Sfaturi pentru pregatirea zilei examenului


Articole similare: sfaturi, elevi, examen

Sfaturi pentru pregatirea zilei examenului

Fie ca este vorba de examenul de bacalaureat, fie ca este vorba de o olimpiada scolara sau chiar o competitie scolara, exact ca la un concurs sportiv, candidatul trebuie sa se pregateasca astfel incat sa obtina, in ziua examenului, o stare de relaxare optima in paralel cu un tonus potrivit. Profesorii isi cunosc cel mai bine elevii si ei sunt cei care le pot da sfaturile adecvate pregatirii examenelor.  

Pentru dascalii tineri, care sunt pusi in fata unui examen important pentru elevii lor, propunem o lista de sfaturi pe care le pot da copiilor si care le-ar putea fi utile:

- Somnul in perioada de examen trebuie sa fie mai lung cu o ora decat de obicei. Trebuie sa se faca, pe cat posibil, sa adoarma pana in ora 22.00.
- Pentru cei care sunt mai incordati inaintea examenului sunt utile exercitiile de relaxare fizica practicate zilnic in perioada dinaintea examenelor ( relaxarea fizica induce relaxarea psihica )
- Este de evitat fumatul ( scade energia organismului ) si consumul excesiv de cafea sau alte excitante ale sistemului nervos. Nu se consuma cafea dupa ora 16.00.
- Nu se mai mananca seara dupa ora 18.00 ( digestia la ore tarzii ingreuneaza organismul si scade calitatea somnului de noapte ).
- Este util sa se practice relaxarea inainte de a adormi (adormind chiar in timpul relaxarii musculare pentru a imbunatati calitatea somnului).
- O gandire pozitiva este extrem de utila. De asemenea, este foarte util sa spunem doar lucruri pozitive ( aceasta modeleaza gandirea).
- Sunt extrem de benefice si recapitularile materiei, ca si testele recapitulative cu continut de tipul celor care se obisnuiesc la examen. Aceste teste este indicat sa se sustina in conditii cat mai asemanatoare examenului de bacalaureat sau de admitere la facultate (aceeasi durata de timp, fara acces la carti, caiete, fara intreruperi etc.).

 

3214 vizualizari Nota obtinuta: 6,44
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

Ultimele articole
Vezi descrierea  EasyClass: Clasa este doar la un click distanta
Vezi descrierea  Vezi trucuri pentru ca elevii tai sa fie atenti la ora
Vezi descrierea  3 farse de 1 Aprilie pe care le poti face daca esti profesor
Vezi descrierea  4 metode sa iti motivezi elevii
Vezi descrierea  Cel mai bun sfat pe care il poti da elevilor tai
Vezi descrierea  De ce elevii tai au rezultate slabe la invatatura si cum ii poti ajuta?
Vezi descrierea  Soft educational logopedic (CD imagine,text,sunet)
Vezi descrierea  Violenta in scoala
Vezi descrierea  Presiuni la catedra: Fa-le fata cu brio!
Vezi descrierea  Stim sa invatam?
Vezi descrierea  Pregatiri pentru 8 martie
Vezi descrierea  Profesori, aveti teme pentru acasa