Cum sa il ajut sa isi scrie temele corect


Articole similare: sfaturi, parinti, copii, teme, Cum sa il ajut sa isi scrie temele corect

Cum sa il ajut sa isi scrie temele corect

Daca te uiti in dormitoarele adolescentilor, o sa-i vezi scriindu-si temele pe jos, in pat, langa un televizor cu volumul la maximum sau in bucatarie cu picioarele pe masa. Ca sa eviti toate acestea, trebuie sa ii asiguri micutului tau scolar un spatiu destinat invatarii.

Cumpara-i un birou, sau ia unul vechi de la bunica si aseaza-l in camera lui intr-un loc luminos. Acest lucru este important pentru ca desi isi va scrie sau nu temele acolo, el reprezinta angajamentul intregii familii fata de interesul aratat scolii. Trebuie sa te asiguri ca biroul este destul de incapator pentru cartile si caietele copilului tau. Daca nu, cumpara niste rafturi. In felul acesta ii vei ordona notitele de la clasa si cele pe care urmeaza sa le redacteze acasa.

Este necesar sa stii totul despre activitatile pe care le inteprinde copilul tau. Intreaba-l de la inceput care sunt materialele de care are nevoie pentru a isi rezolva temele si cumpara-le din timp, fie ca este vorba de caiete, acoarele, foarfece sau textile. Sunt unele materii care il forteaza sa-si dezvolte creativitatea prin pictura, croitorie sau experimente chimice.Ca parinte, trebuie sa ai grija si de caietele copilului tau. Verifica-le daca nu cumva s-au uzat mai mult in ghiozdan si schimba-le treptat, sau aplica-le coperti. In felul acesta, esteticul il va ajuta pe scolar sa fie mai constincios.

Dictionarele sunt foarte importante pentru invatarea corecta a limbii native, dar si a celor straine. Ele nu trebuie sa-i lipseasca. Un computer este ideal pentru un adolescent. Il va ajuta sa isi dezvolte inteligenta si sa beneficieze de resurse pentru referatele si lucrarile pe care le are de facut.

Daca ai impresia ca o data cu intrarea la liceu, copilul tau nu mai are nevoie de tine la rezolvarea temelor, gresesti. Sunt probleme importante cu care se poate confrunta si are nevoie de sfaturile tale neconditionat. Uneori, se poate pierde cu firea si are nevoie de autoritatea unui parinte pentru a reveni pe drumul cel bun.

Vezi si: Cum il ajut sa citeasca mai mult?
Prietenii virtuale
Dezvoltarea copilului
Copilul meu si banii
Copilul meu acasa
Copilul meu la scoala


 

6642 vizualizari Nota obtinuta: 5,48
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

ComentariiComentarii (2 comentarii)
Nume wSDBMvddmrdGVFp a scris:

stiu asta....dar nu stiam de ce nu imi merg hud-urile GTA SAN ANDREAS....la inceput crdaeem ca trebuie sa apas pe vreun buton:))...pana mi-am dat seama de problema...scuze din nou si nu mai pun intrebari stupide....te las sa lucrezi la un episod nou NEA ILIE

Nume Ioana a scris:

Este faorte adevarat ce se spune in articolul acesta.

Ultimele articole
Vezi descrierea  Cum sa alegeti cea mai buna educatie pentru copilul dumneavoastra
Vezi descrierea  Copilul tau isi face planuri pentru viitorul apropiat?
Vezi descrierea  Cum sa-ti ajuti copilul sa fie organizat
Vezi descrierea  Cum sa il ajut sa isi scrie temele corect
Vezi descrierea  Afla de ce copilul tau are rezultate slabe la scoala
Vezi descrierea  Cum sa-l ajut sa-si imbunatateasca performanta scolara
Vezi descrierea  Cum sa-l ajut sa scape de emotii
Vezi descrierea  Rezultate slabe la invatatura in scoala primara
Vezi descrierea  Copiii viitorului - genii digitale
Vezi descrierea  Cum sa il ajut sa invete sa iubeasca lectura
Vezi descrierea  Cum sa va implicati in viata scolara a copilului
Vezi descrierea  Copilul este singur acasa dupa scoala