Cauta material didactic


Cauta Programe scolare Filtreaza dupa:

PROGRAMA SCOLARA GEOGRAFIE CLASA A 5 A SI A 6 A

Rss RSS  |  Adauga material didactic  |  Rss Adauga opinie

PROGRAMA SCOLARA GEOGRAFIE CLASA A 5 A SI A 6 A

NOTA DE PREZENTARE

Mutatia esentiala propusa de prezentul curriculum este trecerea de la geografia de tip descriptivist spre un demers de invatare care incurajeaza intelegerea relevantei geografiei pentru viata cotidiana a copilului. Se urmareste, totodata, trezirea interesului acestuia de a cunoaste direct, de a investiga si de a intelege faptul geografic imediat, precum si importanta protectiei unui mediu ambiant favorabil unei vieti sanatoase si echilibrate. Cu alte cuvinte, studiul geografiei trebuie sa depaseasca ori de cate ori este nevoie spatiul ingust al salii de clasa, natura inconjuratoare fiind mediul cel mai potrivit de intelegere a faptului geografic.

Elaborarea noului curriculum de geografie este determinata de schimbarile induse de introducerea planului-cadru pentru invatamantul obligatoriu respectiv: modificarea timpului de instruire afectat studiului geografiei si includerea acestei discipline in aria curriculara Om si societate.

Ca urmare, este, pe de o parte, realizata corelarea geografiei cu alte discipline si, pe de alta parte, adoptata formula unui curriculum-nucleu obligatoriu (corespunzator trunchiului comun din planul-cadru) dublat, la clasele a V-a a VII-a, de un curriculum extins, la decizia scolii (marcat prin asterisc).

Structura programei cuprinde: obiectivele cadru urmarite pe tot parcursul gimnaziului, obiective de referinta, exemple de activitati de invatare si continuturi prevazute pentru fiecare clasa, standarde curriculare de performanta la finele invatamantului obligatoriu.

Pe clase, materia este organizata dupa cum urmeaza:
- clasa a V-a: Geografia generala elemente introductive.
- clasa a VI-a: Geografia Europei.
- clasa a VII-a: Geografia continentelor extraeuropene.
- clasa a VIII-a: Geografia Romaniei.

Dozarea si progresia elementelor programei (atat a competentelor solicitate, vizate la obiectivele de referinta, cat si a continuturilor) tine seama de existenta ciclurilor curriculare. Astfel, clasele a V-a si a VI-a continua introducerea si familiarizarea elevilor in domeniul geografiei (incepute in clasa a IV-a), iar clasele a VII-a si a VIII-a prefigureaza o aprofundare a achizitiilor dobandite prin cresterea dificultatii conceptelor si a operarii cu acestea.

Materia: Geografie
Comentarii: 0
Propus de: Ioana Tudorache  in data: 15.04.2008 12:30
Clasa: Clasa VI

Daca acest material didactic te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.

 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10 

Trimite prin Yahoo!M Trimite prin mail Salveaza la favorite RSS