Traseu Predeal- Cioplea - Susai


Articole similare: traseu montan, susai, predeal, cioplea

Traseu Predeal- Cioplea - Susai

Marcaj: cruce rosie

Durata: 1 ora, usor accesibil

Descrierea traseului: Traseul este usor accesibil tot timpul anului, ffind batut adesea de turisti.

Traseul porneste de la Cioplea, la o altitudine ce depaseste 1000m si iti ofera posibilitatea sa admiri muntii Bucegi, Piatra Craiului, Postavarul si Piatra Mare si chiardepresiunea Brasov.

De la Cioplea se intra pe un drum forestier in padure. Inca de la primii copaci ne intampina un triplu marcaj: cruce rosie, cruce albastra, punct albastru.
Coboram timp de 10 minute pana in Poiana Polistoaca. Aici, cele trei semne turistice se despart; vom urma marcajele cruce albastra si cruce rosie pana aproape de cabana Susai.
Din Poiana Polistoaca mai pleaca un drum forestier spre Susai care este insa lipsit de marcaje.
 
Pentru drumetii care prefera o indulcire a urcusului de 200 m altitudine o recomandam, desi drumul se prelungeste cu aproximativ o ora.
La intretaierea drumului forestier cu cararea marcata este indicat sa se urmareasca in continuare cararea, taind serpentinele drumului.

La cca 100 m de cabana, un stalp metalic anunta ca marcajul cu cruce rosie coteste spre stanga, spre Varful Piatra Mare. De aici se va urmari traseul marcat cu cruce albastra. La intoarcere se poate urma acelasi traseu sau se poate merge la Clabucet Plecare.
Poteca coboara prin padurea de pe Muchia Susaiului, paralel cu Valea Limbaselului Mare si, cotind usor spre nord-est, reintalneste la scurt timp poteca ce urca in continuare spre Cabana Susai.


Vezi si :
   

38266 vizualizari Nota obtinuta: 5,18
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

ComentariiComentarii (1 comentarii)
Nume alex a scris:

Acest traseu este tare rau

Ultimele articole
Vezi descrierea  Timisu de Sus - Cascada Tamina - Varful Piatra Mare
Vezi descrierea  Traseu Predeal- Cioplea - Susai
Vezi descrierea  Predeal - Galma Mare - Valea Rasnoavei - Vf. Fitifoiu - Predeal