Probleme... financiare


Articole similare: familie, parinti, dificultati

Probleme... financiare

Pentru copiii la varsta scolara, situatia din familie este un factor extrem de important in procesul invatarii. Conditiile tinand de starea economica precara a familiei(parinti cu salarii insuficiente, striviti de nesiguranta zilei de maine, chiar si a celei de azi, parinti care nu au continuitate in munca profesionala sau nu se pot incadra intr-un loc de munca) asociate unor factori tinand de o moralitate scazuta, conduc, de cele mai multe ori, la insucces sau chiar la abandon scolar si esuarea in conduite antisociale.

Deseori, incercarea cadrelor didactice de a indrepta acesti copii este zadarnica intrucat timpul petrecut la scoala nu poate compensa criza de acasa. Acesti copii trebuie ajutati sa gaseasca o motivatie cu adevarat importanta pentru ei. Acest lucru se poate realiza numai cu ajutorul parintilor.

Rolul dascalului in aceste probleme este acela de a sfatui parintii si de a-i sprijini pentru a  primi bursele sociale adecvate situatiei lor. Dascalul nu este doar invatatorul copilului, ci si persoana in care atat copilul cat si parintii sai isi investesc toata increderea lor. In astfel de situatii, parintii se simt neputinciosi intrucat au senzatia ca toate eforturile lor sunt zadarnice, ca nimic nu le poate schimba situatia grea in care se afla.Dascalul trebuie sa fie punctul de sprijin al copilului intrucat el este cel care are un rol esential in formarea acestuia ca adult. El trebuie sa stie cum si cand trebuie incurajati copiii si majoritatea solutiilor problemelor financiare pe care le ofera statul sau diferitele asociatii care rasplatesc eforturile scolare.


 

3822 vizualizari Nota obtinuta: 6,48
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

Ultimele articole
Vezi descrierea  Scoala digitala: solutii de comunicatii inteligente in scoli si licee pentru un invatamant performant
Vezi descrierea  O treime dintre parintii romani nu stiu ca este ilegal sa-ti bati copilul
Vezi descrierea  Parinti prea ocupati? Trage semnalul de alarma!
Vezi descrierea  Plan national de combatere a violentei asupra copilului
Vezi descrierea  Probleme... financiare
Vezi descrierea  Probleme de familie uitate? Sociologii constata influenta parintilor asupra copiilor!
Vezi descrierea  Profesorii si parintii in deceniul abandonului scolar