Rezultate la Evaluarea Nationala 2015: Cum s-au descurcat elevii


Articole similare: evaluare nationala, evaluare nationala clasa aVIII-a, evaluare, rezultate evaluare

Rezultate la Evaluarea Nationala 2015: Cum s-au descurcat elevii

Elevii de clasa a VIII-a care au sustinut examenele din cadrul Evaluarii Nationale afla vineri rezultatele.

Ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu a anuntat, intr-o conferinta de presa, rezultatele initiale, inainte ca elevii sa depuna contestatii, la Evaluarea Nationala. Astfel, 79,3% dintre elevi au obtinut medii de peste 5 la nivel national.

In total, au existat 409 medii de 10, numarul fiind mai mare decat anul trecut, cand 225 de elevi au obtinut punctajul maxim.

La Limba Romana, promovabilitatea a fost de 85,4%, in timp ce la Matematica 73,5% dintre candidati au luat note mai mari de 5.Procenatjul notelor de peste 5 a crescut in toate judetele tarii, cu exceptia Teleormanului, unde acesta a scazut la 67,8% de la 70% cat a fost anul trecut.

In Bucuresti, 89% dintre absolventii de clasa a VIII-a au reusit sa ia peste 5, in comparatie cu anul 2014, cand procentajul a fost de 82,8%.

Cele mai bune rezultate au fost obtinute de elevii braileni, care au luat peste 5 in proportie de 92,4%, urmati de candidatii din judetul Cluj - 91,5%.

Ministrul Educatiei a raspuns criticilor potrivit carora subiectele de anul acesta de la Evaluarea Nationala au fost prea usoare.

"Subiectele au fost de dificultate normala, nicidecum scazuta, nici ridicata, pentru ca nu este olimpiada", a declarat Cimpeanu.

Ziare.com va prezinta rezultatele initiale obtinute de candidati, pe judete, pe masura ce mediile sunt anuntate de catre Inspectoratele Scolare.

Judetul Constanta

In aceasta regiune, 77.29 % dintre absolventiide clasa a VIII-a au obtinut notepeste 5la Evaluarea Nationala. Situatia pe discipline este urmatoarea: Limba si literatura romana - 85.00 %, Matematica - 70,78 %.

De asemenea, 259 de elevi au obtinut nota 10 la Matematica si18 au luat nota maxima la Limba si literatura romana, inregistrandu-se astfel 12 medii de 10, potrivit datelor centralizate de la Inspectoratul Scolar Judetean Constanta.

Contestatiile vor putea fi depuse vineri, in intervalul 16.00-20.00, la scoala unde au fost sustinute probele, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate pe 30 iunie.

Judetul Timis


Inpectoratul Scolar Timis, citat de Gandul, anunta ca 74,28% dintre elevii au obtinut medii generale peste 5. La Limba Romana, 81,23 % dintre elevi au obtinut note peste 5, iar la Matematica - 68,61%. In ceea ce priveste proba la Limba materna, 94,06% dintre candidati au luat note peste 5.

Judetul Cluj

Procentajul elevilor clujeni care au obtinut medii de peste 5 la Evaluarea Nationala este de 91,59%, fata de 82,82% cat a fost anul trecut, a declarat seful Inspectoratului Judetean Cluj, Valentin Cuibus. Totodata, 43 de candidati au avut media 10.

Judetul Iasi

Absolventii ieseni au obtinut in proportie de 92% note mai mari de 5 la Limba romana, in timp ce la Matematica procentajul este de 79,8%. Totodata, 52 de candidati au luat 10 la Romana, in timp ce 333 au obtinut punctajul maxim la Matematica.

Sursa: Ziare.com 

4089 vizualizari Nota obtinuta: 4,26
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

Ultimele articole
Vezi descrierea  Un subiect de la Olimpiada de Limba română a produs controverse
Vezi descrierea  Concurs pentru Bursa de excelenţă la Universitatea Suceava
Vezi descrierea  Prima etapă de înscriere în învăţământul primar începe luni
Vezi descrierea  Lecții de astronomie de la experți! Elevii vor putea să citească în stele
Vezi descrierea  Proiectul privind cifra de şcolarizare pentru anul viitor a fost pus în dezbatere publică
Vezi descrierea  Calculatoare și cursuri moderne pentru elevii de la sat
Vezi descrierea  Motivul pentru care un olimpic la informatică a amenințat că se sinucide
Vezi descrierea  Consultaţii gratuite pentru examenul de bacalaureat
Vezi descrierea  Radiațiile de la Muzeului de Geologie afectează populația României? Reacția oficială
Vezi descrierea  Modificări semnificative în noua programă școlară. Iată ce materii au dispărut din orar
Vezi descrierea  Facultatea de Drept a Universității din București a renunțat la teza de licență
Vezi descrierea  Rectorii sunt îngrijoraţi de schimbările pe care vrea să le facă Ministerul Cercetării