STRESUL SCOLAR IN CLASA A 3 A

STRESUL SCOLAR IN CLASA A 3 A

Este ora 22.00 si Eugen Constantinescu (copilul nostru de 9 ani) are probleme cu dormitul. Trebuia sa-si fi facut temele inainte de cina, insa nu a putut rezista tentatiei de a sta cu prietenii sai. Acum va avea necazuri cu siguranta... Incepe sa gandeasca o cale de scapare. "Daca ma scol dimineata devreme si mai lucrez si in pauze pot termina la timp!" Acestea fiind planuite, Eugen adoarme mai linistit.

Anxietatea legata de teme.
Anxietatea legata de teme e o problema comuna in randul copiilor de clasa a treia. Eugen nu este o exceptie: stressul scolar il afecteaza la fel ca pe colegii sai. Spre deosebire de clasa a doua, in care accentul cade pe consolidarea si imbogatirea cunostiintelor deja dobandit in clasa intai, in clasa a treia copiii se confrunta cu mai multa abstractizare a notiunilor predate ceea ce implica in mod evident o cantitate mai mare de teme scrise.

Impreuna cu beneficiile varstei (un statut familial si social mai ridicat, mai multa libertate in petrecerea timpului liber) vin si elementele mai putin atractive din viata scolara. Cartile si manualele de parcurs sunt mult mai stufoase si mai abstracte, iar timpul petrecut acasa in fata caietelor de teme creste proportional. Iar o tema nefacuta poate avea destule consecinte neplacute pentru Eugen si colegii sai!Presiuni sociale
Si daca presiunea scolara nu e de ajuns, elevii clasei a treia trec de asemenea printr-o serie de modificari sociale si comportamentale. La limita inferioara a pubertatii devine mult mai evident cine este cel mai inteligent, cel mai popular si unde sta persoana proporie in acest amestec. Odata cu activitatile extracuriculare care devin din ce in ce mai numeroaes, copilul de clasa a treia are sansa de a deveni sociabil si in afara scolii, dezvoltand noi relatii. Prietenii si parerile acestora devin tot mai importante.

Cum poti sprijini copilul tau de clasa a treia
Cum il poti ajuta sa se adapteze schimbarilor si stressului? Este foarte important sa-i arati ca esti deschis si ca poate veni la tine. La varsta aceasta, copiii nu isi resping parintii in totalitate, insa incep sa isi doreasca un anumit nivel de independenta.

Aceasta dorinta poate genera conflicte puternice in familie, insa trebuie sa dati dovada de tact si intelegere. Pe masura ce activitatea scolara devine mai dificila, parintii trebuie sa ii ajute pe copii sa isi structureze timpul. Ar fi de recomandat o sedinta parinte - copil in care sa fie conceput de comun acord un program clar de rezolvare a temelor, astfel incat sa ramana suficient timp si pentru iesirea cu prietenii!

 

8604 vizualizari Nota obtinuta: 6,34
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

ComentariiComentarii (12 comentarii)
Nume timik a scris:

Sunt clasa a3aB si e minunat ,teme si concursuri!

Nume Marian a scris:

Eu am zece ani.Am o invatatoare severa care ne pregateste pentru clasa a 5-a si eu sunt in clasa a 3-a .De ziua copilului nu o tinut ziua si ne-a dat test de ziua aceea.suntem stresati de atita teme

Nume Mama Elenei a scris:

Elena sta la scoala 8 ore . Temele pentru acasa ii ocupa 1 ora zilnic de luni pina joi si 14 ore in week-end. Primeste ca tema probleme date la olimpiade si concursuri elevilor de clasa a 4 a. De cind a inceput clasa a 3 a nu am mai mers in nicio vizita, nu am mai primit niciun musafir. Nu iesim la plimbare, nu ne uitam la televizor... Spuneti sa ii ajutam pe copii sa isi organizeze programul... poate ne dati si un exemplu concret. Multumesc.

Nume CLAUDIA a scris:

VREAU SI EU SA MI REZOLVATI UN EXERCITIU SAU SA MI DATI UN EX VA ROG

Nume Ioana a scris:

asa o sa fac...are dreptate la fiecare lucru scris...sunt in cla sa a3-a A:):)

Nume andana a scris:

Temele sunt o mare problema pentru toti. Sunt foarte multe si nu mai au timp pentru numic.

Nume andreea&MJ a scris:

eu sunt in clasa a 3 a si fac atletism da nu mai am timp de el nu stiu ce sa mai fac si invatatorul meu imi da atatea teme de nu-mi mai vad capul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nu cred ca ati vrea sa fiti in locul meu.....in fine......................dar cui ii place MICHAEL JACKSON???????????????

Nume andreea a scris:

eu am 10 ani si sunt foarte stresata din cauza scolii.adevarul este ca am o invatatoare foarte severa si in fiecare zi dam test si avem foarteee mult de invatat.va rog ajutatima!!!!

Nume alma a scris:

e adevarat dar eu sunt in clasa a 4 a a s npe cand eram in clasa a 3 a nu era asa pe mine nimeni nu ma aujutat la teme si miafost tare greu

Nume kimi1997 a scris:

daca din clasa a 3 a considerati ca elevii se streseaza iar scoala si temele le ocupa tot timpul, atnci nu stiu ce o sa spune in clasele gimnaziale

Nume anto m. a scris:

da... cu siguranta voi face acest lucru

Nume edi a scris:

asa o sa fac

Ultimele articole
Vezi descrierea  Carti recomandate pentru copiii de 8 si 9 ani!
Vezi descrierea  PROBLEMELE COPILULUI DE CLASA A 3 A
Vezi descrierea  STRESUL SCOLAR IN CLASA A 3 A
Vezi descrierea  DEZVOLTARE COPILULUI IN CLASA A 3 A
Vezi descrierea  CUM AR TREBUI SA FIE UN COPIL DE CLASA A 3 A?
Vezi descrierea  Cum as putea sa-i dezvolt copilului meu gustul pentru lectura?
Vezi descrierea  CAT TIMP AR TREBUI COPILUL DE CLASA A 3 A IN FATA CALCULATORULUI?
Vezi descrierea  CAT DE MARE AR TREBUI SA FIE CLASA COPILULUI MEU IN CLASA A 3 A?