Cauta material didactic


Cauta Programe scolare Filtreaza dupa:

PROGRAMA SCOLARA FIZICA CLASA A 6 A

Rss RSS  |  Adauga material didactic  |  Rss Adauga opinie

PROGRAMA SCOLARA FIZICA CLASA A 6 A

NOTA DE PREZENTARE

Prezenta programa isi propune promovarea unei noi abordari in invatarea fizicii, prin intelegerea teoriilor fizice si a aplicatiilor lor. Aceasta are scopul de a asigura elevilor conditii pentru descoperirea si valorificarea propriilor disponibilitati intelectuale, afective si motrice. Astfel, cunostintele de fizica vor contribui la dezvoltarea unei personalitati autonome si creative a elevilor.

In elaborarea programei de fata au fost luate in consideratie atat cercetarile in domeniul curricular, tendintele pe plan international, cat si opiniile profesorilor cu experienta didactica. Programa actuala trebuie inteleasa ca o etapa necesara pentru crearea unei expertize adecvate revizuirilor ulterioare.

Tinand cont de noutatea formei de prezentare, sunt necesare urmatoarele completari:
- obiectivele-cadru se refera la formarea unor capacitati specifice, dar cu grad ridicat de generalitate; ele sunt urmarite pe parcursul intregii scolaritati a elevului din invatamantul gimnazial;
- obiectivele de referinta vizeaza la toate disciplinele: atitudini, capacitati, cunostinte specifice; descriu comportamentele de invatare ale elevilor, in termeni de performanta optimala, comportamente care trebuie formate la elevi pe parcursul unui an scolar.

Obiectivele de referinta se subsumeaza categoriilor generale reprezentate de obiectivele-cadru.

Programa isi propune sa nu ingradeasca libertatea profesorului de a alege sau organiza activitatile de invatare adecvate atingerii obiectivelor obligatorii propuse; de aceea, ele apar ca exemple. Cu conditia realizarii obiectivelor prevazute de programa si a parcurgerii integrale a continutului obligatoriu, profesorul are libertatea de a repartiza continuturile in orele alocate prin planul de invatamant dupa cum considera necesar, de a stabili ordinea parcurgerii temelor, iar in functie de nivelul clasei, acesta poate dezvolta anumite extinderi la temele obligatorii.

Materia: Fizica
Comentarii: 0
Propus de: Ioana Tudorache  in data: 15.04.2008 11:50
Clasa: Clasa VI

Daca acest material didactic te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.

 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10 

Trimite prin Yahoo!M Trimite prin mail Salveaza la favorite RSS