Din 2012 dispare examenul de titularizare. Afla cum te vei angaja atunci ca profesor


Articole similare: titularizare 2012, angajare profesor, profesor, definitivat, examen titularizare, invatamant

Din 2012 dispare examenul de titularizare. Afla cum te vei angaja atunci ca profesor

Examenul de titularizare nu se va mai sustine in 2012. Fiecare scoala va organiza un concurs si va discuta cu posibilul angajat la un interviu. Cine trece de probe semneaza un contract cu scoala pe o perioada limitata, pana isi obtine definitivatul.

Anul acesta, profesorii au sustinut examenul de titularizare pentru ultima data. Incepand cu anul 2012, institutiile de invatamant care vor avea posturi neocupate, vor organiza concursuri si interviuri. Cei care vor castiga postul vor semna un contract direct cu scoala si nu cu ministerul. Aceasta prevedere face parte din Legea Educatiei si urmareste o concurenta intre scoli pentru atragerea de dascali competenti. Sindicalistii, insa, considera ca aceasta prevedere aduce nesiguranta la locul la munca, deoarece angajatorul poate decide oricand incetarea contractului de munca.

Noile metode de angajare a unui profesor respecta principiile sistemului privat. Pentru a fi acceptat in invatamant, candidatul trebuie sa aiba diploma de licenta si de masterat. Daca trece de probele la care il supune scoala angajatoare, candidatul va obtine un post de un an de zile. In aceasta perioada, angajatul este supravegheat de un profesor mentor. La sfarsitul anului, profesorul debutant trebuie sa intocmeasca un portofoliu pe baza caruia va fi evaluat.Profesorului nou angajat i se va face un contract pe termen determinat, cu posibilitatea prelungirii. Contractele pe perioada nedeterminata se fac doar profesorilor cu definitivatul luat.


 

81747 vizualizari Nota obtinuta: 5,64
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

ComentariiComentarii (69 comentarii)
Nume ghrtf a scris:

asta e o tampenie, cum adica nu poti candida fara master?!?! poti, pentru ca nivelul I de modul il ai ... nivelul II e pt liceu..

Nume Alex T a scris:

Am 25 de ani, am terminat Fac. de Matematica si NU sunt profesor , imi doream asta acum un an cand am terminat, insa la titularizare am luat 5,05 si nu am fost repartizat unde am vrut , asa ca am renuntat, acum lucrez in asigurari si castig 30 milioane in mana, bani pe care nu i-as fi castigat in invatamant nici cu 100 de ani vechime. Morala: Dragii mei profesori, nu se merita

Nume anonimul a scris:

pot preda alte discipline( ecologie , constructii , industrie alimentara sau alte discipline tehnice) daca am luat sub 5 la titularizarela chimie ? am 1 an vechime in invatamant si am terminat tehnologie chimica.

Nume adevar a scris:

Sunt un profesor cu peste 40 ani vechime in invatamant, specialitatea matematica si, rasfoind opiniile d-stra ajung la concluzia ca, ori nu va pricepeti la redactarea unui text pe calculator, ori nu cunoasteti bine gramatica limbii romane. Asa ca plangerile, ca nu puteti obtine un post in invatamant nu sunt justificate. S-auzim de bine!

Nume Adrian a scris:

Daca o sa-i mai umilim pe profesori s-ar putea sa regretam mai tarziu pentru ca vor pleca si ei. Sa nu uitam ca respectul societatii fata de o ramura conta in soma de bani pe care o primeste in ziua de salariu. Daca ar mai taia din lucrurile fara rost pe care le face un profesor si s-ar ocupa numai de lectii asta ar duce la un randament mai ridicat. Credeti ca un prof. necalificat se va pricepe chiar daca-si da interesul sa predea materia respectiva bine nu spun foarte bine.

Nume Adrian a scris:

In invatamant an de an au primit ore necalificatii . Profesori de alte specializari cum ar fi:religia, engleza, romana, chimia, matematica si alte materii predau informatica. Sunt ei oare calificati sa predea obiectul asta sau reprezinta pentru ei ore de umplutura pentru a-si face norma? Ce e mai bine sa face? Sa dam ore profesorilor care au luat sub 5 si care au aflat ca se schimba metodologia de examen cu 1 sapt. inainte sau sa predea profesori necalificati?

Nume alin a scris:

pai daca pretul unui post de profesor ajunge la un asemene pret eu cu siguranta o sa fiu nevoit sa mai muncesc inca 5 ani de azi inainte pt a ma bucura de statutul de dascal pt k banul e ceva sigur in romania nu invatatul.

Nume alina alina a scris:

in metodologie scrie ca pt angajare pe perioada determinata trebuie sa iei 5 si la scris si la inspectie,eu intreb daca nu am 5 la scris,insa media finala trece de 5 nu ma pot prezenta la etapa a 2 de repartizare???

Nume anonim a scris:

invatam degeaba ,am luat peste 7,an de an ,chiar 9 si nu am reusit.Sunt dezamagita.Ma gandesc sa renunt la invatamant

Nume anonim a scris:

sunteti nebuni de legat profesorii sunt batjocura tuturor

Nume maria a scris:

si examenul de suplinire cand se tine? pe ce data?

Nume VICHI a scris:

NU MAI PUBLICATI ARTICOLE TAMPITE! TITULARIZAREA SE SUTINE, ARE LOC PE DATA DE 2 AUGUST, ESTE UN EXAMEN SCRIS LA FEL CA INTOTDEAUNA SI NICI VORBA DE INTERVIURI SI ALTE ABERATII DE CARE SE VORBESTE IN ACEST ARTICOL!!!! CE LE PLACE UNORA SA INTERPRETEZE DUPA BUNUL PLAC.....PACAT CA DEZINFORMEAZA!!!!!!!!!!!!!!!!

Nume UrxoLkCFbkJo a scris:

Daca profesorii buni au paclet de mult din sistem E normal sa avem astfel de catastrofe. Dar inca nu am vazut pe nimeni sa iasa sa protesteze pentru un invatamant mai bun.

Nume dvdIWpLQyu a scris:

este vina si a legii care permite asetfl de anomalii si a pilelor prin care sunt adusi toti, m-ai bine s-ar retrage aceasta fata, pentru ca nu stie nimic in fata elevilor.

Nume PROFESOR a scris:

CE TOT NE INVARTIM IN JURUL COZII,CA SE SCOATE EXAMENUL CA NU SE SCOATE,UITE CA SE VA DA SI IN 2012,SI SE VA DA IN IULIE CA SI IN ANII TRECUTI,DAAAAAAAAAAAAAAR,DE CE NU SE DA GRILA CA SI LA MEDICINA SA NE DEA FRATE 2000 ,3000,4000 DE INTREBARI CA ORICUM TE BAGA PRIN TOATA MATERIA,POATE AUDE SI MINISTRUL EDUCATIEI,LA LIMBA SI LITERATURA ROMANA SUNT DE ACORD SA SE DEA SCRIS DAR LA ED FIZICA CONTEAZA ENORM PRACTICA SI NU SCRISUL DE LA EXAMEN

Nume Stiu ei cine a scris:

Mie mi s-a cerut spaga la angajare la Murgoci (Braila), doamna mosescu mai exact. Un post de limba germana este 4000 euro

Nume mary a scris:

asta e o escrocherie!!cei cu bani au postul pus deoparte,cei saraci si destepti o sa vanda Bingo pe la strazi............aiceea posturile se vor pastra in familie sau intre rude.........ca deobicei.........coruptia va creste si mai mult.....cati nu cunosc ca in ce scoala lucreaza tatal sau mama acolo sunt profesori si copii lor!!!asta e moda!!!!

Nume Adriana a scris:

Si daca directorul este sotul unei competitoare de-a mea? Ce Sanse mai am? Deja am tinut lectia (la clasa care m-au repartizat ei), sotia directorului dand la o clasa cu mult mai buna si am luat 9,50. Doamna 10. Ce sa mai fac? Astept examenul...

Nume Anca a scris:

Completez: nu cred ca Romania este pregatita pentru un asemenea sistem! Este si asa prea mare coruptia! :(

Nume melin a scris:

ce sa spui atunci despre AURORA PUSCAS?...care este directoare adjuncta la lic DR.FLORIAN ULMEANU,Ulmeni Maramures si este condamnata penal (sentinta nu este definitiva)pentru mita ,ea si cateii ei....povestea cu BAC ul ... e in continuare la conducerea scolii Vai de voi nenorocitilor care o acceptati!!!

Nume dgth a scris:

asta e cea mai mare marsavie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!acum dai spaga la scoala daca vrei s ocupi un post.............

Nume COLEGII DE SCOALA a scris:

CEA MAI HOATA ESTE ASA ZISA DIRECTOARE DIN COM PUTINEIU- TELEORMAN VLAD ALINA ( ROSIORI DE VEDE )

Nume ahmadi a scris:

Am o intrebare: concursul din 2 august se va da doar din didactica specialitatii la orice disciplina? de ex. la engleza nu se va mai da din literatura si gramatica? doar din metodica? eu asa inteleg din metodologie ! multumesc mult !

Nume mimi a scris:

asa cum bine zicea o doamna inspectoare din Teleorman, cand i se reamintea ce se intampla in sedintele publice la pomana posturilor: ,,astfel de lucruri s-au facut si se vor mai face" .Deci...........

Nume mimi a scris:

va fi ca la magazin , va cost in jur de 5000-6000 de euro, singura deosebire va fi ca acum banii vor merge in buzunarele directorului si nu in ale inspectorului de specialitate....

Nume anonim a scris:

va fi ca la magazin: un post 5000-6000 de euro, singura deosebire ar fi ca acum banii merg la director nu la inspector.

Nume EU a scris:

Nu stiu exact ce se va schimba, cei titularizati se vor culca pe o caciula si noi restul vom tremura in fiecare an. Unde e egalitatea de sanse?

Nume profu calin a scris:

e o tampenie sa se organizeze in scoala de ce nu ne titularizeaza si pe cei caree au luat peste 7 in iuluie 2011

Nume anonim a scris:

asi fi dorit sa profesez dar...din pacate nu se stie. nu sunt de acord cu aceasata lege si nu mi se pare corect fata de ceilalti proesori.

Nume Alex a scris:

Sunt absolvent 2011 al UGB Brasov, Stiinte economice si sincer...? totul e o mare prostie, tampenie si cum vreti voi sa ii spuneti, eu unul nu pot fi de acord cu o asemenea aberatie, prosteala pe fata si buzunarele directorilor instit. de invatamant "umflate", cine poate spune ca nu? sa vad? licenta si masterat??? alta prostie!

Nume luis a scris:

poate ca e bine cu legea asta.. dar cum si cine garanteaza ca posturile sunt ocupate de cei cu adevarat competenti? ma tem tare ca marea reforma se reduce la spaga si amicitie cu baronii locali...

Nume ANDREY25 a scris:

salut tuturor eu sunt absolvent 2011 psihologie la universitatea spiru haret ce vreau sa spus si sa va intreb oare pot preda pe nivel liceal pe socio-umane daca am doar facultatea nu si masterul ? MULTUMESC

Nume Ceata a scris:

Nu inteleg...cum e posibil? Adica nu ma pot angaja in invatamant DOAR cu diploma de licenta? Eu termin anul acesta "pedagogia invatamantului primar si prescolar" si dupa licenta imi caut loc de munca in bazar?

Nume elens a scris:

Teribil!Cine are nas , botezat va fi!

Nume un parinte ingrijorat a scris:

Mai sunt si profesori care arunca cu creta dupa copii la ore, apoi vin doar la 1/2 din orele dintr-un an, pun note din burta ca n-au timp sa-i mai asculte, scot capul pe geam in timpul orelor si injura soferii care trec cu muzica data tare pe langa scoala si culmea ajung directori!!! nu ma credeti? Vorbiti cu copiii de la sc. gen. Pompiliu Marcea Tg-Jiu despre profa Patrascoiu Rozica. Hello d-nilor inspectori scolari din Tg-jiu, ce faceti, dormiti pe scaune?

Nume ELECTRONICA a scris:

NE LUAM LUMEA IN CAP ......RAMANEM PE LOC SI CANTAM TRICOLORUL .................HORA UNIRII ...............SAU CANTAM DESTEAPTA-TE ROMANE ...................! AVEM POSIBILITATI!

Nume gabi74 a scris:

Si cu cei care sunt deja titulari cum ramane? Se pot transfera sau trebuie s-o ia de la inceput?Cam aberant!

Nume dariananu a scris:

vivy, si zici ca esti profesor ajuns pe bune la catedra? Atunci cum de scrii Iubesc copii in loc de Iubesc copiii? Obisnuiti-va cu legea competitiei. Scoala nu e locul cald din care nu va mai poate misca nimeni. Dovediti ca sunteti cei mai buni dascali si veti fi pastrati in scoli.

Nume dasy a scris:

sper ca se va schimba regimul...asta e ultima solutie

Nume Gaby a scris:

Nu se incurajeaza decat nepotismul. Mi-e scarba de tot ceea ce se intampla si de toti acesti incompetenti care dau legi in somn!!!

Nume ELENA a scris:

SA INTELEG CA DA CA NU AM MASTERUL NU POT CANDIDA?

Nume anonim a scris:

o sa fiu absolventa anul asta( la cj ) ( ubb ) sa inteleg ca nu am sanse ???!!!!!!

Nume Anonima a scris:

O porcarie mare noua lege vor fi profesori cei care se au bine cu primarii si care au bani sa si plateasca postul. CUM RAMANE CU CEI CARE AU INVATAT SI CHIAR MERITA UN POST?

Nume ioana liliana a scris:

sunt absolventa a facultatii de stiinte ale educatiei.acum sunt in concediu de crestere al copilului.nu am profesat dar anul acesta o sa incerc sa ma angajez.sistemul mi se pare o porcarie,deci asteptam schimbari..................

Nume ion a scris:

SUNT PRIMAR mie mise pare ok legea am 5 nepoti pe toti ii fac profesori ca consilu la scoala joaca cum le cint eu

Nume Dana a scris:

eu sunt anul II la doctorat,si mi se pare anormal ca un director sa ma evalueze, nu am apelat la cunostinte,bani nu am de dat,deci?probabil daca nu ai cunostinte,sansele sunt minime pentru cei ca mine.

Nume Ana a scris:

ce se va intampla cu titularii care vor sa schimbe postul? aceasta mutare se va realiza prin pretransfer, detasare sau vor da concurs la unitatea de invatamant?

Nume Claudia a scris:

Este o adevarata nebunie ce vor sa faca!!! Informatiile sunt contradictorii si foarte putine, ar trebui macar sa spuna ce si cum se va da, nu numai ca pilele vor preda ca asta este deja o certitudine...vai de viitorul invatamantului romanesc!

Nume ica a scris:

ce scoli cu prestigiu?cui ii pasa?in orase va mai merge poate dar in comuna cine mai face diferenta?speram ca doar parintii ne vor salva de nepotei si domnisoare!

Nume GABI a scris:

Pentru a obtine o diploma de grad didactic eu chiar am invatat.Nu stiu unde se dau bani dar la Galati la disciplina limba engleza trebuie sa inveti.

Nume Cristina a scris:

sa intelg ca dak yo acu sunt in anul 1 la master nu o sa pot participa la examenul din vara pentru obtinerea uni post??????????astept un raspuns va rog frumos...

Nume vivy a scris:

sunt foarte multe de spus despre invatamant....dar chiar cu toate "neregulile" astea....iubesc copii si de.abia astept sa ma intorc in invatamant.....in fiecare noapte visez ca sunt la scoala...ciar daca e f mult stres, cerinte foarte multe, prea multe hartii scrise aiurea....asta e invatamantul...copiii trebuie sa invete ei nu au nici o vina....

Nume vivy a scris:

cel mai bun era examenul de titularizar.....cine era capabil sa lucreze in invatamant trecea examenul....in felul asta era concureta si luau post cei mai buni.....acum noul sistem incurajeaza un al sistem P:C:R:B (pile, cunostinte, relatii, bani)... si asa ca pentru un definitivat sau un grad trebuie sa muncesti un an de zile....pt ca e scump :(( degeaba se invata daca nu dai unde trebuie si cui trebuie....salarii mici si pretentii fff mari....

Nume monica a scris:

sa nu ne miram daca peste cativa ani elevii vor fi si mai slabi.....si sa nu mai spun.....ca la ce salarii sunt...e bataie de joc.....sa fii tu platit in functie de cati copii sunt in scoala.....dar ce ,meseria nu tot asa o faci ori cu 10 ori cu 20 ?....mi-e scarba de tara asta plina...de....

Nume monica a scris:

hai sa fim seriosi....la noi invatamantul e praf......la anul o sa se aleaga PULBEREA de el.....

Nume o candidata a scris:

poate ca acum multi dintre noi suntem speriati , foarte descurajati ... Incepi sa te gandesti daca mai merita sa incerci , daca directorului nu ii plac ochii tai poti sa stii tu materia ca pe rugaciune ca tot degeaba ....si nu mai vorbim de faptul ca nu ai pic de siguranta a locului de munca ....cred ca 90 % dintre candidati nu sunt de acord cu noile reguli ....

Nume marian a scris:

bai voi nu sunteti sanatosi la cap,cei care tot spuneti ca o sa se mai cumpere posturi de profesori dupa schimbarea noii legi din 2012! Bai,eu am fost titular,acum sunt suplinitor,imi fac treaba la fel de bine si directorii m-au apreciat intotdeauna! Cine e talentat ca profesor,ii plac copii si este dorit de acestia,nu va faceti griji.O sa fie bine!

Nume neco a scris:

de acum va intra cine da banii mai multi,sau intai rudele si cunostintele directorului,ale primarului si apoi cine are plicul mai gros

Nume vasile12 a scris:

si sa dai spaga pentru un salariu de mizerie, pentru niste conditii de mizerie....nu e rentabil:P

Nume bogdan a scris:

dar nu e cinstit,eu daca termin la anul facultatea si vreau sa fac si master, dar totusi vreau sa fiu suplinitor un an, nu pot, pentru ca n-am master? nu puteam sa fac si facultate si master in acelasi timp

Nume sabb a scris:

Orice scoala care vrea sa devina prestigioasa( si cum majoritatea directorilor alearga dupa asta..) o sa caute dascali competenti. O sa fie mai greu sa te angajezi. O sa fie mai greu pentru copii pentru ca vor schimba profesorii de la an la an.

Nume eles16 a scris:

foarte trist! Daca nepotul doamnei x a absolvit facultatea are mai multe sanse decat y care nu cunoaste pe nimeni! Mai ales cum stau lucrurile in Romania. Am colege care sunt profesoare ex de geografie care nu stiau sa caute Africa pe o harta unde scria Africa!

Nume ileana a scris:

Buna , Si eu zic ca acum totul pare cam greu pentru a fi laudati cei din invatamant.... Poate , poate.... se va putea face ceva pentrua schimba invatamantul intr-o ocupatie laudata...

Nume mada a scris:

si eu cred la fel,dar poate asa va fi mai usor pentru copii nostri

Nume Croitoru Maria a scris:

Bataie de joc! Si asa ies de pe bancile scolii numai pe bani .Nu se vrea sa se stie ! La facultatea de medicina din Timisoara de 20 de ani se iau examenele pe bani multi!!! Si la celelalte facultati tot asa merge...Cum sa avem profesori buni?Ce sa-i invete pe copii daca ei insisi sunt semialfabetizati?Doamne fereste acest popor !S-a vazut la bac. ce dezastru e in licee...Si asta dupa ce i-au lasat multi profesori sa copieze !!Inca o data sa ne fereasca Dumnezeu !

Nume MIha Spinache a scris:

ba e foarte normal, nu cred ca parintii vor fi de acord sa predea... orice domnisoare sau nepotei! Calitatea in invatamant va fi altfel doar o poveste!

Nume nic a scris:

asta incurajeaza mita.......(spaga cine da mai mult ala intra)

Nume Anonim a scris:

asa este! Nu sunt de acord.Eu am catedra si am sustinut multe examene pentru asta.Nu mi se pare normal sa obtii postul pe ochi frumosi.O sa fie scolile pline de domnisoare profesoare!

Nume Anonim a scris:

nu sunt profesor dar nu mi se pare normal. si asa erau blaturi suficiente, acum se vor obtine posturi si mai usor de catre persoane care nu merita.

Ultimele articole
Vezi descrierea  Rezultatele finale la concursul de suplinire, sesiunea august 2011
Vezi descrierea  Prima etapa de repartizare a cadrelor didactice
Vezi descrierea  Repartizarea computerizata din a doua etapa a admiterii
Vezi descrierea  Afla rezultatele finale de la titularizare 2011
Vezi descrierea  Rezultate titularizare 2011: 70% dintre candidati au picat la examen
Vezi descrierea  Din 2012 dispare examenul de titularizare. Afla cum te vei angaja atunci ca profesor
Vezi descrierea  Raport titularizare 2011: peste 8000 de profesori nu s-au prezentat la examen
Vezi descrierea  Afla rezultatele examenului de titularizare 2011
Vezi descrierea  S-au afisat rezultatele probelor orale sau practice la titularizare 2011
Vezi descrierea  Titularizare 2011: absenteism si frauda
Vezi descrierea  Afla totul despre examenul de titularizare
Vezi descrierea  Reguli de desfasurare a examenului de titularizare