POLUAREA AERULUI

POLUAREA  AERULUI

Aerul pe care il inspiram este parte din atmosfera, amestecul de gaze ce acopera globul pamantesc. Acest amestec de gaze asigura viata pe pamant si ne protejeaza de razele daunatoare ale Soarelui.

Atmosfera este formata din circa 10 gaze diferite, in mare parte azot (78%) ,si oxigen (21%). Acel 1% ramas este format din argon, dioxid de carbon, heliu si neon. Toate acestea sunt gaze neutre, adica nu intra in reactie cu alte substante.Mai exista urme de dioxid de sulf, amoniac, monoxid de carbon si ozon (O3) precum si gaze nocive, fum, sare, praf si cenusa vulcanica.

Echilibrul natural al gazelor atmosferice care s-a mentinut timp de milioane de ani, este amenintat acum de activitatea omului. Aceste pericole ar fi efectul de sera, incalzirea globala, poluarea aerului, subtierea stratului de ozon si ploile acide.

In ultimii 200 ani industrializarea globala a dereglat raportul de gaze necesar pentru echilibrul atmosferic. Arderea carbunelui si a gazului metan a dus la formarea unor cantitati enorme de dioxid de carbon si alte gaze, mai ales dupa sfarsitul secolului trecut a aparut automobilul. Dezvoltarea agriculturii a determinat acumularea unor cantitati mari de metan si oxizi de azot in atmosfera.

Efectul de sera:

Gazele deja existente in atmosfera trebuie sa retina caldura produsa de razele soarelui reflectate pe suprafata Pamantului. Fara aceasta Pamantul ar fi atat de rece inat ar ingheta oceanele iar oamenii, animalele si plantele ar muri.

Insa atunci cand din cauza poluarii creste proportia gazelor numite gaze de sera, atunci este retinuta prea multa caldura si intregul pamant devine mai cald. Din acest motiv in secolul nostru temperatura medie globala a crescut cu o jumatate de grad.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca aceasta crestere de temperatura va continua, si dupa toate asteptarile, pana la mijlocul secolului urmator va ajunge la valoarea de 1,5-4,5 grade C.

Dupa unele estimari, in zilele noastre peste un miliard de oameni inspira aer foarte poluat, in special cu monoxid de carbon si dioxid de sulf, rezultate din procesele industriale. Din aceasta cauza, numarul celor care de afectiuni toracice-pulmonare, in special in randul copiilor si al batranilor, este in continua crestere. La fel si frecventa cazurilor de cancer de piele este in crestere. Motivul este stratul de ozon deteriorat, care nu mai retine radiatiile ultraviolete nocive.

Gauri in stratul de ozon:

Stratul de ozon din stratosfera ne protejeaza retinand razele ultraviolete ale soarelui. Deoarece in zilele noastre a crescut foarte mult folosiria hidrocarburilor clorinate, fluorinate in flacoane cu aerosoli, frigidere, detergenti si polistiroli, aceste gaze au ajuns in aer in cantitati mai mari decat cele care ar putea fi suportate de atmosfera. Pe masura ce se ridica, se descompun, formandu-se cloridioni, care ataca si distrug stratul de ozon.

Efectul respectiv a fost semnalat pentru prima oarea in anul 1985 de catre oamenii de stiinta care lucrau in Antarctica, in momentul in care au observat formarea unei gauri in stratul de ozon. Cercetatorii au fost ingrijorati de faptul ca stratul de ozon s-ar putea rarefia si in alte parti ale Globului, crescand nivelul radiatiilor nocive. Din nefericire in anul 1995 s-a observat ca si in zona Arcticii si a Europei de N s-au format gauri in stratul de ozon.

Ploi acide:

Ploaia acida se formeaza atunci cand dioxidul de sulf sau oxizii de azot, ambele rezultate ale poluarii industriale, se amesteca in atmosfera cu aburii de apa. Ploaia acida distruge plantele si animalele. Paduri intregi au disparut din cauza ploilor acide. Mai rau este daca aceste ploi acide ajung in lacuri sau rauri care le duc la distanta, omorand si cele mai mici organisme. Dupa estimarea oamenilor de stiinta pana in anul 2001 vor fi doar in Statele Unite si in Canda 50.000 lacuri moarte biologic.

Dereglarea echilibrului natural al atmosferei nu poate decat sa dauneze Pamantului.
Din cauza incalzirii globale, va creste nivelul marilor, regiunile situate mai jos fiind inghitite de apa. Este de asteptat ca apa sa inghita orasele Londra sau New York. Poluarea resurselor de apa poate atrage dupa sine izbucnirea unor epidemii, aparitia unor boli grave si moartea. Sunt modificate si raporturile repartizarii precipitatiilor: regiuni intregi pot fi secate complet, ducand la foamete si la pierderea multor vieti omenesti.

In 1995 in Marea Britanie dintre copii sub 18 ani, fiecare al saptelea a suferit de astm. Inflamatia alveolelor pulmonare produce dificultati respiratorii si senzatii de sufocare.

Inca nu este dovedit faptul ca aceasta afectiune ar fi produsa de poluarea aerului, dar un lucru este sigur: poluarea agraveaza simptomele. Principalii vinovati sunt gazele de esapament si gazele formate sub efectul radiatiilor solare din produsele arderii combustibililor.

Siropurile si inhalatiile curative amelioreaza accesele, medicatia preventiva, este eficienta, dar cercetarile continua in directia stoparii acestor afectiuni, care a luat proportii ingrijoratoare.

In zilele noastre atentia este orientata din ce in ce mai mult spre problemele de mediu; multe dintre guverne iau in considerare subiectele “verzi”. In intreaga lume pastrarea resurselor energetice este o problema acuta.

In intreaga lume sunt pornite campanii care incearca sa convinga guvernele sa renunte la distrugerea padurilor ecuatoriale. Populatia contribuie la aceste campanii, prin faptul ca nu mai cumpara produse fabricate din lemn tropical, reducand oarecum cererea pentru acesta. Sunt tari care ajuta la restabilirea echilibrului; prin plantarea de arbori tineri.

Un lucru e sigur: in zilele noastre nu mai putem sa respiram aer curat. Freonii au fost scosi din procesele industriale si au fost inlocuiti cu alte substante.

Atmosfera este insa un pericol, ca urmare este in pericol intregul mediu de viata. Este nevoie de un control riguros si de masuri radicale pentru ca viitorul atmosferei sa fie sigur.

 

166820 vizualizari Nota obtinuta: 7,14
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

ComentariiComentarii (198 comentarii)
Nume bomba sexi a scris a scris:

nu am citit si nu o so fac

Nume lara a scris:

cei drept referatu nu'i de 10...dar este de ajutor...

Nume pidaras a scris:

super o sa am un 12 pidaras

Nume gijiyybigifgbnfyvcud a scris:

fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Nume guzun grigoras!!! a scris:

sunt sigur ca voi lua un zece la aceasta informatie ms !!!

Nume Alexandru a scris:

ms cred ca o sa am 10 la stiinta si geografie

Nume daria winx a scris:

multumesc e extrem good best best

Nume cristi a scris:

urat

Nume rusnac a scris:

mihai sper sa am 10

Nume florentina a scris:

este nemaipomenit sigur voi lua un 10 la geografie

Nume (Irina) a scris:

Super nu numai ca voi primi zece ci voi sti si mai multe.Doar toti vor zece dar de unde.Cu cit voi spune cu atit mai bine.Iubesc aceste informatii oare cina a pus aceste informatii?

Nume Aurora a scris:

nui asa de bun referatul dar oricum ma ajutat putin

Nume 1234 a scris:

E super cred ca voi un 10 la Chimie

Nume Anca a scris:

super e iteresant

Nume Maria a scris:

nu am cuvinte e super e cam mult dar interesant

Nume D a scris:

SUPER CRED CA VOI LUA UN10 LA SANATATE

Nume Cris a scris:

Sa sper ca o sa iau un 10 la chimie pe referatul acesta minunat!!!!

Nume maruntelu grigore a scris:

sper sa iau 10 la chimie

Nume Mihai a scris:

desigur st deacord cu voi

Nume simona a scris:

nu e bun de nimik sigur voi lua un 2

Nume simona a scris:

nu e bun de nimik sigur voi lua un 2

Nume rusu liviu a scris:

sper ca o sa iau 10 la chimie pe acest referat minunat

Nume cristinutza a scris:

sper sa i-au un 10 la tehnologie ca altfel....

Nume cacat a scris:

hei unde e al meu????????????

Nume burdea denisa andrada a scris:

dc oxigenul este poluat ?nu putem sa il curatam nepoluindu-i?

Nume SnakExHD a scris:

dak iau un 8-9 e bn.. dar nu cred ca e de 10 :) ms oricum mie mi-a trebuit la engleza crek ca o s amoara translate`ul =))))))

Nume ariana a scris:

l-am bus la scoala!!!!!!!!!!!Referatul e minunat!!!!!!!!!!

Nume cosminutzzu' a scris:

sper sa iau o nota bunicik pt ast ... hai mss...!

Nume oana a scris:

edsti proasta,nebunasi plangacioasa

Nume oana a scris:

interesant ca tine pentruca esti proasta

Nume anonima a scris:

sa vad ce nota iau eu luni pe referatul asta mare si frumoss daca nu iau 9 sau 10 nu mai iau niciodata de pe nmettt

Nume ~crisuu~ a scris:

am luat si eu acest referas si sper sa iau 10...ms oricum:*

Nume aty.paty a scris:

sper sa iau o nota mare la chimie:)))

Nume andreiutzz a scris:

sper sa iau 10 la chimie

Nume Sandra a scris:

am luat un 8 se putea si mai bine

Nume mihai a scris:

10+//////////////////////////////////////////////

Nume alexandra a scris:

am lauat 10 cu acest referat ms mult

Nume oNeHiT a scris:

sper sa iau 10 la biologie

Nume petro_stefy a scris:

sper sa iau o nota mare la chimie :)))

Nume 43579097423224petro a scris:

sper sa iau 10 la chimie:))

Nume ARTE TARE REFERATUL a scris:

daaa!!!!!!!!!!!! am luat un 10 la geografie cu referatul asta.e foarte tare referatul asta.:)

Nume H a scris:

super referat.la geografie o sa iau un 10.

Nume lili a scris:

fain referet

Nume qwerqy a scris:

fain

Nume Edward a scris:

Mersi!!!

Nume ♥αdίиα♪♫. a scris:

Foarte bun referatu! Scurt si la obiect! Sper sa iau 10 la chimie-optional!:x

Nume CACA a scris:

bai asta da referat ttttaaaarrrrreeee...... sa imi bag piciorul

Nume Paul a scris:

Profa nu consuma referate sper sa ieu un 10

Nume 123123123 a scris:

profa nu fumeaza orice referat de pe net dar e super tare sper sa iau 10 si cu media din final 10..

Nume Diana a scris:

Imi placee.! Sper sa iau 10.!!1

Nume florin a scris:

este foarte tare si sper sa iau un 10

Nume necunoscut a scris:

bun

Nume George_98 a scris:

super sper sa iau nota 10

Nume Ivanciu Theodor a scris:

foarte tare referatu'

Nume ღ♥ღMia☆ ★ a scris:

Pai nu mare chestie,acest referat e postat pe bloguri diferite de diferite persoane,nui mare miracol,in orce caz mersi de info,e utila!!!!!!!1

Nume marius maryo a scris:

super tare referatul ... sper sa i au zece la el ..... ms celui ce a scris referatul :))

Nume Mirabella a scris:

dap am luat 10 la tehnologie :):):):):):)

Nume Mirabela a scris:

cred ca iau un 10 la tehnologie

Nume kmy a scris:

daca iau 10 e ok:))

Nume baranu ivan a scris:

horosie referate am gasit

Nume adriana a scris:

foarte frumos interesant o sa iau 10

Nume yo rebecca a scris:

dap....sper sa iau zece.........nu e cine stie ce dar e bunicel...............

Nume raluca a scris:

interesant dar vreau un referat care sa cuprinda mai multe informatii...referatul asta l-am vazut pe nu stiu cate site-uri dar ma rog...

Nume dani a scris:

tare

Nume danyeela98 a scris:

foarte bun referat ...de 10

Nume daniela a scris:

cine a luat 10 pe referatul acesta?

Nume ANDREEA IA 10 a scris:

SIGUR O SA IAU UN 10.CEL MAI TARE REFERAT.CEL CARE LA SCRIS II TRIMIT :*

Nume flory a scris:

da sigur iau un 10 ms celui care a scris

Nume ana a scris:

sa vad ce nota iau eu maine, orcum nu e cinestie ce ..,,, dar hai sa zicem ca e bun..................

Nume eu si cu mine a scris:

foarte interesant....

Nume CONTE45!!! a scris:

SPER SA EAU NOTA 10 LA OPTIONAL SI PA PA SI CEL CARE A FACUT SAITUL ESTE TARE///////

Nume andreiiiiii!!!!!! a scris:

tare referatul !!!!!!!!!!misto rau!!!!!!!!!!!

Nume andreiii a scris:

tare referat!!!!!!

Nume ioana a scris:

super referat>>>>

Nume anonimus a scris:

am vazut acelasi referat pe 1000 de site-uri diferite,scrise de 1000 de persoane diferite fara nicio imbunatatire....vreau si eu un referat care sa cuprinda mai multe informatii:((:((:((

Nume alecsxx a scris:

super tare

Nume florina a scris:

ms. sigur

Nume andreea a scris:

am gasit altu si mai bun dar merge si asta

Nume AlExIcKA4EvEr a scris:

sigur iau 10.ms celui care a postat asta!!:*:-h

Nume AlExIcKA4EvEr a scris:

sigur iau zece...ms celui care l'a postat...pwp...papa:*:-h

Nume :* a scris:

speeer saa iaaauu unn 10 ;;)

Nume eu a scris:

da uimitor de multe greseli de scriere

Nume marina a scris:

sper sa iau 10 la geografie cu acest referat uimitor

Nume ella_scumpik18 a scris:

apropo sunt tot eu ella_scumpik18

Nume valentina a scris:

srer ca o sa iau o nota de 10

Nume ella_scumpik18 a scris:

sper sa iau zece dar sigur o sa iau ca am o doamna de geografie de nota zece am numai zece la ea.PWP.paaaaaa

Nume lili a scris:

cooll am luat 10 cu felicitari

Nume Rares a scris:

Sper caa o sa iau 10,da creca o sa iau sigur

Nume Alexanndru (de la institutu de poluare geografica a Romaniei ) a scris:

A , interesant treuie, sa admit si eu mai erau, cate ceva de, spus , dar a fost bun de la o scara de 1 la 100 tu iei 1000+ BV ;-)

Nume andrusca a scris:

interesant acum sa vad ce nota imi da diriga la chimie mersii mult

Nume raluca:X a scris:

sper ca iau zece la referat

Nume helga a scris:

sper ca iau 10

Nume 22222 a scris:

la noi profesori nu ar pune 10 pe asa ceva si sunt abia in a saptea.Plus ca nu ne dau teme unde am putea lua de pe net.

Nume gavriluta a scris:

super tare referta......................:))am luat un 10 la chimie

Nume amalia a scris:

e foarte tare. m-a ajutat mult la geogrefie si cred ca o sa iau 10. mss mult./

Nume popa rebeca a scris:

domnu sa te binecuvinteze ca ai putut sa pui acestea pe net.

Nume sergiu a scris:

mda tre sa scriu la chimie despr poluare sii ii destul de bun mai ales pe la inceput

Nume bstefan48 a scris:

sper sa iau zece

Nume mATEI a scris:

interesant

Nume razvan a scris:

se vedem ce imi da profa:D

Nume Cami a scris:

-.- ii al10lea referat stupid despre poluare. urask tehno. de cls a8a...

Nume mada a scris:

am luat 10 ms moooooooooollllllllllllllttttttttttttt

Nume mada a scris:

da si eu scriu la tehnologie

Nume Ali a scris:

imi pare rau, dar este acelas cu cel de pe wikipedia

Nume Florina a scris:

interesant

Nume stefania a scris:

da scriu la ecologie:)))

Nume bebe`mic;x a scris:

tare:| da nui tare cand ai de scris 8 pagini despre poluare:| si dupa aceea sa faci un rezumat pe scurt al referatului:| si dupa aceea sal inveti iar profesoru sati puna intrebari din el si sati dea nota:|! diq`!

Nume bebe`mic;x a scris:

foarte tare.numai ca mie imi trebuie acest referat la chimie:| deci sper sa iau un 10:D sau macar un 9:)..sper sa fie bun..:)bye bye:)

Nume vlad a scris:

am luat 10

Nume vava a scris:

nici nu l.am citit:)

Nume ana si alina a scris:

e tare caci nu lam citit

Nume katy a scris:

super tare referat bv bv bv

Nume Sandy a scris:

Imi trebuie asta de "Ziua Pamantului" sper sa-mi iasa bine proiectul la geografie......superrrrrrr

Nume KiLL$ a scris:

SoOPer foarte classna!!cred ca voi lua zece daca profa nu va fii nervoasa)super bravo cel care a pus referatul aici!

Nume Izabella Maria a scris:

Apreciez referatul acesta este interesanta si cu multe informatii. sper ca o sa iau 10 datorita acelui pers. cine ascris referatul mersi.

Nume alin a scris:

am luat 4 findca lam copiat =(( =(( =((

Nume maria a scris:

este foarte mare dar oricum a meritat andeplin referatul asta la geografie o sa iau nota mare cand o sal dau

Nume ionel a scris:

am luat 10 la chimie

Nume fata morgana a scris:

super taaaaaaaaaaaaaaaaaare

Nume petrica a scris:

sa vad ce nota iau azi la el cred ca 10 sau 9:D

Nume LCM a scris:

sa vedem ce iau maine.......la tehno

Nume alexutza a scris:

Sunt in clasa a 5 a shi am luat 10 la tehno ca ne pune sa facem ref de 10 pag

Nume emo eu a scris:

foarte tare ma rog macar un 9:x:x;x;x;x=))

Nume norbi_mafiot_mic@yahoo.com a scris:

tare referatu is clasa a8-a si am luat nota 10* ms la cel ce la scris pace

Nume mary a scris:

sigur voi lua 10 la CDL ptr k este cam dificila profa la pus note mari:):):):)ms de ajutor esti tare:*

Nume THEODOR a scris:

Am ador mit pana am scris dar simt ca voi lua nota 10!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nume lar a scris:

tare am luat 10 p merit:D

Nume apostu a scris:

mult dar misto

Nume georgianamypwp a scris:

10 sunt clasa a 5 a si ne pune sa facem referate:)):)):))

Nume aurora_anaconda98@yahoo.com a scris:

Nu cred ca o sa iau 5 pe el...O sa iau 10!!!!!Foarte frumos...oups, sa ma apuc de copiat.Nu puteai sa il faci mai scurt...e 2 noaptea si eu nu am mai terminat de copiat...ce greu e la liceul Rares.....ooooffffff

Nume eu_ubita_tha a scris:

te bexxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx mult razvan te pooooooooooooooooooop gurytza mea mika

Nume eu_ubita_tha a scris:

super thare referatul sper sa iau 10 pe el

Nume nailime a scris:

Felicitari celui ce a propus acest material. MATERIALUL CONTINE MULTE GRESELI STIINTIFICE, ceea ce demonstreaza o slaba pregatire si o superficiala abordare a subiectului. Doriti o nota, aflati ca si nota 1, unu, este mare, intr-un sistem de evaluare de la 1 la 10.

Nume n0 nAmE a scris:

bv am dormit o ora pana s-a terminat

Nume Andreea a scris:

Foarte interesant!Imi place mult.Sigur iau 10

Nume TBX a scris:

scrietzi sh voi mai putzin k adorm skriindul ok pwp

Nume :X o.O...u.U:X a scris:

hai ca mere macar un 8 sa iauu::X:X:X da infine e soooperrr referatu:X:X bv bv bv bv:XX:

Nume ANDREy a scris:

e BOOON referatu am luat 10 cu *

Nume bv a scris:

BV BV BV BV BV BV BV BV BV BV BV BV BV BV BV zuper TARE BV BV BV BV BV BV

Nume yo GagicutZza fara sEntimEntE a scris:

bai.. ..combinati'le si voi putzin ca n'are cum sa iei 10 pe un referat copiat care cu sigurantza l'a scris jumate de clasa....so...think about that!!;)

Nume ram0na a scris:

multtt multttt oare ce nota iau?

Nume ionut a scris:

dragutz da nu foarte

Nume ionut a scris:

Praf

Nume Ilaria a scris:

MiStO bV cN lA fAcUt InCaOdAta Bv

Nume georgyka a scris:

daca nu iau 10 la chimie te toc glumeam acuma deh dupa noric oricum bn ca lai scris ca e pfolositor pt cva mz mult::*:*:*::X:X::X:X:x:X:X:x:x:X::X:X

Nume p0u8908 a scris:

iti lipseste punctuatia

Nume o fata a scris:

e mult de scris dar macar iau 10

Nume o fata a scris:

pana scriu tot vine Craciunu dar macar primesc 10

Nume fefe_dragutza a scris:

eee......ce sa zic ma uit doar dar e sooper tare

Nume alexandra a scris:

.....Sper sa fie bun referatu' si sper sa iau 10 la Ed pt sanatate... :):P

Nume dya....magya a scris:

e sooper sigur o sa iau nota mare !esty tare.....

Nume bianca_love_emo_dude_logic a scris:

e interesant referatul dar ai mai mare grija la punctuatie..altfel multi oameni o sa creada ca nu stii sa scrii.. oricum interesant referatul si sper sa iau si eu un 10 la chimie ;) se stie ca e tare greu de luat un 10 la chimie si sper ca referatul tau a ma ajute ^-^ take care!

Nume biank a scris:

prea mult scris trebuia muuuult mai pe scurt

Nume allex a scris:

este fff mishto ms moolt m-a ajutat

Nume carmen a scris:

e cool

Nume matatactusortafractu a scris:

mdea dragutz dar nma ce face si dua s eu comm ca am plictisisc la ora de chimie ce sa zic etse belea:)):)):)):))

Nume adriana a scris:

tare referatul...............................

Nume frumusik dulcik a scris:

am luat 10 la chimie la proiect mss ca e foarte misto!!!!!!!

Nume betty a scris:

am luat 10 ms f mult

Nume betty a scris:

am luat 10:*:**:*

Nume ALEX a scris:

sunteti idioti toti[!!!!!!!!!!!!!

Nume maria a scris:

e foarte interesant referatul dar ar trebui sa nu mai foloseasca acesti termeni pt ca noi nu-i cunoastem

Nume Iancik a scris:

Informatia nu e noua!!!!!!!!!!!!! Tot ce e scris mai sus de multi este shtiut!!!!!!!!!!

Nume Rally a scris:

Multzumesc.. e foarte bun referatul :) ... Am luat 10

Nume DaNy:x] a scris:

ii prea mult ca sa scriu k mana:(( da sper sa iau o nota mare...

Nume ana a scris:

foarte mjto referatu

Nume iza a scris:

super fain;)

Nume BeNNy a scris:

e bun si cred ca o sa i placa la ciuta aia de profa :)))

Nume larisa a scris:

am nevoie de un proiect cu poluarea aerului pt un concurs va fi cel mai bun proiect din scoala mea sigur voi trece mai departe

Nume lore a scris:

ii ok! sper sa iau nota mare!

Nume delyutza a scris:

foarte misto referatul sper sa iau 10

Nume ADY de ADY a scris:

foarte interesant o sa iau 10 sigur

Nume monyta a scris:

foarte interesant...am aflat lucruri pe care nu le stiam...

Nume Rap RAP raP a scris:

ms mult:) pacat ca pe undeva pe acolo arata ca este de multa vrme dar este ff bun:) felicitari

Nume albinutza a scris:

tare referatu :D

Nume ionutz a scris:

super tare referat iau zece sigur

Nume cosmy a scris:

o sa iau sigur 10 apropo interesant

Nume mirela a scris:

super sper sa iau 10 la proiect

Nume gdenny53 a scris:

ce sa mai zici....iau 100% 10 pe el:D

Nume Anushk a scris:

Sigur Georgel va lua 10 pe el.Bafta tuturor!!!

Nume oana a scris:

eu am luat un 10 pe referatul asta la chimie dar bineinteles am pus si pozele

Nume eu frumusika ta a scris:

super iau 10 pe el fratimeu are ce invata

Nume elena a scris:

sooper si interesant

Nume gty5hn a scris:

hei ms crred ca iau 10 pe el

Nume nicoleta a scris:

am luat 10 pe el:-*:))

Nume cocutza a scris:

sooper referat.am luat 10 pe el

Nume cosmy a scris:

sooper tare.sigur iau 10 pe el.ms la cel care la scris:)):):*

Nume cl@u a scris:

so0Oper marfa am luat 10 pe el

Nume the_koolboy a scris:

super tare referta......................:))am luat un 10 la chimie

Nume dana rogoz...................da da ...........alexandra:P a scris:

super fain.....sunt 100% sigura k iau un 10.......ms pt cei kre au scris referatu.........;)

Nume frumusik mymy a scris:

faoarte fain profesoara mia dat zece pe el va multumesc celor care a scris acest referat

Nume sweet_and_cool_girl a scris:

interesant referatu'.........imi place cred k o sa iau un 10

Nume Alexander 194 a scris:

foarte misto referatul l-am modelat putin in power point si a iesit grozav am luat 10 pe el

Nume dorutzu a scris:

e foarte mijto referatul pacat ca am luat 10 pe el :):))

Nume miruna a scris:

sa puneti mai multe poze cu poluarea

Nume smechera haha aia e garbiela menyhart o proasta eu sunt lorykissm a scris:

da am luat un zece + la referatu asta

Nume cristina a scris:

foarte interesant

Ultimele articole
Vezi descrierea  Esti in cautarea unui sistem de supraveghere video? Ce trebuie sa ai in vedere cand il alegi
Vezi descrierea  Lansarea website-ului "Casa Experimentelor", primul centru stiintific non-profit din Romania
Vezi descrierea  Laptop Second Hand - Economie sau nu?
Vezi descrierea  De acum scoala e mai usoara cu imprimantele HP
Vezi descrierea  Surprinde distractia toamnei cu HP : Toamna asta primesti mai mult la acelasi pret, cu imprimantele HPInk Advantage
Vezi descrierea  Instagram lucreaza la un modul nou de editare, cu 10 setari diferite
Vezi descrierea  Tableta PC Allview AllDro
Vezi descrierea  Telescopul lui Galileo
Vezi descrierea  Matematica se poate invata cu placere
Vezi descrierea  CELE MAI RAVNITE OPERE DE ARTA
Vezi descrierea  ISTORIA MARILOR ORASE
Vezi descrierea  STRUCTURI LA SUPERLATIV