Cum se abordeaza un test grila


Articole similare: grila, test grila, cum se rezolva un test grila, cum se abordeaza un test grila

Cum se abordeaza un test grila

Principala diferenta intre un test clasic si un test grila este faptul ca in cazul grilei o problema nefinalizata corect se puncteaza cu zero puncte, deoarece este foarte posibil sa nu puteti alege varianta corecta din grila.

Fiecare problema din cadrul testului se va puncta cu un punct (9 puncte din probleme) si un punct va fi din oficiu. Este bine sa respectati timpul de rezolvare recomandat pentru fiecare test in parte.
Trebuie deci sa va dezvoltati capacitatea de a lucra si finaliza in mod corect toate calculele.

Acest lucru nu se poate obtine decat prin antrenament si perseverenta, fiind preferabil ca acest obicei sa inceapa cit mai devreme (daca este posibil inca din clasa a IX-a de liceu!).Atunci cind va faceti temele nu trebuie sa abandonati nici o problema pina cind nu sunteti sigur ca ati finalizat calculele in mod corect.
In prima parte a lucrarii cititi cu atentie enunturile, formindu-va o impresie generala asupra lor si hotariti in ce ordine abordati subiectele.

In timpul testului incepeti rezolvarile in ordinea crescatoare a dificultatii problemelor (va da avantajul acumularii de puncte de la problemele mai usoare, si o doza de confort psihologic deoarece ati rezolvat deja o parte din test!). Exista probleme la care se pot verifica direct raspunsurile din variantele de la grila in enunt (din ce in ce mai rare in ultima vreme!), sau se pot elimina in mod logic unele dintre variante (lucru citeodata insuficient!).

Acolo unde nu stiti care este raspunsul corect selectati pe cel care vi se pare cel mai probabil (avand astfel o sansa mai mare de a primi punctul respectiv).

Nu pierdeti prea mult timp cu o problema la care nu stiti rezolvarea. Aceasta va poate consuma timpul in mod inutil, timp in care ati putea rezolva alte probleme si a acumula alte pucte la fel de utile pentru nota finala!).

Incercati intotdeauna sa fiti atenti la nuantele exprimarii din enunt, si incercati sa vedeti intotdeauna logica enuntului. Cateodata este posibil ca din neatentie sa nu intelegeti exact care este cerinta din enunt.

Cateodata pot apare raspunsuri care sa fie eronate dar sa para corecte. De aceea este bine sa va verificati cu mare atentie calculele si sa nu va entuziasmati prea tare atunci cand raspunsul vostru coincide cu una din variante.

Fiti foarte atenti la a impune toate conditiile de existenta si toate cerintele din enunt pentru a nu obtine raspunsuri incomplete sau gresite!

Inainte de a finaliza revedeti problemele nerezolvate si laste in urma. Este foarte posibil sa descoperiti ca v-au venit idei de rezolvare la unele dintre ele sau chiar la toate (creierul vostru se preocupa "in background" si de ele in timp ce lucrati la celelalte subiecte daca voi i-ati "trasat sarcina"!).

La sfarsitul lucrarii verificati din nou toate calculele si abia apoi treceti rezultatele pe formularul de concurs.

Acolo unde nu ati rezolvat nimic treceti totusi un raspuns oarecare- exista sansa sa-l nimeriti pe cel bun! In orice caz nu lasati raspunsuri necompletate sub nici o forma!

Vezi si:

Bacalaureat 2010

Evaluarea nationala 2010

Admitere liceu 2010


 

11182 vizualizari Nota obtinuta: 6,02
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

Ultimele articole
Vezi descrierea  Ce trebuie sa faci pentru a da randament maxim la examenul de bacalaureat
Vezi descrierea  7 pasi care te pot ajuta la examenul de matematica de la Bac
Vezi descrierea  Bacalaureat 2010: Comentarii Video Bacalaureat
Vezi descrierea  Antreneaza-ti memoria pentru examen
Vezi descrierea  Cum sa iei nota 10 la examen
Vezi descrierea  BAC 2008: MASURI SUPLIMENTARE PRIVIND DESFASURAREA EXAMENULUI NATIONAL DE BACALAUREAT
Vezi descrierea  Meniu de examen: mancarea preferata si o cana cu lapte
Vezi descrierea  Pregateste-te sa iei nota maxima la Bacalaureat
Vezi descrierea  BACALAUREAT 2008: PIERDEREA DIPLOMEI DE BACALAUREAT
Vezi descrierea  Bacalaureat 2009: Depunerea Contestatiilor
Vezi descrierea  METODE DE A INVATA EFICIENT PENTRU BAC
Vezi descrierea  Sfaturi pentru a depasi emotiile Bac - ului