Probleme de comportament la copii


Articole similare: problema, emotional, copii, comportament

Probleme de comportament la copii

Cu totii avem amintiri  despre copilul “rau” al clasei, copilul care provoca intotdeauna probleme si era cel mai adesea era singur.
In aceste cazuri, tindem sa aruncam vina acestui tip de comportament pe lipsa disciplinei sau pe un camin dezorganizat.


Ne spunem ca acesti copii ai fost fie prea rasfatati, fie abuzati sau doar incearca sa atraga atentia. Dar aceste idei preconcepute sunt de multe ori gresite.

De foarte multe ori se intamplaca ca acesti copii sa aibe grave probleme emotionale, probleme ce nu poarta vina celor care iii ingrijesc sau a copilului.Miturile despre comportamentul copiilor nu fac altceva decat sa caute vinovati, in loc sa incerce sa gaseasca solutii pentru ajutarea unor astfel de copii. Cu intelegere, afectiune si ajutor medical corespunzator, multi copii cu probleme de natura emotionala pot reusi sa le depaseasca, sa isi faca prieteni, sa se alature unor activitati corespunzatoare varstei lor.

Pentru a ajuta copii cu probleme emotionale, trebuie mai intai sa aflam cateva lucruri despre ei:

1.    Copii nu au probleme cu invatatura sau  probleme de purtare doar ca sa atraga atentia. Problemele de comportament pot fii mai degraba simptome ale unor boli emotionale, mentale sau de comportament decat mecanisme de captare a atentiei. Acest copii isi pot reveni cu atentie, intelegere si ingrijire medicala.

2.    Probleme de comportament la copii pot fii rezultatul unei combinatii de factori. Cercetarile arata ca problemele emotionale la copii sunt datorate unor factori precum genetica, traumele si stresul. Desi cateodata aceste probleme sunt datorate unor parinti nepriceputi, parintii si familia, reprezinta cel mai adesea cel mai bun support moral pentru copii.

3.    Afectiunile mentale, emotionale si de comportament afecteaza milioane de familii din intreaga lume. Se estimeaza ca aproximativ 14-20% dintre copii au o problema legata de sanatatea mentala. De acee este bine ca acesti copii sa beneficieze de support din partea comunitatii. 

14666 vizualizari Nota obtinuta: 6,7
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

ComentariiComentarii (2 comentarii)
Nume sainiuc.D a scris:

stiu ca bubuca si cu jiji tot incepeau sa ne puna petarzi in spatele nostru,sa de-a fumul de trabuc,incepea sa aprinda buruienile,sa dea foc la copaci.si chiar sa ne aprinda si pe noi.

Nume ADELA a scris:

veneam si eu intr-o seara aici in deal.3 baieti treceau.Si cand au trecut s-au intors la noi au inceput sa injure,sa arunce cu pietre in noi,alergam ca sa numi vina piatra in tampla.

Ultimele articole
Vezi descrierea  Cat petrec elevii la scoala, cat si de ce chiulesc?
Vezi descrierea  Ce facem cu copiii nostri?
Vezi descrierea  Cum sa imi determin copilul sa nu mai chiuleasca?
Vezi descrierea  De ce chiuleste copilul meu?
Vezi descrierea  7 semne pentru un copil violent
Vezi descrierea  Copii ascultatori vs Copii obraznici
Vezi descrierea  4 sfaturi ca sa scapi de "bombaneli"
Vezi descrierea  5 semne pentru un copil rasfatat!
Vezi descrierea  Nu rasfatati copiii!
Vezi descrierea  Copiii neascultatori, pedepsiti prin...masaj
Vezi descrierea  De ce sunt tentati elevii sa copieze?
Vezi descrierea  Rivalitatea intre frati si surori