Cauta material didactic


Cauta Programe scolare Filtreaza dupa:

PROGRAMA SCOLARA EDUCATIE TEHNOLOGICA CLASELE 5 - 8

Rss RSS  |  Adauga material didactic  |  Rss Adauga opinie

PROGRAMA SCOLARA EDUCATIE TEHNOLOGICA CLASA A 8 A

NOTA DE PREZENTARE

In viziunea Curriculum-ului National pentru invatamantului obligatoriu, Educatia tehnologica este o disciplina de trunchi comun, componenta a ariei curriculare Tehnologii.

Din perspectiva abordarii disciplinei de catre profesor, aspectul teoretic si practic al acesteia nu implica stabilirea unei proportii precise intre cele douadimensiuni. Raportul echilibrat teorie - practicaelimina riscul unei teoretizari excesive sau /  si al unei profesionalizari timpurii.

Educatia tehnologica intregeste cultura generala a elevului, avand un profund caracter interdisciplinar si practic-aplicativ.

Obiectivele cadru din Programa scolaraa disciplinei Educatie tehnologica concorda cu exigentele specificate in diverse documente referitoare la competentele de baza intr-o economie bazata pe cunoastere.

Prin studiul disciplinei Educatie tehnologica se realizeaza corelarea cu exigentele formulate in documentele de politica educationala din Romania si din Comunitatea Europeana privind pregatirea elevilor pentru viatasi invatare continua precum si optiunea pentru cariera profesionala.

De asemenea, la realizarea curriculumului pentru Educatie tehnologica s-au luat in considerare:
- experienta pozitiva acumulata in invatamantul romanesc de la introducerea disciplinei Educatie tehnologica in gimnaziu si pana in prezent (1992 2003);
- compatibilizarea cu programele disciplinei in invatamantul secundar din tarile Uniunii Europene si din alte tari cu sisteme avansate de invatamant;
- asigurarea coerentei pe verticalasi pe orizontala a procesului de initiere tehnologicasi de dezvoltare a abilitatilor practice prin corelarea cu finalitatile disciplinei Abilitati practice" din invatamantul primar si cu finalitatile celorlalte obiecte de studiu din invatamantul obligatoriu.

Materia: Educatie Tehnologica
Comentarii: 0
Propus de: Alexandru Tudor  in data: 18.04.2008 14:27
Clasa: Clasa VIII

Daca acest material didactic te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.

 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10 

Trimite prin Yahoo!M Trimite prin mail Salveaza la favorite RSS