GRILA DE SALARIZARE PROFESORI - SALARII MAI MARI DIN OCTOMBRIE

Din luna octombrie cadrele didactice din România vor beneficia, în functie de grade, vechime si sporuri, de majorari salariale între 12 si 27%. „Jurnalul National” a prezentat în exclusivitate noua grila de salarizare a profesorilor. Prima crestere a lefurilor dascalilor, de 12%, vine ca urmare a Ordonantei de Guvern adoptata la 31 ianuarie 2007. De o a doua marire, între 5% si 15%, se vor bucura doar profesorii cu gradul didactic I si cadrele universitare.
Conform grilei prezentate în ...
Sursa: Antena 3, Jurnalul National

 

66596 vizualizari Nota obtinuta: 5,28
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

ComentariiComentarii (41 comentarii)
Nume profa_chimie a scris:

bogdan cred ca nu sti cat de greu e sa fi profesor!trebuie sa fi stresat in fiecare zi din cauza elevilor,dar trebuie sa ii inveti carte si pe ei!

Nume Liliac a scris:

Daca vreti sa cunoasteti salariile profesorilor universitari puteti sa vedeti pe acest site: Declaratiile de avere ale profesorilor

Nume ... a scris:

De fapt Numele, propozita. Macar eu ma corectez:-P

Nume Pentru gigel a scris:

Numele propozitia se incep cu litera mare. Asta ca sa stii si tu/

Nume Eu a scris:

Mariti salariile preparatorilor, asistentilor si celor din preuniversitar ca ei le au mici.

Nume cl_gina a scris:

buna ziua, as dorii sa stiu cat este salariul de incepator ca profesor suplinitor?

Nume Adi a scris:

Nu am crezut ca vom avea parte de atata umilinta! Ma gandesc ca nu prea avem sustinere ... poate liderii sindicali - unii - nu ne mai reprezinta cum trebuie.

Nume lupe... a scris:

Isi bat joc de invatamant, de cultura si de sanatate.Viva justitia(judecatori, procurori, politie).Un semn de intrebare?

Nume gabi a scris:

Nu ai dreptate! Nu toti profesorii sunt iresponsabili. La facultatea pe care am terminat-o am intalnit oameni foarte bine pregatiti! Ar trebui sa gandesti mai mult inainte sa vorbesti!

Nume un om din campul muncii a scris:

un profesor preuniversitar este la ora aceasta o sfidare adusa muncii!! prea mult stau acasa,multe vacante platite din banii nostri,raspundere ioc(vezi calitatea absolventilor)!orice leu dat unui profesor in plus la salariu este un leu pierdut!cui nu-i convine sa plece!ar trebui dati afara 50.000 si nu doar 15.000.un profesor dat afara este un om terminat,ce poti face cand nu stii decat manualul pe care l-ai invatat la admitere?

Nume dulcineea a scris:

"nici macar nu stiti ce salarii au. un profesor cu 20 de ani vechime ajunge la 34mil la lic. minulescu din slatina. acum va intreb eu .este acesta un salariu de mizerie?" Imi pare rau dar sunteti fffff prost informat! Nu ajungi 20 milioane ca profesor nici in 30 ani vechime. Nu mai vorbiti ce nu cunoasteti!

Nume Ta Li a scris:

Un profesor adevarat nu trebuie sa moara de foame in nicio societate. Nu trebuie sa stea departe de familia lui in meditatii (inclusiv cu loaze) de care depinde hrana lui zilnica. Din pacate, in perspectiva corupta, invidioasa si nepregatita a unor inspectori impusi politic (ca UNIC merit al lor), e greu de distins cine e adevarat si cine e o facatura.

Nume c. a scris:

denisa, maica-mea cu 35 ani in invatamant avea sal in ultimul an de vreo 17, 18 mil. asa ca.....sunt multi factori pe care tre sa ii iei in seama inainte de a vb aiurea. exemplul tau e caz rar.

Nume denisa a scris:

nici macar nu stiti ce salarii au. un profesor cu 20 de ani vechime ajunge la 34mil la lic. minulescu din slatina. acum va intreb eu .este acesta un salariu de mizerie?

Nume senya a scris:

bogdan, imi pare rau sa-ti spun, cu tine chiar ca au frecat menta profesorii....altfel ai fi stiu cum sa scrii, corect gramatical

Nume gelu a scris:

sunt maistru instructor ,iar norma de 22h pe sapt. pe langa alte 40h acasa.Castig 1500ron pe luna,iar un muncitor de la gaz castiga 2500ron.Daca nu mi-ar place sa lucrez cu copiii de mult a-si fi plecat din invatamant.Insa problema e alta:de ce sa urmezi studii superioare daca cu o simpla scoala profesionala poti avea un salariu mai bun?nu e usor in invatamant ,insa sunt foarte multi care nu au ce cauta aici.

Nume doru1 a scris:

sunt profesor, e super fain, am fost anuntat azi ca am pierdut 200 roni la salarizare prin nu stiu ce ordonanta de-a lui Poc, nu votez PDL care mi-a promis 50 %, lua-i-ar gaia pe toti....

Nume eu a scris:

ma intreb de ce nici un profesor universitar plin nu intra pe acest forum sa spuna ca e multumit de salariile babane cca 6000 lei asadar (dragilor marirea de salar ar trbui facuta celorlalte categorii nu lor) si mai ganditiva ca acestia sunt in numar de 4500 la 140 de universitati toate de stat. faceti un calcul simplu si mai luati in calcul rectorii si decanii care au sporuri mai mari de 100 %

Nume dani36 a scris:

sunt maistru instructor ,iar norma de 24h pe sapt. pe langa alte 20h acasa.Castig 1200ron pe luna,iar un muncitor de la gaz castiga 2500ron.Daca nu mi-ar place sa lucrez cu copiii de mult a-si fi plecat din invatamant.Insa problema e alta:de ce sa urmezi studii superioare daca cu o simpla scoala profesionala poti avea un salariu mai bun?nu e usor in invatamant ,insa sunt foarte multi care nu au ce cauta aici.

Nume ali-prof a scris:

Va deranjeaza eventuala marire de salariu din invatamant? Faceti-va profesori ca sa beneficiati si voi de aceasta colosala marire. Apoi veti avea dreptul sa va exprimati orice opinie, caci veti fi in cunostinta de cauza. Pupici! PS. Pana la acordarea maririi, aveti timp sa va terminati studiile in domeniu!

Nume dd a scris:

noi chiar frecam menta 80 de ore pe saptamana,ca daca iei in calcul si munca de acasa acolo ajungi.si nu vorbesc de meditatii,ci despre fise de lucru,lucrari,lectii.dar nu vrem salarii mari ,vrem salarii decente.un exemplu elocvent sunt chiar eu,cu un salariu de 490 lei pe luna si munca de frecat menta cum ziceti.toti strigati de profesorii cu salarii de 1000 -1500 de lei,dar exista si salarii de 300-500 de lei.si tot atatea ore,doar pt o hartie.

Nume Jon a scris:

sunt profesori muncesc 18 ore pa saptamana, dau meditatii pe sute de mii ora , au sambetele , duminicile , noptile , toate sarbatorile liberi , concediu de trei patru luni pe an si rezultate sa mai asteptam .Tare as vrea sa-i vad cum ar munci ei in alte domenii !!!!Ar fi vai si-amar de capul lor!!!!!

Nume a a scris:

Un profesor nu munceste la scoala ci acasa cu 40 ron sedinta de pregatire?Faceti un calcul: am 2 copii pe care-i pregatesc la 2 materii. In grupa sunt cate 5 copii. E normal? Subliniez ca pregatirea o fac din nevoie datorita pregatirii" foarte bune" de la scoala. De ce nu se testeaza anual profesorii, cu afisarea publica a rezultatelor acestora? Nu pot sa fac o generalizare, nici nu e potrivit, dar de ce sa nu recunoastem ca multi dintre ei nu au ce cauta la catedra.

Nume mari@ a scris:

Un profesor pe langa 20 de ore saptamanal la catedra mai munceste cel putin 20 acasa....daca ar fi asa de usor sa te faci profesor v-ati face toti...voi cei care aruncati cu noroi in cei care v-au format ca oameni!! rusine!!!! ...frustratilor!!!

Nume DoarEu a scris:

Articolul comentat aici e din 2007, insa unele comentarii se sustin inca.

Nume crista a scris:

Cine stie care sunt cele 12 sporiru pe care le primim noi profesorii? Pentru ca eu in afara de sporul de vechime si cel de dirigentie, nu primesc nimic. Pot spune ca am vechime de peste 10 ani in invatamant. Multumesc

Nume miti a scris:

s-a tot comentat ca intra bugetul in colaps. nu uitati ca nu s a cerut bani de la guvern ci se cere banii care intra in cei 6 la suta. din pib. de asemenea s a cheltuit din pip cu tot cu investitii doar 2,8 la suta! asa ca...............unde s banii? nu cumva sunt doar bani virtuali?

Nume lav a scris:

sa se mareasca domne salariile profesorilor pentru ca au si ei meritul lor ... fara profesori nu ati fi ajuns in parlament

Nume M.Ionescu a scris:

mia a scris De ce personalul auxiliar este mereu ultimul? Fara secretariatele din scoli ar mai functiona bine colaborarea cu inspectoratele scolare? Toate bazele de date pentru incadrari si bazele de date ale elevilor pentru examene, alocatii sunt construite de secretare: muncesc foarte mult aceste fiinte. Personalul nedidactic: femeile de serviciu, mecanicii, fochistii, paznicii au cel mai mic salariu. Sa beneficieze toata lumea de marire fiindca toti avem nevoie de hrana, etc...

Nume profesor-muritor de foame a scris:

Sunteti foarte rai , cand auziti de profesori inventati dezastre. Uitati ca fara prafesori azi ati fi nista analfabeti. acordati profesorilor salarii decente.

Nume bla bla a scris:

eu am pana in prezent 23 de ani de scoala si sunt cadru universitar si imi este rusine daca ma intreaba cineva ce salariu am sa ii spun? ce sa ii spun ca am 1100 de roni ..... pe care cum ii iau asa ii si dau ? e rusinos ...........

Nume un prof. a scris:

Atentie! Norme mai mici au doar cei cu 25 ani vechime la catedra!

Nume eu a scris:

Nu sunt de acord ca un profesor sa castige cat un muncitor calificat ,nu cred ca trebuie sa uitam nici de personalul auxiliar la care alergam de cate ori avem nevoie, nu stiu cine e de acord ca bugetarii au salarii mari si nu stiu de ce a urcat euro si au crescut preturile caci se spunea ca tocmai aceste efecte dorim sa le evitam prin neaprobarea cresterilor salariale. Ei poftim:toate au crescut mai putin salariile.Si ?noi ne uitam in portofelul altuia.

Nume eu a scris:

yo a scris: mai lasama frate (bogdan)cu politia ca au salarii de incepatori dublu fata de un profesor in acelasi stagiu. si ei ce fac chiar ca freaca menta prin intersectii si asa mai departe. nu au nici o raspundere dar te trag la raspundere pentru oric spune-mi te rog ce stii concret de salariile politistilor si atributiile lor?de ce nu te faci politist si tu daca e atat de frumos?

Nume maria a scris:

ce aveti fratilor cu profesori? pentru eu nu sunt fonduri suficiente de lichiditati dar pentru pensiile si salariile parlamentarilor sunt? miliardele lor nu fac gaura in bugetul statului?

Nume vivi17 a scris:

personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic de ce oare nu beneficiaza?

Nume M.B. a scris:

Dupa aproape 20 de ani de cersit aceste drepturi salariale si dupa atatea experiente facute pe sistemul de invatamant s-au pierdut multe si cred ca niciodata nu se va indrepta haosul care exista .Lipsesc multe lucruri ;caldura ,apa si canalizarea ,baza didactica,manuale sunt invechite ,programa este foarte incarcata ,inca,..Cel mai mult lipseste atmosfera de invatare de munca,dorinta de performanta ,motivatia de a invata..

Nume yo a scris:

mai lasama frate (bogdan)cu politia ca au salarii de incepatori dublu fata de un profesor in acelasi stagiu. si ei ce fac chiar ca freaca menta prin intersectii si asa mai departe. nu au nici o raspundere dar te trag la raspundere pentru orice

Nume bogdan a scris:

pe luna*

Nume bogdan a scris:

fratilor profesorii freaca menta 80 de ore pe saptamana un doctor sau un politist muncesc mult mai mult si au salarii de mizerie mai lasati profesorii nu le mai plangeti de mila ca si asa nu prea ne invata mare lucru nu sunt pregatiti deloc

Nume A. Gelu a scris:

Este descriminare ar trebui sa beneficieze tot personalul care lucreaza in invatamant , ca doar si ei participa la rezultatele scolilor fie si personalul auxiliar si chear muncitor , nedidactic

Ultimele articole
Vezi descrierea  Un subiect de la Olimpiada de Limba română a produs controverse
Vezi descrierea  Concurs pentru Bursa de excelenţă la Universitatea Suceava
Vezi descrierea  Prima etapă de înscriere în învăţământul primar începe luni
Vezi descrierea  Lecții de astronomie de la experți! Elevii vor putea să citească în stele
Vezi descrierea  Proiectul privind cifra de şcolarizare pentru anul viitor a fost pus în dezbatere publică
Vezi descrierea  Calculatoare și cursuri moderne pentru elevii de la sat
Vezi descrierea  Motivul pentru care un olimpic la informatică a amenințat că se sinucide
Vezi descrierea  Consultaţii gratuite pentru examenul de bacalaureat
Vezi descrierea  Radiațiile de la Muzeului de Geologie afectează populația României? Reacția oficială
Vezi descrierea  Modificări semnificative în noua programă școlară. Iată ce materii au dispărut din orar
Vezi descrierea  Facultatea de Drept a Universității din București a renunțat la teza de licență
Vezi descrierea  Rectorii sunt îngrijoraţi de schimbările pe care vrea să le facă Ministerul Cercetării