanta sa in cotidian si prin rolul sau in stiintele naturii, in tehnologii si in stiintele sociale.

Sensul major al referintelor actuale in predarea-invatarea matematicii este mutarea accentului de pe predarea de informatii care, in esenta, au ramas aceleasi din vechile programe, pe formarea de capacitati.

Noul curriculum are in vedere:
- construirea unei varietati de contexte problematice, in masura sa genereze deschideri catre domenii ale matematicii;
- folosirea de strategii diferite in rezolvarea de probleme;
- organizarea unor activitati variate de invatare pentru elevi, in grup si individual, in functie de nivelul si de ritmul propriu de dezvoltare al fiecaruia;
- construirea unor secvente de invatare care sa permita activitati de explorare/inves-tigare la nivelul notiunilor de baza studiate.

Programele scolare pentru clasele a V-a a VIII-a continua in mod firesc demersul propus prin noul curriculum pentru invatamantul primar, asigurand unitatea conceptuala a studiului matematicii in invatamantul obligatoriu. Ca urmare, fiecare programa este construita pe aceeasi structura, cuprinzand, pentru fiecare an de studiu, obiective cadru, obiective de referinta, exemple de activitati de invatare, continuturi si, in final, standarde curriculare de performanta pentru invatamantul obligatoriu.

Curriculum-ul la decizia scolii este marcat, pe parcursul fiecarei programe, prin * si scriere inclinata.

Programele sunt construite astfel incat sa nu ingradeasca, prin conceptie sau mod de redactare, libertatea profesorului de a alege succesiunea temelor si metodele pe care le considera cele mai adecvate. Criteriul de asigurare a calitatii actului de predare-invatare este reprezentat de realizarea obiectivelor de referinta, la sfarsitul fiecarui an, precum si de atingerea standardelor curriculare, la sfarsitul invatamantului obligatoriu.

Materia: Matematica
Comentarii: 1
Propus de: Ioana Tudorache  in data: 16.04.2008 16:31
Clasa: Clasa VI

Daca acest material didactic te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.

 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10 

Trimite prin Yahoo!M Trimite prin mail Salveaza la favorite RSS

Comentarii

Dilema


Mi se pare ca s-a complicat fata de anul trecut!

Propus: Cornelia  |  Data: 17.04.2008 10:07