FESTIVALUL DE ARTA MEDIEVALA - SIGHISOARA 2008


Articole similare: Oras Sighisoara, festival medieval, program festival

FESTIVALUL DE ARTA MEDIEVALA - SIGHISOARA 2008

Intre toate orasele tarii, Sighisoara se intipareste cel mai profund in mintea, dar si in sufletul celor care au pasit macar odata pe stradutele pietruite ale batranului Burg medieval.

Aceste stradute, care ignora in egala masura linia dreapta si planul orizontal, ascund si dezvaluie, la fiecare pas, intr-o elaborata dar fireasca scenografie urbana, tablouri medievale care incanta ochiul si incita imaginatia. Farmecul si personalitatea inconfundabila a orasului s-au alcatuit in timp, prin armonizarea depunerilor succesive ale istoriei.

Festivalul Sighisoara Medievala a ajuns, acum in 2008, la cea de-a 16-a editie a unui eveniment de referinta pentru viata culturala a Sighisoarei, dar si a Romaniei. De 16 ani la Sighisoara, in ultimul sfarsit de saptamana din luna iulie, realitatea si fantezia, modernul si medievalul se impletesc in armonie purtand vizitatorii intr-o lume, pe care multi o credeau apusa.Editia 2008 a festivalului are ca punct de referinta Masca, un simbol important ca si forma de spectacol pentru publicul larg al pietelor, al marilor aglomerari de spectatori, al hazului imediat, al tristetii ce nu dureaza, al bucuriei nedisimulate. Iata doar cateva argumente, care fac din aceasta tema una extrem de generoasa, pentru ca epocile medievale au avut si aceasta caracteristica a chipului ascuns, care incearca sa faca lumea mai buna si da acesteia speranta.

La Sighisoara, in perioada festivalului, traditia se va imbina cu modernitatea, scenele montate in decorul autentic al Cetatii Medievale vor adaposti de dimineata pana seara spectacole de toate genurile, pentru toate varstele si pentru toate mastile. Costume fabuloase de epoca - regi si regine, printi si printese, cavaleri si domnite, personaje imbracate in matase si dantele, cu armuri si sabii, dar si masti caraghioase vor trezi fantezia celor care vor pasi pe stradutele dintre zidurile vechiului Burg medieval.


 

9156 vizualizari Nota obtinuta: 6,78
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

Ultimele articole
Vezi descrierea  Virusul Zika, din ce in ce mai periculos. Se raspandeste cu repeziciune!
Vezi descrierea  Un Black Friday ca la carte cere pregatiri
Vezi descrierea  7 din 10 romani vor profita de reducerile de Black Friday
Vezi descrierea  Hobby: Cursuri private de dans sau cursuri de dans in grup?
Vezi descrierea  I-drpciv.ro revolutioneaza imaginea site-urilor de chestionare auto
Vezi descrierea  7 pasi pentru un prim curs de dansuri reusit
Vezi descrierea  Cel mai intens scurtmetraj de la ShortsUp isi cauta creatorul!
Vezi descrierea  Ziua a doua la Festivalul de teatru tanar "Ideo Ideis!"
Vezi descrierea  Spectacol de teatru in gradina Muzeului „Antipa”
Vezi descrierea  Pe 28 iunie va avea loc "Noaptea Lunga a Filmelor Scurte", la Gradina Botanica
Vezi descrierea  Muzeul "Grigore Antipa" organizeaza, pe 20 si 27 iunie, programul "Leganati de Deinotherium"
Vezi descrierea  Cele mai bune filme pentru copii ale momentului vin la Kinodiseea