Intrebari si raspunsuri despre sedintele cu parintii


Articole similare: sedinta cu parintii, intrebari si raspunsuri sedinte, prima sedinta cu parintii

Intrebari si raspunsuri despre sedintele cu parintii

Sedintele cu parintii sunt o simpla formalitate care se incheie cu un banal proces verbal? nu cred! cum se desfasoara o sedinta cu parintii? ce propuneri au ei? cum reactioneaza la propunerile d-voastra? cum reusiti sa-i faceti sa colaboreze? e interzisa organizarea sedintelor cu parintii in timpul unei ore de curs? trebuie anuntata sedinta cu parintii directorului scolii inainte cu 5 zile ca aceasta sa aiba loc?

Procesul verbal este de fapt, o foaie pe care trec de-acasa subiectele discutate (doar titlurile) si apoi parintii semneaza.

De exemplu, la prima sedinta din an, se pot aborda ca subiecte: structura anului scolar; disciplinele de studiu, orarul si rechizitele necesare; probleme legate de dezvoltarea psiho-fizica a elevului (aici, cei care predau la liceu ar avea multe de spus despre perioada adolescentei). Se pot prezenta pe scurt ce se asteapta de la copii la sfarsitul anului anului scolar.La alte sedinte se poate discuta nu numai despre problemele curente (situatia la invatatura si la disciplina, serbari, alte activitati extrascolare, diverse anunturi etc), ci si alte subiecte cerute de parinti. Unii parinti vor chiar cere sfatul celorlalti, punand in discutie un anumit comportament al propriului copil.

Ideea de a semna un proces verbal este utila cand vine vorba de a demonstra parintelui ca nu prea vine la sedinta, situatie necesara mai ales la sfarsitul anului scolar cand poate incerca sa impute cadrelor didactice ca fiul/fiica a ramas corigenta.

Acest proces verbal poate folosi si in cazul in care directorul scolii sau un poate cere dovada ca s-a discutat un anumit subiect cu parintii.

La inceputul unei serii de elevi, este folositor ca dirigintele sa adune datele fiecarui elev intr-un dosar: copie certificat de nastere, chestionare adresate parintilor sau copilului etc. Tot la dosar se vor anexa si realizarile profesionale (copii dupa diplome la concursuri scolare), dar si declaratii ale elevilor implicati in diverse conflicte. Acest dosar ajuta atat profesorul, cat si pe parinti, in a vedea evolutia/involutia copilului.

Uneori se pot aplica si chestionare duble, parinti-copii, de genul: la ce ora merge copilul la culcare? (cu varianta, pe foaia elevului: la ce ora mergi la culcare?), pe care le puteti discuta la o sedinta comuna, cu ambele generatii. E surprinzator sa vedem cum raspunsurile nu coincid, iar copiii isi dau in vileag parintii, spunand lucruri pe care profesorii nu ar fi trebuit sa le cunoasa.

Bineinteles, nu acesta este scopul chestionarului, s-a observat totusi ca unii parinti isi schimba atitudinea (de rusinea dirigintelui?, de rusinea copiilor?) dupa astfel de confruntari.

Vezi si:
Relationarea cu parintii
Parinti cu probleme
Activitati extrascolare
Sfaturi pedagogice


 

63522 vizualizari Nota obtinuta: 6,42
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

ComentariiComentarii (3 comentarii)
Nume chiritescu luminita a scris:

Da este chiar interesant chiar daca am 9 ani este ceva foarte interesant

Nume Gabriela a scris:

Evident ca situatiile,problemele delicate trebuie discutate individual,nu in fata tuturor parintilor!Este lipsa de tact pedagogic si profesionalism.

Nume roman a scris:

De multe ori la sedinte iese scandal se mediatizeaza abuziv unul altul Fiecare elev este individual si trebuie tratat ca atare Ar trebui sa nu mai fie promovata asa ceva pentru strangere de bani ci .O zi pe saptamana sa asi aloce dirigintele invatatorul de discutii individuale cu fiecare .

Ultimele articole
Vezi descrierea  Cum organizez o sedinta la sfarsit de an scolar
Vezi descrierea  Cand si cum organizez sedinta cu parintii
Vezi descrierea  Cum anunt parintii sa vina la sedinta
Vezi descrierea  Cateva teme ce pot fi abordate la sedintele cu parintii
Vezi descrierea  Teme de discutii la sedintele cu parintii
Vezi descrierea  Ce teme abordez la sedintele cu parintii
Vezi descrierea  SEDINTE CU PARINTII MAI PUTIN FORMALE
Vezi descrierea  Intrebari si raspunsuri despre sedintele cu parintii