Titularizare: Conditii de participare si de repartizare a posturilor


Articole similare: titularizare, titular, examen titularizare, suplinitor

Titularizare: Conditii de participare si de repartizare a posturilor

La examenul de titularizare poate participa orice absolvent de studii superioare, cu conditia detinerii a minimum 30 de credite de studii transferabile din programul de pregatire psihopedagogica precum si absolventii de liceu pedagogic sau scoala postliceala de institutori.

Dupa examenul de titularizare repartizarea posturilor se face astfel:

Cei care obtin peste 7 la examen si gasesc un post de titular vacant devin titulari.Cei care obtin peste 7 la examen si nu gasesc un post de titular vacant devin suplinitori in functie de medie si de locurile disponibile. Daca au obtinut peste 7 nu mai sunt obligati sa sustina exam de titularizare, pot concura cu nota obtinuta la repartizarea locurilor vacante de titular in anii urmatori.

Cei care obtin peste 5 la examenul de titularizare pot obtine un loc de suplinitor in functie de medie si de locurile disponibile. Ei obtin astfel un post de suplinitor pe care isi pot cere continuitate inca 1 an.

Cei care nu obtin note peste 5 la examenul de titularizare, mai au o sansa la examenul din toamna de suplinire. Daca la acesta obtin nota peste 5, pot obtine un post de suplinitor in limita locurilor si in functie de medie. Totusi cei care au obtinut note peste 5 la examenul de titularizare au prioritate la locurile de suplinitor in fata celor care au promovat examenul de suplinire chiar daca au obtinut note mai mici.

Personalul didactic care nu detine cele 30 de credite de studii transferabile din programul de pregatire psihopedagogica este incadrat ca personal fara studii corespunzatoare postului didactic, catedrei.

Personalul existent in sistemul de invatamant, care nu detine cele 30 de credite
de studii transferabile din programul de pregatire psihopedagogica, este obligat sa le
dobandeasca in maximum trei ani.

Pentru ocuparea unui post de cadru didactic fara studii corespunzatoare postului, examenul are loc in toamna fiecarui an.

Vezi si:
Grad - Ghidul tau de pregatire

Definitivat - Ghidul tau de pregatire


 

47838 vizualizari Nota obtinuta: 5,96
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

ComentariiComentarii (22 comentarii)
Nume --- a scris:

Sunt studenta la Stiintele Educatiei, anul 2. Pot participa la examenul de titularizare? Sau se da un examen separat, pentru necalificati? Cum se procedeaza?

Nume Fortu Otilia a scris:

eu am terminat facultatea de litere, specializarea engleza franceza, modul traductologie in 2007. am facut modulul psihopedagogic pe parcursul facultatii. nu am profesat deloc ca si cadru didactic. daca vreau sa ma inscriu la titularizare trebuie sa refac modulul? multumesc!

Nume mmmmmmmmm a scris:

sunt in anul 2 la pedagogie(nu am terminat liceul pedagogic) si as vrea sa stiu daca pot sa ocup un post de suplinitor?daca pot sa dau examen pt postul de suplinitor necalificat...

Nume Tinca a scris:

In 2011 se mai organizeaza titularizare? Daca am absolvit facultatea in 1997, nu am profesat deloc in invatamant, in ce conditii pot intra in sistem?

Nume kkk a scris:

ANUL acesta termin facultatea de economie,Babes si modulul pedagogic?CE anume trebuie sa fac pentru a profesa ?

Nume ionela a scris:

as vrea si eu sa intru in invatamant,anul acesta termin seralul si dupa ce dau bac-ul as putea sa predau ca suplinitor?multumesc

Nume gabi a scris:

stiti cumva daca absolventii de la spiru pot participa la concurs? am terminat in 1995 si am dat licenta in 2000.

Nume flory a scris:

Daca facultatea nu este in domeniu nu ai cum sa profesezi ca educatoare.

Nume Helene a scris:

Buna ziua! Am si eu o intrebare. Am profesat un an ca suplinitor calificat la liceu, iar acum mi-am depus cerere de continuitate pe suplinire. Exista posibilitatea ca un titular detasat care preda la clasele 5-8 sa vina sa-mi ocupe postul? E o problema mai delicata. Astept raspuns, daca poate cineva sa ma ajute. Multumesc mult!

Nume minune a scris:

interesant articol,mai ales referirile legate de faptul ca nu mai trebuie sa dai concurs daca ai obtinut peste 7,00 in 2008 sau 2009;as vrea sa stiu si eu in ce lege gasesc aceasta afirmatie,deoarece am sunat la inspectorat si mi s-a spus ca e imposibil,trebuie din nou participat si in 2010

Nume sorina a scris:

unde gasesc aceasta lege???sau ce este scris in acest articol,???

Nume Lumi a scris:

am obtinut la titularizare 2008 7,40 dar nu am luat post nefiind suficiente posturi si nu am profesat deoarece sunt la facultate la zi in alt judet. In 2010 pot participa la concursul de titularizare cu nota din 2008 avand in vedere ca nu am lucrat acesti doi ani?

Nume mmm a scris:

in baza carui articol sunt scrise cele de mai sus ?

Nume popa_corina26 a scris:

Am absolvit lic.Pedagogic si facultatea de Management in alimentatie publica si agroturism,in cadrul acesteia am facut 3ani modul pedagogic,am si definitivatul dar nu sunt incadrata ca profesor! de ce? nu e valabil modulul?

Nume Moody_bear a scris:

ce sunt creditele astea transferabile si cum se acumuleaza?ms

Nume georgiana a scris:

stiti cumva cand se afiseaza locurile posturilor in fiecare judet?

Nume ianculescumara a scris:

Am absolvit in 2009 Spiru Haret Buzau la distanta.Sa-mi spuna si mie cineva daca ma pot inscrie la titularizare ( daca este acreditata)?

Nume ianculescumara a scris:

Am absolvit in 2009 Spiru Buzau la distanta. Am voie sa ma inscriu sau nu la titularizare? Nu stiu inca daca este acreditata.Ajutati-ma daca stiti ceva, multumesc.

Nume Gabi a scris:

Deci scrie destul de clar "orice absolvent de studii superioare". Si da trebuie sa ai psihopedagogicul dar pe care il poti face si apoi in cel mult 3 ani.

Nume Luana a scris:

Daca am terminata o facultate (dar nu in domeniu- Turism) ,cum pot sa intru in domeniu ??? Trebuie sa mai fac vreun master psihopedagogic, sau trebuie sa ma apuc iara de Scoala de Institutori, care dureaza 3 ani???? Vreau sa intru la prescolari. Dc ma poate ajuta cineva cu niste informati....va rog mult !!!

Nume cleo a scris:

adica licenta , nu? ms

Nume xxx a scris:

daca ai definitivatul nu ti se cer credite

Ultimele articole
Vezi descrierea  Subiecte si Bareme Titularizare 2009
Vezi descrierea  Subiecte titularizare 2009: Subiecte matematica titularizare
Vezi descrierea  Titularizarea desfiintata de noua Lege a Educatiei
Vezi descrierea  Informatii privind examenul de Titularizare 2010
Vezi descrierea  Titularizare - Proba practica Arta actorului
Vezi descrierea  Titularizare - Proba practica Muzica instrumentala, arta vocala, muzica de camera, coregrafie
Vezi descrierea  Titularizare - Rezolvarea contestatiilor
Vezi descrierea  Titularizare - Acte de inscriere
Vezi descrierea  Titularizare: Conditii de participare si de repartizare a posturilor