Gestionarea eficienta a timpului


Articole similare: timp, planificare, gestionare

Gestionarea eficienta a timpului

Nu exista nici un mister in gestionarea timpului.
Fiecare dintre noi are 24 de ore pentru fiece zi si 168 de ore pe saptamana ca sa manance, sa doarma, sa munceasca sau sa studieze.

 Nu exista vreo formula magica care sa te ajute sa profiti cat mai mult de acest timp.
Totusi gestionarea timpului necesita disciplina si control pana cand schimbarile sunt asimilate, iar gestionarea timpului devine un obicei de zi cu zi. Planificarile si programarile sunt fara folos daca nu le urmezi.

O gestionare eficienta a timpului necesita un simt al echilibrului. Nu trebuie sa iti pierzi timpul cu lucruri minutioase si sa uiti de sarcinile importante. Nu uita, ca de multe ori angajatii valorosi amana termenele limita cu o zi sau doua.Obiectivele gestionarii timpului
Strategiile gestionarii timpului indeplinesc o serie de obiective. Un obiectiv esta sa planifici activitatile si sa le programezi astfel incat sa le poti duce la bun sfarsit. Strategiile te ajuta sa prezici cand vei fii foarte ocupat, astfel incat sa iti realizezi sarcinile din timp. Un alt obiectiv este acela de a  face oamenii sa devina mai punctuali. Aceste strategii de gestionare a timpului te ajuta sa iti amintesti anumite obligatii precum intalniri, sedinte sau evenimente.

Avantajele gestionarii timpului
Unul din avantajele principale ale ale strategiilor de gestionare a timpului  este faptul ca nu necesita mult timp pentru a fii implementate. De exemplu, macroproiectarea poate fii realizata intr-o ora, iar proiectarea unitatii de invatare nu necesita mai mult de 20 de minute.
 
Odata cu imbunatatirea aptitudinilor tale de gestionare a timpului, vei trai din ce in ce mai putine situatii stresante rezultate din dorinta de a realiza cat mai multe activitati. Gestionarea timpului iti va da un simt al controlului asupra proprii vieti.
Gestionarea timpului este utila si ca suport pentru memorie, amintindu-ne de obligatiile ce trebuie indeplinite in anumite zile ale saptamanii sau lunii. Deasemenea te ajuta sa organizezi anumite aspecte ale vietii tale, personale cat si profesionale.

 Mai jos sunt prezentate cateva strategii de gestionare a timpului care te pot ajuta sa iti imbunatatesti abilitatile:

1.Autoevaluarea abilitatilor de gestionare a timpului.
Exista doua aspecte ale autoevaluarii acestor abilitati: determinarea eficientei acestor abilitati la elevi si progresul pe care il face elevul pentru imbunatatirea lor.
2. Plan anti-amanare.
Aloca o anumita perioada de timp pentru a rezolva o anumita sarcina. Realizeaza un plan care sa te ajute sa respecti termenele limita: motiveaza-te, reevalueaza-ti prioritatile, asuma-ti responsabilitatea, fii realist, asuma-ti responsabilitatea pentru sarcini variate si nu uita sa iti promiti o recompensa la finalul unei sarcini dificile. 

10070 vizualizari Nota obtinuta: 5,98
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

ComentariiComentarii (5 comentarii)
Nume adi{168 a scris:

jucator gabi tare

Nume 54421 a scris:

este bun dar mai trebuie ceva

Nume noname a scris:

mai trebuie ceva

Nume alina a scris:

este frumos da cam golut si nu prea merge

Nume cristi a scris:

este frumos dar trebuie sa ma adaugati ca este cam gol

Ultimele articole
Vezi descrierea  EasyClass: Clasa este doar la un click distanta
Vezi descrierea  Vezi trucuri pentru ca elevii tai sa fie atenti la ora
Vezi descrierea  3 farse de 1 Aprilie pe care le poti face daca esti profesor
Vezi descrierea  4 metode sa iti motivezi elevii
Vezi descrierea  Cel mai bun sfat pe care il poti da elevilor tai
Vezi descrierea  De ce elevii tai au rezultate slabe la invatatura si cum ii poti ajuta?
Vezi descrierea  Soft educational logopedic (CD imagine,text,sunet)
Vezi descrierea  Violenta in scoala
Vezi descrierea  Presiuni la catedra: Fa-le fata cu brio!
Vezi descrierea  Stim sa invatam?
Vezi descrierea  Pregatiri pentru 8 martie
Vezi descrierea  Profesori, aveti teme pentru acasa