Partia de ski Sorica


Articole similare: partia sorica, azuga, partie ski, iarna

Partia de ski Sorica

Partia de ski Sorica are un nivel de dificultate mediu. Cu o lungime de 2100 de metri si o diferenta de nivel de 561 de metri Partia de ski Sorica se afla in stare activa beneficiind de instalatie de zapada artificiala, nocturna si transport pe cablu.

Azuga este la piciorul muntilor Bucegi (Carpati - Transylavanian Alps), altitudinea 1.110 m. Sunt 38 km pana la Poiana-Brasov si 147 km pana la Bucuresti. Pozitia si accesibilitatea sunt avantaje pentru Azuga, localitatea fiind situata pe cea mai circulata vale transcarpatica a Romaniei, Valea Prahovei, respectiv pe DN1/E60 si magistrala feroviara dubla electrificata Bucuresti Brasov la circa 135 km de aeroportul Otopeni si 36 km de Brasov. Fata de localitatile invecinate distantele sunt reduse: Predeal 6 km, Busteni 4 km, Sinaia 12 km.

Este o asezare tipic de munte, teritoriul sau grefandu-se in nord si vest pe muntii scunzi ai Clabucetului Predealului (alt.max. Clabucetul Azugii 1586 m ) iar in sud si est pe muntii Baiului sau Gabrovei care in Azuga ating altitudini de peste 1700 m (Vf. Cazacu 1753 m, Vf. Stevia 1901m).In partea de sud-est a orasului Azuga pe pantele nordice ale plaiului Sorica, a fost amenajat si dat in exploatare un perimetru schiabil. Aici va puteti bucura de cele doua partii de schi (partia de schi alpin - coborare- si partia de schi-fond) dotate cu telescaun, teleschi si masini pentru amenajarea partiilor de schi.
Azuga se poate mandri cu alta partie cu teleferic pe langa partia olimpica de la Sorica. Noua partie se numeste Cazacu si are instalatie pe cablu si masini de intretinere a zapezii.
Sorica (Azuga) - 2100 m lungime, 50 m latime, altitudine 1539 m, diferenta de nivel 561 m, dificultate medie, inclinatie 29%, omologata FIS cu instalatie de iluminat nocturn pe o lungime de 700 m. Partia se afla la 7 km distanta de Busteni. Stalom Sorica dificil - 2100 m.

Vezi si: Echipamente pentru munte
Vezi si: Drumetii
Vezi si: Trasee montane in Muntii Bucegi
Vezi si: Cabane in Muntii Bucegi


 

16887 vizualizari Nota obtinuta: 6,36
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

ComentariiComentarii (2 comentarii)
Nume valentin a scris:

Stie cineva cat costa trasportul pe cablu in Azuga,(abonament/zi-cartela/puncte) adult,copil?

Nume stroie a scris:

vreaau sa joc ski soricica

Ultimele articole
Vezi descrierea  Partia de ski Bunloc din Sacele
Vezi descrierea  Partia de ski Valea Cerbului din Busteni
Vezi descrierea  Partia de ski Babele
Vezi descrierea  Partia Kalinderu din Busteni
Vezi descrierea  Partii de ski in Predeal
Vezi descrierea  Partii de ski din Toplita - Poiana Brasov
Vezi descrierea  Partii pentru incepatori in Statiunea turistica Sinaia
Vezi descrierea  Partii in Statiunea turistica Straja
Vezi descrierea  Partia de ski Arieseni
Vezi descrierea  Partia de ski Carp - Sinaia
Vezi descrierea  Partia de ski Drumul de Vara - Sinaia
Vezi descrierea  Partia de ski Parc