Cauta material didactic


Cauta Programe scolare Filtreaza dupa:

PROGRAMA SCOLARA EDUCATIE PLASTICA CLASA A 5 A SI A 6 A

Rss RSS  |  Adauga material didactic  |  Rss Adauga opinie

PROGRAMA SCOLARA EDUCATIE PLASTICA CLASA A 5 A SI A 6 A

NOTA DE PREZENTARE

Evolutia societatii contemporane conduce catre o noua optica in didactica educatiei plastice, orientata spre receptarea critica a culturii vizuale din actualitate (civilizatia contemporana) si spre producerea de compozitii plastice cu rol formativ. in acest context, educatia plastica este una din caile importante de receptare, apreciere si integrare a valorilor artistice in viata tinerei generatii.

Prin statutul sau, obiectul de studiu educatie plastica defineste conditiile necesare pentru insusirea elementelor de limbaj plastic, a culturii plastice, in scopul comunicarii cu opera de arta. De asemenea, se promoveaza cultivarea sensibilitatii, a disponibilitatilor creative artistice, formarea si dezvoltarea judecatilor de valoare fata de esteticul autentic din arta, viata si din ambient.

Educatia plastica favorizeaza dezvoltarea creativitatii in contextul obiectului de studiu si creeaza premisele transferului acesteia la celelalte discipline si in viata sociala.

Actualul curriculum prezinta urmatoarele caracteristici:
- este centrat pe rationalizarea activitatilor de invatare, in functie de obiectivele cadru si de obiectivele de referinta;
- continutul valoric al obiectivelor este predominant;
- este adaptat la posibilitatile de asimilare ale elevilor;
- este cu precadere intuitiv si formativ;
- contine activitati didactice diversificate in functie de interesele si de posibilitatile elevilor.

In acest context, structura actualului curriculum cuprinde: obiective cadru, urmarite pe parcursul intregii etape de scolaritate obligatorie, obiective de referinta, exemple de activitati de invatare, continuturi, sugestii pentru repertoriul de cantece, sugestii pentru auditii muzicale proiectate pentru fiecare clasa, standarde curriculare de performanta.

Data fiind plaja orara prevazuta in planul cadru (1-2 ore pentru clasele a V-a a VII-a si 1/2 -1 ora pentru clasa a VIII-a), curriculum-ul contine atat obiective de referinta si continuturi obligatorii, care apartin curriculum-ului nucleu, cat si altele, la decizia scolii, care devin obligatorii atunci cand se opteaza pentru curriculum extins (2 ore pe saptamana la clasele a V-a - a VII-a  si 1 ora pe saptamana la clasa a VIII-a). Acestea din urma sunt marcate cu asterisc.

Materia: Arte
Comentarii: 0
Propus de: Alexandru Tudor  in data: 07.05.2008 13:51
Clasa: Clasa VI

Daca acest material didactic te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.

 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10 

Trimite prin Yahoo!M Trimite prin mail Salveaza la favorite RSS