Cursuri de pregătire pentru bacalaureat


Articole similare: bacalaureat, rezultate bacalaureat, cursuri pregatire bacalaureat

Cursuri de pregătire pentru bacalaureat

Elevii care vor să se pregătească pentru examenul maturității pot beneficia de cursuri gratuite pentru bacalaurat. 

Universitatea "Transilvania" din Braşov le oferă tinerilor claselor a XI-şi a XII-a posibilitatea de a se pregăti la limba şi literatura română şi la matematică-informatică, a declarat rectorul Universităţii Transilvania, prof.univ.dr.ing.Ioan Vasile Abrudan.  "Faptul că organizăm pentru al cincilea an consecutiv aceste cursuri de pregătire înseamnă că a fost o reacţie din partea celor din liceu şi pe noi ne avantajează ca instituţie, pentru că în acest fel o să-şi promoveze examenul de bacalaureat şi o să devină studenţii noştri sau ai altor Universităţi. Întâlnirile noastre cu elevii sunt foarte importante,stilul de la universitate este altul decât la liceu. Un procent de 60% dintre absolvenţii de bacalaureat de la liceele din Braşov, devin studenţii Universităţii "Transilvania", lucru care ne bucură", a punctat rectorul Universităţii Transilvania. 

Decanul Facultăţii de Litere din Universitatea "Transilvania", conf.univ.dr. Adrian Lăcătuş observa că elevii aproape nu mai folosesc deloc e-mail. "Lucrează pe reţelele de socializare, deci noi trebuie să gândim că interacţionăm cu un alt tip de student tot timpul, şi asta este pentru noi o mare provocare pentru că noi vrem să le transmitem aceleaşi exigenţe, acelaşi mod de a lucra, aceeaşi responsabilitate, şi ei au totuşi un alt profil mental. Încercăm să ţinem pasul cu vremurile de acum fără a abdica de la misiunea noastră de a le cultiva totuşi valorile ştiinţei, şi ale adevărului, şi responsabilitatea pentru ceea ce fac", a precizat Lăcătuş. Cursurile la limba şi literatura română vor fi în număr de șapte și se vor organiza săptămânal, în fiecare zi de vineri, începând din trei martie, cu o pauză în luna aprilie, după care vor fi reluate în luna mai. Cursurile vor avea o durată de două ore şi vor fi susţinute de şase cadre didactice de la Facultatea de Litere.  Acestea vor cuprinde materia de bacalaureat, atât pentru elevii de la profil uman, cât şi pentru cei de la profil real, a spus sursa citată.

La matematică se vor organiza un număr de 14 cursuri începând din 2 martie până în 15 mai. În total 14 cadre didactice de la Facultatea de Matematică şi Informatică vor ţine cursurile, iar ultimele două cursuri vor fi dedicate rezolvării variantelor de bacalaureat, a precizat cof.univ.dr. Eugen Păltânea, de la Facultatea de Matematică -Informatică a Universităţii "Transilvania".


 

2642 vizualizari Nota obtinuta: 6
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

Ultimele articole
Vezi descrierea  Un subiect de la Olimpiada de Limba română a produs controverse
Vezi descrierea  Concurs pentru Bursa de excelenţă la Universitatea Suceava
Vezi descrierea  Prima etapă de înscriere în învăţământul primar începe luni
Vezi descrierea  Lecții de astronomie de la experți! Elevii vor putea să citească în stele
Vezi descrierea  Proiectul privind cifra de şcolarizare pentru anul viitor a fost pus în dezbatere publică
Vezi descrierea  Calculatoare și cursuri moderne pentru elevii de la sat
Vezi descrierea  Motivul pentru care un olimpic la informatică a amenințat că se sinucide
Vezi descrierea  Consultaţii gratuite pentru examenul de bacalaureat
Vezi descrierea  Radiațiile de la Muzeului de Geologie afectează populația României? Reacția oficială
Vezi descrierea  Modificări semnificative în noua programă școlară. Iată ce materii au dispărut din orar
Vezi descrierea  Facultatea de Drept a Universității din București a renunțat la teza de licență
Vezi descrierea  Rectorii sunt îngrijoraţi de schimbările pe care vrea să le facă Ministerul Cercetării