Cauta material didactic


Cauta Lectii Filtreaza dupa:

LECTIE - ALGORITMI

Rss RSS  |  Adauga material didactic  |  Rss Adauga opinie

Caracteristicile unui algoritm

Definitie: Prin algoritm se intelege o metoda de solutionare a unei clase de probleme, reprezentata de o succesiune finita de operatii bine definite, numite instructiuni .
Primul algoritm se considera a  algoritmul lui Euclid (utilizat pentru determinarea celui mai mare divizor comun a doua numere naturale). Termenul de algoritm poate fi inteles in sens larg nefiind neaparat legat de rezolvarea unei probleme cu caracter stiintific, ci doar pentru a descrie intr-o maniera ordonata activitati care constau in parcurgerea unei succesiuni de pasi (cum este de exemplu utilizarea unui telefon public sau a unui bancomat).

In matematica exista o serie de algoritmi: cel al rezolvarii ecuatiei de gradul doi, algoritmul lui Eratostene (pentru generarea numerelor prime mai mici decat o anumita valoare), schema lui Horner (pentru determinarea catului si restului impartirii unui polinom la un binom) etc.

Solutia problemei se obtine prin executia algoritmului. Algoritmul poate fi  executat pe o masina formala (in faza de proiectare si analiza) sau pe o masina fizica (calculator) dupa ce a fost codificat intr-un limbaj de programare.

 Pentru lectia completa descarca fisierul.

Materia: Informatica
Comentarii: 0
Propus de: Dicusar Laura  in data: 30.11.2008 17:40
Clasa: Clasa IX

Daca acest material didactic te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.

 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10 

Trimite prin Yahoo!M Trimite prin mail Salveaza la favorite RSS