Cauta material didactic


Cauta Programe scolare Filtreaza dupa:

PROGRAMA SCOLARA EDUCATIE TEHNOLOGICA CLASA A 3 A

Rss RSS  |  Adauga material didactic  |  Rss Adauga opinie

PROGRAMA SCOLARA EDUCATIE TEHNOLOGICA CLASA A 3 A

NOTA DE PREZENTARE

Revizuirea programelor scolare pentru clasele a III-a a IV-a, la nivelul ariei curriculare Tehnologii", a avut in vedere racordarea, inca din invatamantul primar, a obiectivelor si a continuturilor invatarii la cerintele formulare pentru educatia de baza. Se creeaza astfel premisele ca, pe parcursul scolaritatii obligatorii, toti elevii sa dobandeasca un sistem de cunostinte, abilitati si atitudini care sa le faciliteze viitoarea integrare in viata sociala si profesionala. Rezultatul este benefic atat pentru individ cat si pentru societate.

Planurile-cadru de invatamant in vigoare cuprind Educatia tehnologica ca disciplina de trunchi comun  atat in invatamantul primar cat si in cel gimnazial. Prin urmare proiectarea curriculum-ului acestei discipline pentru cele doua etape de scolaritate impune asigurarea coerentei orizontale si verticale. Prin modificarile pe care le aduce noul curriculum, comparativ cu ce anterior, s-a avut in vedere asigurarea corelatiei intre ceea ce au invatat elevii in clasele I a II-a, la disciplina Abilitati practice, si ceea ce se urmareste prin noile programe scolare de Educatie tehnologica pentru clasele a V-a a VIII-a. S-a mai avut in vedere faptul ca educatia tehnologica are un caracter interdisciplinar.

Curriculum-ul de Educatie tehnologica pentru clasele a III-a a IV-a continua din punct de vedere structural  programele scolare de Abilitati practice pentru clasele I a II-a, continand:
- Obiective cadru, urmarite pe parcursul claselor a III-a si a IV-a;
- Obiective de referinta insotite de exemple de activitati de invatare,  prezentate pentru fiecare an de studiu;
- Continuturi ale invatarii, prezentate pentru fiecare an de studiu;
- Standarde curriculare, ca repere necesare pentru construirea descriptorilor de performanta in vederea evaluarii rezultatelor invatarii la finele invatamantului primar.

Care sunt schimbarile:
- extinderea ariei de cuprindere a obiectivului cadru 4 Dezvoltarea simtului practic, a celui estetic si a responsabilitatii pentru modificarea mediului natural, ca raspuns la nevoile si dorintele oamenilor, pentru sporirea componentei valoric-atitudinale a disciplinei;
- reformularea unor obiective de referinta, pentru a exprima clar si concret ce se asteapta ca elevul sa stie sa faca, in progresie, de la o clasa la alta;
- completarea si diversificarea exemplelor de activitati de invatare, pentru a veni in sprijinul cadrului didactic in proiectarea, pregatirea si desfasurarea activitatii la clasa.
- introducerea categoriei de continuturi ale invatarii Sugestii de produse ce pot fi realizate", in locul categoriei Subiecte orientative", pentru dezvoltarea creativitatii si pentru valorificarea traditiilor si a experientelor pozitive locale.

 

Materia: Educatie Tehnologica
Comentarii: 0
Propus de: Alexandru Tudor  in data: 18.04.2008 14:51
Clasa: Clasa III

Daca acest material didactic te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.

 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10 

Trimite prin Yahoo!M Trimite prin mail Salveaza la favorite RSS