POSTINOR

Ce este contraceptia de urgenta?

Contraceptia de urgenta este o metoda de prevenire a sarcinii nedorite care poate fi folosita pe parcursul a cîteva zile dupa un contact sexual neprotejat (daca nu a fost folosita nici o metoda de contraceptie, prezervativul s-a rupt sau dupa un viol). Aceasta metoda actioneaza, retinînd ovulatia sau împiedicînd implantarea ovulului fecundat pe peretele uterin.

Ce este Postinor?

Este un preparat cu o doza calculata experimental de substanta activa care permite prevenirea unei sarcini nedorite. Aceasta metoda este eficienta daca pastilele au fost administrate dupa un act sexual neprotejat în conformitate cu instructiunile. Cu cît mai devreme se administreaza cu atît e mai bine.

Ce contin pastilele Postinor?

Pastilele contin o substanta sintetica similara hormonului Levonorgestrel care intra, de asemenea, în componenta preparatelor contraceptive obisnuite. Însa, în pastilele Postinor acest hormon se contine într-o doza mult mai mare decît în pastilele contraceptive obisnuite. În ambalajul „Postinor-2” veti gasi 2 pastile care trebuie luate una dupa alta, la un interval de 12 ore.

În ce perioada de timp actioneaza Postinor-ul?

Pastilele Postinor, folosite în cazuri urgente, se indica sa se ia în primele trei zile (72 de ore) dupa contactul sexual neprotejat. Deci, în situatiile urgente, în cazul unui contact sexual neprotejat sau folosirii incorecte a altor metode de contraceptie, femeia are la dispozitie 3 zile pentru a se adresa la medic. Cu cît mai devreme se administreaza, cu atît e mai mare eficienta acestor pastile. Înainte sa folositi aceste pastile e bine sa consultati medicul ginecolog. Daca nu este posibil, puteti apela la sfatul unui farmacist. În cabinetele de consultare a femeilor sau centrele de planificare a familiei veti putea vorbi cu medicul despre alegerea unei metode de contraceptie permanente, asa încît sa nu fiti nevoita sa apelati din nou la contraceptia de urgenta.

Cum se foloseste Postinor-2?

În primele 72 de ore (3 zile) dupa contactul sexual neprotejat se ia 1 pastila, iar dupa 12 ore de la 1 pastila/doza se mai ia înca una. Dupa prima pastila, puteti sa calculati cînd trebuie sa luati cea de-a doua doza. În total trebuie sa folositi 2 pastile. Daca pe parcursul primelor 2 ore dupa administrarea oricarei din cele 2 pastile ati avut greturi si ati vomitat este necesar sa mai luati înca o pastila, deoarece exista riscul ca pastila precedenta sa nu fi fost absorbita. A doua doza se ia peste 12 ore. Daca greturile apar dupa mai mult de 2 ore de la luarea pastilei, nu este necesar sa luati o doza repetata.

Pentru a reduce greturile, se recomanda sa beti pastilele dupa ce ati luat masa. Pentru a urmari situatia, e bine sa înregistrati în calendarul menstrual actiunile întreprinse. Indicati zilele ultimei menstruatii pe care ati avut-o pîna la contactul sexual neprotejat si zilele menstruatiei survenite dupa ce ati folosit Postinor-ul. De asemenea, e bine sa notati ziua în care ati avut contactul sexual neprotejat, administrarea celor 2 pastile de Postinor, daca ati avut sau nu greturi, daca ati avut sau nu sîngerari (hemoragii vaginale) între cele doua menstruatii. E bine sa notati adresa si numarul de telefon a celei mai apropiate institutii medicale unde ati putea merge dupa ajutor în cazul daca menstruatia a întîrziat mai mult de o saptamîna, aveti dureri abdominale pronuntate, aveti hemoragii vaginale abundente.

Cum actioneaza pastilele Postinor?

În dependenta de faza ciclului menstrual în care se administreaza pastilele Postinor ea actioneaza în mod diferit: reduce posibilitatea sau împiedica iesirea ovulului din ovar, previne fecundarea si/sau implantarea ovulului fecundat. Pastilele nu actioneaza asupra ovulului fecundat deja implantat pe peretele uterului. De aici, vom trage 2 concluzii: pe de o parte, asta înseamna ca Postinor-ul nu provoaca avort, iar pe de alta parte, daca pastilele au fost luate prea tîrziu si sînteti însarcinata nu exista motive sa va îngrijorati pentru actiunea pastilelor asupra embrionului, iar sarcina poate fi pastrata.

Cît de eficient este Postinor-ul?

Pastilele Postinor sînt destul de eficiente în situatii extreme, cum este cazul unor contacte sexuale neprotejate. Din pacate, nu putem vorbi de o eficienta de 100%, ca în cazul pastilelor contraceptive de utilizare permanenta si regulata. Chiar daca pastilele Postinor au fost folosite corect (respectate toate instructiunile), 1 femeie din 100 (dupa alte date, 2-3 femei din 100) vor ramîne însarcinate. Folosirea repetata a acestei metode scade din eficienta ei si creste riscul obtinerii unei sarcini sau a unor efecte secundare. Iata de ce acest preparat poate fi utilizat doar în cazuri exceptionale. Postinor-ul nu va protejeaza de o sarcina nedorita în cazul daca ati mai avut relatii sexuale neprotejate în urmatoarele zile dupa folosirea pastilelor. Pentru a preveni o sarcina nedorita alegeti o metoda de contraceptie permanenta. Daca sînteti deja însarcinata pastilele nu au nici un efect.

Ce efecte secundare apar dupa folosirea Postinor-ului?

Cel mai des apar greturile sau voma. De asemenea, în zilele urmatoare dupa folosirea pastilelor Postinor pot apare sîngerari între 2 menstruatii (menstruatia care a precedat utilizarea contraceptiei de urgenta si cea care va urma).

În cazuri rare sînt semnalate dureri de cap, ameteli, stari de oboseala, slabiciuni, sîni tensionati. De regula, aceste efecte neplacute vor dispare pe parcursul a 24 de ore.

Influenteaza Postinor-ul data aparitiei urmatoarei menstruatii?

La majoritatea femeilor urmatoarea menstruatie va începe la timp sau cu cîteva zile mai devreme sau mai tîrziu. Daca menstruatia nu apare într-o saptamîna de la data calculata, exista probabilitatea de a fi ramas însarcinata. În acest caz trebuie sa mergeti imediat la medicul ginecolog (si sa faceti testul la sarcina).

În ce cazuri nu se recomanda folosirea Postinor-ului?

Pastilele pentru cazuri de urgenta au drept scop evitarea sarcinii, iata de ce daca sînteti deja însarcinata aceasta metoda nu mai are nici un efect.

Daca suferiti de o boala cronica si/sau faceti o cura de tratament, este necesar sa cereti sfatul medicului ginecolog. De obicei, femeile pot lua Postinor, însa respectînd recomandarile medicului în situatia concreta.

Atentie!

Postinor-ul (ca si celelalte pastile contraceptive) nu protejeaza de infectiile cu transmitere sexuala. Daca suspectati ca ati fost infectata, adresati-va imediat medicului.

Important!

Daca dupa ce ati luat pastila Postinor ati mai avut un contact sexual neprotejat, efectul de protectie a pastilei nu are actiune asupra acestui contact sexual.

Retineti!

Postinor-ul (inclusiv, alte pastile contraceptive folosite în cazuri de urgenta) nu este o metoda de contraceptie permanenta care poate fi folosita regulat. Aceste pastile pot fi folosite doar în cazuri extreme. Trebuie sa se evite folosirea Postinor-ului în fiecare luna. Dupa ce ati folosit Postinor este necesar sa consultati medicul si sa alegeti o metoda de contraceptie permanenta.

 

229806 vizualizari Nota obtinuta: 6,2
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

ComentariiComentarii (141 comentarii)
Nume anonim a scris:

intrebare...am luat prima pastila si a doua am luat-o dupa 14 ore mai are efect sau...?

Nume euuu a scris:

costa 70 lei, dar am avut card de la catena si miau facut o reducere de 8 lei, asa k a costat in final 62 lei

Nume Eu a scris:

Buna ziua, Am avut contact sexual neprotejat si am luat POSTINOR. Intrebare mea este: am luat prima pastila la 20 de minute dupa, iar cea de-a doua am luat-o dupa 9 ore (nu dupa 12 ore cum scria in prospect. Imi puteti spune daca este vreo pb? Multumesc,

Nume rox a scris:

buna ieri pe 16 am avut un conctact cu sotu si sa rupt prezervativu am luat azi prorsanol dupa 5 ore de la conctactu sexual si am dureri inauntru e normal sunt sigure va rog ajutati ma

Nume ano a scris:

buna ...isi face efectul postinor?..

Nume anonim a scris:

la belladona intim nu mai e 45 ron, este 65 ron

Nume d33a_tkm95@yahoo.com a scris:

Eu am luat POSTINOR dupa 14 ore dupa contact ( s/a rupt prezervativul) dar la farmacie mi-a dat o singura pastila.De ce?? pot ramane insarcinata din cauza asta?:-s

Nume florin25 a scris:

buna.am facut sex c prietena mea in timpul menstruatiei in ultimile 2 zile de mentruatie inka sangera.miam dat drumul in ea mam speriat adoua zi si iam dat postinor sunt sanse sa ramana gravida.astept rasunsuri

Nume anca a scris:

am avut si eu parte de un astfel de incident astazi...am luat escapelle...insa stiu ca dupa pot aparea sangerari...intrebarera mea este daca trebuie sa astept urmatoarea menstruatie(dupa aceasta sangerare)pentru a putea lua anticonceptionale sau pot lua in aceasta perioada?

Nume Princess a scris:

Mergeti la farmaciile Belladonna ca le gasiti la 45 de lei cutia ;)

Nume Swift post a scris:

75 de lei costa , la farmacie

Nume Swift post a scris:

75 de lei costa , am cumparat eu astazi

Nume Swift post a scris:

Amalia - Asigura-te printr-un test de sarcina , si spune-mi rezultatul , raman la curent cu tine !

Nume Ana a scris:

Stie cineva cat costa Postinor-2?

Nume Ana a scris:

stie cineva cat costa POSTINOR-2?

Nume valery a scris:

nu va duce capu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nume cuchi a scris:

Buna,am si eu o intrebare...pe 15 mi s-a terminat ciclul ,iar pe 20 am luat Postinor....iar astazi...pe 25 mi-a venit ciclu..exista posibilitatea sa fiu insarcinata???va rog...de unde pot afla raspunsul la intrebare???

Nume No name a scris:

asa am patit si eu, nu si-a facut efectul... si am luat pastila la o ora dupa contactul sexual neprotejat!!! nu luati postinor, am patit-o si am fost nevoita sa fac chiuretaj! NU FOLOSITI POSTINOR!!!

Nume mirela a scris:

fetelor aveti mare grija cu postinorul ca in cazul meu nu si-a facut efectul drept urmare sarcina.mentionez ca am luat prima pastila dupa24 de ore de la contactul sexual.sarcina nu am putut-o pastra din pacate pt ca am un bebe e 8 luni nascut prin cezariana.asa ca mare grija!

Nume ooppoo a scris:

buna am si eu o intrebare : la cite zile dupa administrarea celei dea 2 pastila trebuie sa apara ciclul ?

Nume aly a scris:

buna am si eu o intrebare : poti face dragoste cand ai scurgeri din cauza pastilei ?

Nume ile 22 a scris:

buna, pastilele de posstinor-2 s-au mai ieftini acum cateva zile am luat cu40 lei . am luat pentru prima data in viata si tremur de frika daca o sa isi faca efectul sau nu sau sa mi se intample altceva din cauza lor........ mai am un bebe de 5 lui si mor de frika sa nu raman iarasi insarcinata. oare a fi bine???? k de acuma o sa am grija sa nu mai iau niciodata.

Nume alina a scris:

am si eu o intrebare pe 5 s-a terminat menstruatia si p 6 am avut contact sexual neprotejat in aceeasi zi am luat postinor apoi de pe 11 pana pe 15 mi-a venit un fel de menstruatie acum cand trebuie sa imi vina ciclul iar pe 11 luna care vine ?

Nume Virginia a scris:

Iubitul meu vrea sa ma lase gravida insa eu nu vreau asta fiindca nu consider momentul potrivit.Doua saptamini in urma am avut un contact sexual neprotejat shi el a ejacuat in mine shi mi-a spus imediat neshtiind de existenta contraceptiei de urgenta.Asha ka eu am luat pastilele Postinor dupa cum trebuie fara sai spun. Am vorbit ku el shi el a spus ka nu se va mai repeta, insa aseara el iarashi a ejacuat in mine shi mi-a spus tokmai azi.Ce pot sa fak? Nu e periculos sa iau iarashi Postinor?

Nume Nikolle a scris:

Yoo! Var rog sa dat iraspuns... care mai viztati site-ul, am 15 ani s iam folosit postinor, chiar azi lam luat la cateva ore dupa actul sexual. Deci e sigur!!!!???? E sigur postinorul???

Nume rares a scris:

Am si eu o intrebare urgenta..Am facut dragoste cu prietena mea si in timpul actului s-a rupt prezervativul tin sa precizez ca nu am ejaculat...dar este posibil sa fii fost inauntru acel lichid inainte de ejaculare...acum nush ce sa fac...astept un sfat

Nume Diana a scris:

Tin sa va anunt ca Postinor s-a scumpit semnificvativ.de la pretul de circa 52 de lei la 69 de lei.Bafta si aveti grija de voi :)

Nume analia a scris:

am facut sex neprotejat , prietenul meu poate sa jure ca nu si a dat drumu nici macar un pic ! insa a2a zi a visat un bebe si pentru siguranta lui am luat postinor in decursu a 72 de ore dupa ce a avut loc contactu sexual , nu am avut nicio reactie adversa , nici cea mai mica greata sau durere de cap . insa ciclul trebuia sa mi vina pe 11 -12 si suntem in 14 si nici o veste . poate cineva sa mi dea un sfat sau sa ma ajute ?

Nume andreea a scris:

buna.am si eu o intrebare,daca se pricepe cineva o rog sa ma ajute.mi a venit stopul pe 19 si urmatoarea luna pe 10 am avut contact sexula si nu m am protejat.e posibil sa raman insarcinata??? multumesc

Nume Tami a scris:

VA ROG AJUTATI-MA SI PE MINE ! sunt disperata,nu stiu ce sa fac! luni,am avut contact sexual cu prietenul meu si s-a rupt prezervativul.am luat prostinor la 1 ora dupacontact,si cealalta pastila exact la 12 ore dupa prima. vineri trebuia sa imi vina ciclul ,dar in urma cu cateva zile am racit si iau antibiotice. e posibil sa imi intarzie de la antibiotice? azi e sambata si tot timpu imi venea fix in ziua cand trebuia.va rog ajutati-ma:(

Nume Rafyyy a scris:

Buna...va rog sa ma ajutati si p mn...eu abea am nascut acum 3 luni prin cezariana si nu mai am voie sa raman insarcinata nush cat timp.in fine...am avut contact sexual cu sotul meu si ne-am protejat cu prezervativ,dar prezervativul s-a rupt...nu stiu daca s-a rupt cand aveam contact sexual sau dupa...stie cineva daca ma duc la ginecolog a 2 zi dupa contactul sexual daca vede ginecologul daca s-a intamplat ceva sau nu?ce ma sfatuiti sa iau pastila de a 2 zi sau nu?multumesc

Nume da a scris:

nu e mai simplu sa cumparati un test de sarcina si sa verificati? posibil e oricand , si cu postinor si fara ...

Nume Oana a scris:

am si eu o intrebare : am luat postinor la 2 ore de la contactul sexual neprotejat , iar dupa 6-7 zile mi-a venit ciclul, adica in 18 martie, iar ciclul meu normal trebuia sa vina in 24 martie , dar nu a mai venit. Credeti ca am ramas insarcinata sau nu ?

Nume Alexandra a scris:

Buna,chiar am nevoie de un raspuns...am luat postinor pe data de 14 martie(la 8 ore dupa contactul sexual)...pe data de 20 am avut sangerari care au durat cam 3 zile...ei bine problema mea este k data de 20 coincide cu data ciclului...iar eu chiar nu stiu daca acele sangerari au fost datorate postinorului sau a fost ciclul meu menstrual:|poate cineva sa ma ajute cu un raspuns va rog?

Nume cornelia a scris:

buna am si eu o intrebare , am facut sex cu prietenul meu si mi-am luat postinor 2 dupa prima tableta luata am facut iara sex si a ejaculat in mine . Intrebarea mea e daca e o problema ca faci sex intre administrarea acestora

Nume Andrea C a scris:

buna,as vrea sa stiu daca dupa folosirea postinolului nu a avut sangerari deloc, este posibil sa fie insarcinata???

Nume nnnn a scris:

postinior costa 52 lei,la-m cumparat chiar azi eu.

Nume ada a scris:

am luat postinor p data d 13 febr.in urma unu contact sexual neprotejat avut loc p data d 12 febr.dupa cateva zile am avut o sangerarea asemanatoare ciclului menstrual care a durat 4 zile {ciclul dureaza d obicei la mn 6 zile}.Ciclul menstrual imi vine in jurul datei d 2 a lunii, deci urmatoarea data 2 Martie.Azi 1 martie mi-a venit.Este totul ok?Asta inseamna k postinorul si=a facut efectul?astept raspuns, multumesc

Nume irina a scris:

buna!!am si eu o intrebare ce se poate intampla daca am luat postinor de 2 ori intr-un interval foarte scurt mai precis 3 zile...am avut un contact sexual acum o saptamana si s-a rupt prezervativul,am fost la farmacie si am luat pastilad e a doua zi,dupa 3 zile am patit acelasi lucru si bineinteles ca am facut acelasi lucru.....imi puteti spune ce se poate intampla?nu mi-a fost nu am avut nimic!!!multumesc

Nume DANA a scris:

AM O INTREBARE AM FACUT UN AVORT 24 FEBRUARIE SIA AM AVUT RELATI SEXUALE ACUM 3 ZILE II POSIBIL SA RAMAN INSARCINATA ?NU A LASAT IN MINE DAR TOTUSI MI-E FRICA MA SFATUITI SA IAU UN POSTINOR 2 SAU NU ESTE VOIE SA IL ADMINISTREZI DUPA UN AVORT

Nume Adriana a scris:

va rog ajutati ma desi am avut acea sangerare,care a fost mai degraba menstruatie si a tinut 4-5 zile acum nu mi-a venit perioada si a cam trecut o sapt decand trebuia sa imi vina si inca nimic....oare sa fie o reactie a postinorului si sa imi intarzie perioada atat.ajutati ma cu un sfat va rog

Nume Adriana a scris:

eu am luat pastila la cateva ore dupa contactul sexual si pe a 2-a la 12 ore dupa prima si nu am ramas gravida..iar menstra mi-a venit mai devreme cu 4 zile..

Nume eu a scris:

Eu am ramas insarcinata chiar daca am luat Postinor..corect, asa cum scrie "la carte". asa ca nu va mai bazati pe aceasta pastila minune ca exista mari sanse sa ramaneti insarcinate :(

Nume anutza a scris:

am si eu o problema....dupa un contact sexual neprotejatam luat pastila de urgenta prostinor...au trecut 11 zile si inca nu a aparut menstruatia,normal trebuia sa apara in 26.am facut si un test care arata negativ.ce ii de facut?

Nume anonim a scris:

daca am luat prima pastila si a daoua pastila am luat-o dupa 18 ore!mai are vreun efect? sau ce asi putea face acuma ?

Nume alinutzaaaaa a scris:

Buna ziua.Am avut un contact sexual neprotejat cu prietenul meu si am luat prima pastila cam dupa 24 de ore iar pe a 2a la fix 12 ore.Nu am avut pana acum nici un sintom.Prietenul meu nu si-a dat drumu in mine,e posibil sa fiu insarcinata? Menstruatia trebuie sa imi vina pe 30.12.Va rog mult sa imi raspundeti.Multumesc

Nume lvi a scris:

Buna! am avut un contact sexual c prietenul meu si s-a rupt prezervativul. am luat prima pastila dupa km vreo 13 ore iar a doua dupa 12 ore dupa prima. Problema e k tot am avut senzatia ca a doua pastila imi ramasese in gat cu toate ca am baut foarte multa apa am mancat am avut chiar si stari de voma si nu am vomat pastila. Nu stiu ce sa zic ... dar sunt foarte stresaata. Exista posibilitatea sa nu fi inghitit acea pastila si sa raman insarcinata?

Nume NIKO a scris:

BUNA AM AVUT CONTACT SEXUAL CU SOTIUL SI SA SPART PREZERVATIVUL AM LUAT POSTINOR PT PRIMA DATA IN VIATA LA 38 ORE DUPA CONTACT IAR A DOUA PASTILA LA 12 ORE TREBUIA SAMI VINA CICLUL PE 6 DEC ADICA IERI E POSIBIL SA FIU INSARCINATA TINAND CONT CA ALAPTEZ UN BEBE DE 10 LUNI AJUTATI-MA.

Nume cuzikova a scris:

buna,am avut si eu asa un caz,am prima luna cind am luat pastinorul a mers ciclu normal iar acum la a doua luna am avut si ciclu dar peste 2 saptamini iarasi am scurgeri de singe in cantitati mice,,poate fi din cauza Pastinorului,,ajutatima va rog??

Nume Criss a scris:

Mare porcarie pastila asta. pe langa faptul ca ai sanse mari sa ramai gravida ai si sanse mari sa te trezesti cu un hematom de mare frumusetea si sa nu iti dai seama crezand ca este un ciclu peste sarcina.

Nume anca a scris:

ma bucur ca v-ati simtit bine amandoi in acelasi timp(misu) , cred ca in cazul asta ai toate sansele sa scapi de sarcina!!???? :))))))....esti cu capul zau

Nume georgiana a scris:

eu am dat 78 de lei pe,postinor ....si am luat-o la 2 ore dupa actul sexual protejat pt k s-a rupt prezervativul....nu am mai luat niciodata asa ceva .. ca reactii negative am avut ameteli...exista posibilitatea sa raman insarcinata?multumesc

Nume lidia1211 a scris:

am luat si eu postinor si acum dupa 4 zile am singerari ,ce trebue sa fac sa merg la un medi sau asa e normal

Nume lulu a scris:

Costa 70 de lei. 24 iunie 2010.

Nume mama a scris:

costa 120 maiii

Nume Dianadya a scris:

Buna. Am si eu o intrebare si va rog sa ma ajutati daca stiti. Daca am facut un avort si la trei saptamani am avut un contact sexual neprotejat, el ejaculand in mine, exista riscul sa raman gravida daca am luat la 68 de ore prima pastila de postinor? Multumesc

Nume Raluca a scris:

costa 67 de lei....depinde cred de farmacie

Nume ali a scris:

isi mai face efectul postinor, daca am luat a 2-a pastila dupa 24h de cand am luat-o pe prima??

Nume misu a scris:

buna ziua .in urma cu 3 zile am avut parte de o neplacere.eu si sotul meu am facut dragoste binenteles fara sa ne protejam ,eu eram in ultima zi de menstra inca mai era ceva maroniu.intrebarea mea este:am luat abia azi postinor adica la 60 ore dupa actul sexual.mentionez ca ne-am simtit bine amandoi in acelasi timp. exista riscul de a ramane gravidA daca nu am luat prima pastila in primele 12 ore ,sincer am uitat complect ca exista aceasta pastila.

Nume anca a scris:

dupa cat timp dupa ce am luat pastila de a doua zii pot sa raman insarcinata fara sa afecteze fatul?

Nume Mihai a scris:

aia cu "euuu"..... la 18 ani iti faci probleme ca iti vine ciclu neregulat? daca faci protejat nush ce tre sa te zbati asa.... amalia.... maxim 3 zile... dupa 7 zile... asta e...

Nume Matei Georgiana a scris:

buna ziua! in urma unui contact sexual s-a rupt prezervativul, la 40 de minute dupa am luat prima pastila de postinor , apoi la fix 12 ore am luat a doua pastila, dar la doua zile dupa ce am luat a doua pastila n-am avut niciun fel de simptome ca cele scrie pe prospect. astept un raspuns.

Nume amalia a scris:

salut.sunt amalia si am o intrbare urgenta... exista vreun med contraceptiv asemanator cu postinor dar sa aiba efect dupa 7 zile de la contactul sexual. mi-a intarziat cu 2 zile si nu stiu ce sa fac . nu am luat niciodata asa ceva ca nu am avut nevoie daca nu am mai patit-o dar sunt disparata si nu stiu ca sa fac....

Nume Liz a scris:

Dak am facut un avort ..iar dupa 3 saptamani am avut contact sexual dar fara prezervativ si nu a ejaculat in mine, care este probabilitatea de a ramane insarcina imediat luna urmatoare? Sau am voie sa iau pastila de a doua zi avand in vedere k am facut un avort si k am luat si pastilele prescrise de doctotor (pe care le-am terminat) ?? daca stie vreo fata, daca a patit ceva asemanator si ar putea sa imi raspunda am s aii multumesc :(

Nume rox a scris:

ce proaste sunt prezervativele astea...la toate lumea se rup...sa fim seriosi...de ce nu recunoasteti ca ati facut neprotejat.. :)

Nume dana a scris:

buna.....am nevoie de un anticonceptional dar sa nu trebuiasca sa il iau zilnic

Nume Alexandra a scris:

Este 72 Ron

Nume Larisa a scris:

feiffer stiu o prietena care si`a cumparat Postinor si a dat cam 67 de lei :)

Nume feiffer a scris:

Ce pret are tableta Postinor?

Nume Flaviu a scris:

Voi nu cititi prospectul ala? Daca totusi faceti sex, de ce nu va ganditi putin la consecinte oameni buni? Chiar asa de rau doar sa iti folosesti capu? Sper ca ceea ce aveti voi nu e genetic. Pentru binele vostru.

Nume alina a scris:

am luat postinor dar a doua pastila nu am luat-o dupa 12 ore ci dupa mai multe ore,trebuia sa o i-au la 00:23 si am luat-o la 15 su ceva a doua zi.ce patesc?

Nume mayamica a scris:

Ciao!am luat si eu postinor!prima pastila la vreo 5 ore dupa contact neprotejat, si a 2 a pastila la 12 ore dupa!nu am avut nici un efect secundar din cele scrise pe prospect!nu mi-a fost rau, etc.nu am avut nici o sangerare!ar fi trebuit? de obicei menstruatia o am la 28 de zile!contactul a fost in 20 ian. ar trebui sa am menstruatie pe 30!!!e posibil sa fi ramas insarcinata?

Nume Larisa a scris:

Trebuia sa iau a doua pastila la 1 noaptea dar am adormit fara sa pun alarma si am apucat sa o iau la 8 dimineata...acum sunt foarte ingrijorata...imi puteti spune ce pot face? Sunt in pericol mare? Stiu ca trebuia sa o iau in cel mult 16 ore... Multumesc

Nume Elena a scris:

Ceau feletelor am luat si eu in 2 luni de 2 ori postinor dupa 20 de min dupa ce sa spart prezervativul. Nu am avut nici o simptoma, mi-a intarziat menstruatia 3 zile deci pastilele sunt chear foarte bune....nu va faceti grijii. Aveti grija de voii pwp dulsik si nu stati stresate ca nu aveti dc :P

Nume miha82 a scris:

buna ziua am si eu o intrebare am luat postinor prima pastila la 38 ore de la actul sexual si urmatoarea tb sa o iau la 12 ore cat se sigura este sa nu raman gravida mentinez k nu am depasit cele 72 de ore cum scrie in prospect astept raspuns urgent

Nume emil a scris:

daca am contac sexual cu o virgina ,dar nu o dezvirginez exista posibilitate ca sa ramana gravida??????????????????

Nume just a scris:

7-12 septembrie am avut menstruatie...pe data de 13sept am facut sex neprotejat...am luat postinor 2...dupa vreo saptamana...au aparut niste cheaguri negre cu sange ...si au tinut pana astazi deci 10 zile...astazi se pare ca mia venit menstruatia cu 6 zile mai devreme...sunt insarcinata ? ce se intampla?

Nume crisss a scris:

daca am uitat sa iau pastila a doua dupa 12 ore si am luato k 4 ore mai tazriu nu isi mai face efectul?

Nume euuu a scris:

ce pot face?????

Nume euuu a scris:

buna....am 18 ani si miam inceput viata sexuala acum o luna.prima data a fost pe 6 august...iar pe 7 mi'a venit ciclul.sunt ingrijorata ...de atunci am mai avut 4 contacte sexuale protejat...sunt foarte ingrijorata pentru ca imi intarzie ciclul(nu este regulat ....prezervativul nu s'a rupt in niciuna din dati)...mi'a intarziat 5 zile....nu stiu ce sa fac!!!!

Nume loredana a scris:

Am luat Postinor, asa cum scrie la carte...si-a facut treaba cum trebuie, n-am ramas insarcinata,insa mi-a provocat dereglari hormonale.Pana la urma ajung la concluzia ca un prezervativ bun este foarte sigur, din toate punctele de vedere.

Nume alina9 a scris:

salut

Nume cris a scris:

nu va amagiti cu ceea ce scrie in prospect, daca ar scrie ca postinor poate provoca moartea instantanee (ceea ce se intampla rar, dar se intampla) nu ar mai cumpara nimeni medicamentul si bineinteles ca lucrul acesta nu e chiar ceea ce isi doresc cei care produc medicamentul

Nume cris a scris:

aveti mare grija cu postinor, poate provoca chiar moartea, am o ruda ginecolog care mi-a vorbit despre 2 asemenea cazuri. din cauza concentratiei foarte mari de hormoni, postinor determina un fel de avort, dar pe langa asta postinor poate crea cheaguri in sange care ajung la plamani sau inima si.. doamne fereste. mai bine consultati-va cu un ginecolog

Nume Victoria a scris:

Ce se intampla daca nu am vorbit cu niciun medic,inainte sa iau Postinor si nici dupa?....Problema cea mai mare care ma apasa e ...ca nu am nici 16 ani impliniti...:-S...ce urmari pot aparea?

Nume anka a scris:

va jucati cu sanatatea lun postinor atat de des!

Nume ianrina a scris:

sper ca la tine sa nu fie cazul de asa ceva, dar indiferent de rezultat nu te streza pt ca nu rezolvi nimic...orice problema are si o rezolvare, iar rezolvarea doar tu o poti gasi...si inca ceva nu permite nimanui sa te judece indiferent de ce vei hotari...ai grija de tine si totul se va rezolva

Nume ianrina a scris:

draga gab..., uite si eu am patit ca si tine...(s-a rupt prez.,am luat la 16 ore 1 pastila si la 12 ore exact dupa prima pe a doua). eu am avut ghinionul sa ma aflu printre acelea 1% care au surpriza neplacuta...(mentionez ca eram in preajma perioadei de ovulatie 14 zile dupa prima zi de ciclu)...am trecut printr-un avort care nu a fost atat de ingrozitor cum se spune si acum totul(aproape)a trecut...

Nume gab a scris:

buna.ma numesc gabi. am avut un contact sexual q pr meu protejat,dar s-a rupt prezervativul.la maxim 15 ore am luat postinor-ul iar la 12 ore dupa prima pastila am luat-o pe cea de-a 2-a.de obicei nu am ciclul regulat.imi intarzie.sunt in stare de soc.imi erste tare frica.exista posibilitatea de a ramana insarcinata?ast rasp pe id-ul myamaryna.va rog mult sa-mi raspunda cineva.

Nume ianrina a scris:

pai ai putea ramane gravida si ai putea avea vreo BTS...ah...asta e cazul cel mai grav,... ai putea sa nu dar nu m-ai risca, sincer nu cred ca iti doresti sa treci printr-un avort sau prin un lung tratament de vindecare a vreunei BTS...asa ca multa grija. iti doresc numai bine si sa nu fie nimic, dar megi la doctor si mai ales la planning in fiecare oras este, asta te va ajuta.

Nume Adda a scris:

buna am luat si eu postinor una la 11 ore dupa actul sexual inca tre sa mai iau una dupa 12 ore in timpu actului sexula nu am folosit prezervativ nu si-a dat drumu in mine ins anu sunt sigura daca cumva nu si a dat drumul in mn si am luat pastilele as ce pot pati?

Nume nek a scris:

a trecut o sapt de knd am luat pastila si nu mio venit menstruatia si am facut 2 teste kre mia iesit negative....posibil sa fi ramas insarcinata???

Nume ianrina a scris:

aveti grija fetelor cu postinor, eu am luat fiindca s-a rupt prezervativul, am luat la aproximativ 16 ore dupa incident si surpriza...sunt insarcinata...asa ca incercati sa combinati metodele contraceptive ca nu se stie niciodata.

Nume paula a scris:

nu sunt bune de nimik ... de 2 ori am luat postinor nu si-au facut efect :((

Nume doina a scris:

daca am luat postinor si la cateva zile am sangerari, inseamna ca mi-a venit menstruatia?pot incepe sa iau anticonceptionale in prima zi de a sangerarii?

Nume dana a scris:

merci pentru raspuns chiar m-a ajutat

Nume Kathy a scris:

Efectul secundar pe care il poate avea are legatura cu dereglarile hormonale. De asemenea, poti avea si ameteli, greturi.... stari de rau.

Nume Dana a scris:

Daca iau postinor pentru a 2 oara la interval de 2 luni exista riscul ca pastila sa aiba un efect secundar acela de a ajuta la o sarcina nedorita sau tot prevenirea este efectul?Multumesc

Nume Ioa a scris:

deci am avut contact sexual si dupa 32 de ore am luat postinor..sunt ceva sanse sa raman insarcinata..si trebuie sa spun ca folosesc si anticonceptionale..dar nu sunt sigura de efectele lor..help:-s

Nume georgiana a scris:

am o intrebare raspunde cineva si la intrebarile astea ?intreb asa de fun /:)

Nume ana a scris:

daca am consumat bere e voie sa iau postinor?

Nume ana a scris:

alo

Nume gabi a scris:

am luat postinor in data de 24 apr. a doua zi dupa contact, ovulatia imi era in 28,iar in 3 mai am mai avut un contact tot neprotejat, pot sa mai raman insarcinata? astept un rasp. urgent.ms:*

Nume diana a scris:

buna am si eu o intrebare:in luna noiembrie am folosit postinor il mai pot refolosi si acuma inca o data?astept rsp urgent va rog!multumesc:*

Nume blue a scris:

Ceea ce nu scrie aici...este varsta... de la ce varsta se poate lua? postinor?

Nume cristina a scris:

daca am luat antibiotice, isi mai face efectul pastila

Nume Tudorache Margareta a scris:

poti afla sigur doar daca mergi la medic. daca a venit menstruatia in mod normal nu ar trebui sa fii insarcinata, insa mai sunt si exceptii cand vine mestruatia peste sarcina. cel mai bine este sa mergi la un medic si cat mai repede! Sanatate!

Nume mikkaaa a scris:

daca am luat pastila in urma cu o sapt....si ieri am avut un contact sexual protejat,dar s-a rupt prezervativul(el spune ca nu a ejaculat nimic in el)si astazi mi-a venit ciclul mai devreme cu o sapt....exista posibilitatea sa fiu insarcinata??

Nume mikkaaa a scris:

rasp la intrebarea mea unde il aflu???

Nume Raluca a scris:

oameni buni s-au inventat anticonceptionalele, pentru 10 lei pe luna, in afara ca nu te doare capul, vine ciclul regulat, nu tine mult, scapi de acnee etc... eu le iau de 4 ani, si nu ca m-as lauda, dar am contacte cu logodnicul de 3-4 ori pe saptamana..... mai dificil la inceput pana gasesti pastilele care sa ti se potriveasca, dar cu un doctor bun, si mers la planning nu ai probleme.

Nume techi a scris:

Prietena mea era in timpul ciclului menstrual si am ejaculat in ea.este posibil sa ramana insarcinata?mai bine foloseste postinor?help

Nume G a scris:

Daca am luat a doua pastila la interval de 20 ore in loc de 12 (max 16) isi mai face efectul?

Nume eleonora a scris:

am avut un contact sexual in care sa rupt prezervativu...cam la 12 ore dupa am luat postinor...prima pastilutza si la 12 ore dupa prima am luat-o pe 2-a....el nu a ejaculat in mine..pot ramane insarcinata.....

Nume Ani a scris:

Mai fetelor sincer acum eu sunt studenta la medicina...de ce intrebati pe un forum aceste lucruri?Este vorba de sanatatea voastra-nici timpul nici banii nici teama n-ar trebui sa va impiedice sa vorbiti cu un doctor! Sa stiti k e mai solicitant sa faci sex decat sa-i zici 5 minute unui doctor ce problema ai! Aveti grija de voi!

Nume thejack a scris:

dragi fete, de ce nu cereti voi informatii farmacistului (in cele mai multe cazuri este tot o femeie)? sau puneti-va prietenii/iubitii sa intrebe... nu va mai bazati pe anonimatul pe care vi-l ofera internetul pt ca puteti afla pareri/sfaturi eronate

Nume geo21 a scris:

mai fetelor nu este bine sa folositi postinor chiar asa des! este foarte periculos,maximum intr un an trebuie folosit de 3 ori! am vazut ca voi ati folosit si patru pachete intr o luna. aveti grija! nu este de glumit,va mai intrebati de ce intervine cancerul de col uterin!

Nume Alx a scris:

e normal ...stai linistit ..

Nume paula a scris:

am avut un contact sexual neprotejat si dupa 5 ore am luat prostior-2.Dupa o saptamana mi-au aparut cateva picaturi de sangecredeti ca edarcina sau reactiile pastilei

Nume ..... a scris:

am luat postinor mi-a venit ciclul dupa 7 zile normal...dar urmatoarea luna nu mi-a mai venit...poate fi din cauza pastilei intarzierea??? va multumesc ....

Nume gaby a scris:

buna am luat pastila pentru prima data si am gresit ora pt a doua pastila au trecut mai mult de 15 ore isi mai face efectul?iar ciclul mi-a intarziat cu 2 zile,e din cauza pastilelor?va rog raspundeti cat mai repede

Nume eny a scris:

buna.am si eu o intrebare....am luat postinor pt prima data....si la cateva zile dupa ce am luat mi-au aparut sangerari...am citit in prospect ca pot aparea...intrebarea mea este cate zile poate sa dureze sangerarea? va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns va multumesc...

Nume Anicutza a scris:

SAL!!Am avut contact sexual neprotejat cu iubitul meu luna sta ,si am luat pastila prostinor 2 dupa kteva ore d la cele intamplate...dar dupa cateva zile aproximativ 2 saptamanii am avut iara un cintact sexual neprotejat...va rog spuneti-mi dak mai pot lua pastila...sau nu isi face efectul dak o iau d 2 ori p luna...astept raspuns....va multumesc La revedere...

Nume andreea a scris:

am shi eu o intrebare...de cate ori se pot administra aceste pastile....eu am luat in iunie o data ..shi aqm 2 saptamani ink o data....o mai pot lua acum iar???

Nume any a scris:

dak am luat pastilele d doua ori p luna ce se intampla....pot fi insarcinata?

Nume Adina a scris:

buna, acum o saptamana am avut relatii sexuale cu prietenul meu. Mentionez ca ptr mine a fost prima data:D. insa primul contact a fost neprotejat. dupa cateva ore, ca sa fim siguri, am luat postinor. dupa o saptamana, mi-a venit menstrutia regulat. acum am stari de voma. este posibil ca reactiile adverse scrise in prospect sa apara abia acum? sau sunt insarcinata???

Nume raluca a scris:

buna.sunt ralu si am o intrebare....am luat prima pastila cam la 2-3 ore dupa contactul sexual si apoi pe cea de-a doua la 12 ore dupa prima....exista riscul sa raman insarcinata?ast rasp pe ralooo_aleee ...please.....ast rasp urgent :*

Nume aleona a scris:

prietena mea a luat postinor inainte sa ia masa,este vrio problema oare??????

Nume AG a scris:

am luat de 2 ori,intr-o luna,la diferenta de 20de zile si a 2-a oara faceam un tratament cu dufaston,pentru raceala la ovare... am avut sangerari si cu cheaguri si cu sange aprins la 5 zile dupa ce am luat postinor...tratamentul cu dufaston mi-a dat peste cap menstruatia..nu stiu la ce sa ma astept...intre timp,m-am trezit si cu picioarele umflate...am aflat ca e un efect advers al acestor pastile...la ce sa ma astept?

Nume anca a scris:

am luat postinor dupa cum se spune...peste cateva zile(2)am avut un alt act sexula protejet q prezervativ dar acesta s-a rupt .peste 2 zile mi-a curs aceea maroneala??????se [poate sa mai fiu gravida?????????k am luat o alta pastila de alt fel astazi si nu stiu daca este bine si daca se va intampla ceva..va rog sa-mi sp si ie cata mai repede,,id meu...oncescu_anca.va multumesc

Nume GYNA a scris:

am inceput sa folosesc postinorul ca mijloc de contraceptie permanenta si cred ca intr o luna am luat 4 pachete (4 ori 2pilule)si fac chestia asta de vreo 3 luni.dupa fiecare contact neprotejat iau postinor. e cam de rau asa i? mai ales ca pilula asta e bomba de hormonii. va rog sa mi raspundeti la intrebarea:care sunt riscurile?asupra ficatului si sanatatii mele.va rog sa mi raspundeti urgent.

Nume gbi a scris:

draga claudiu spune-i prietenei tale ca poate sta linistita e ceva normal ca la 7 zile dupa ce a luat ambele pastile sa ii apara menstruatia....... inseamna ca nu e gravida!!!!1

Nume niko a scris:

mai dar nu va inteleg dak s-a rupt prezervativul si ati mers la farmacie ati luat pastilele, ati luat-o pe prima si a doua ati uitat de ea! cum vine asta1asa repede uitati de incident?! eu puneam tel sa sune si prietenul la fel k nu cumva sa uit dar oricum toata ziua aveam grija pastilei pana treceau 12 ore k sa o iau ! fiti mai atenti si scapati mult mai usor de griji, eu am luat pastilutele de 2 ori si dupa 7-10 zile imi luam si test de sarcina k sa fiu sigura 100%.

Nume Mihai a scris:

am avut un contact protejat cu prietena mea , dar s-a rupt prezervativul , a luat prima pastila la 10 minute dupa contact shi cealalta la 12 ore . are vreo importanta daca era la ovulatie ? Sunt sanse sa ramana gravida ?

Nume elena a scris:

am luat prima pastila de postinor cam la aproximativ 20ore dupa contactul sexual iar a 2a tot cam la in jur de 20 de ore dupa pima doza...........isi mai face efectul?vreau un raspuns cat mai repede va rog

Nume Mirela a scris:

s intampla ceva daca am luat a 2'a pastila dupa 13 ore? isi mai fac efectu'? va rog raspundeti'mi cat mai repede

Nume olga a scris:

dupa ce am luat pastilele,dupa8 zile am ciclu menstrual desi abia imi trecusera........e ceva normal?

Nume Celia a scris:

am luat pastila a 2-a mai tarziu de 12 ore , si-a facut totusi efectul sau nu? Dupa 1 saptamana au aparut greturi si oboseala. Sant reactii adverse sau e sarcina? Va multumesc!

Nume nek a scris:

se pare ca nu raspunde nimeni ...nu mai scrieti degeaba...

Nume evom a scris:

in ultimele 5 luni am luat de 2 ori aceste pastile.. prima data am facut sex neprotejat, iar a doua oara s-a rupt prezervativul (distanta dintre cele 2 evenimente a fost destul de mica..). acum s-a intamplat sa iasa prezervativul si va fi nevoie sa iau iar postinor... mai au efect daca e a treia oara cand le iau in ultimele 5 luni????

Nume nek a scris:

raspunsul la intrebarea mea de unde il aflu???

Nume nek a scris:

am luat pastila la 72 de ore,pe a doua la 10 ore si la 5 zile dupa ce am luat ambele pastile mi-a venit ciclul,,,de obicei aveam ciclu la 22 de zile,acum vad ca intarzie..mi-am facut un test de sarcina barza(acolo scrie ca poate fi facut la orice moment al zilei,mi-a iesit negativ)exista posibilitatea sa fiu insarcinata??

Ultimele articole
Vezi descrierea  Anticonceptionalele - Mituri deconspirate
Vezi descrierea  Anticonceptionale versus Pastila de a doua zi
Vezi descrierea  Anticonceptionalele
Vezi descrierea  DUPA AVORT
Vezi descrierea  METODE NATURALE
Vezi descrierea  STERILIZAREA
Vezi descrierea  CONTRACEPTIA MECANICA
Vezi descrierea  CONTRACEPTIA DE URGENTA
Vezi descrierea  CONTRACEPTIA HORMONALA
Vezi descrierea  POSTINOR
Vezi descrierea  CUM POT VORBI MAI USOR CU PARTENERUL MEU DESPRE PREZERVATIV?