Copiii, protest împreună cu părinţii în faţa Guvernului


Articole similare: protest copii, educatie pentru democratie, protest guvern, protest copii guvern, romania, protest romania, ordonanta de urgenta, modificarea ordonantei de urgenta

Copiii, protest împreună cu părinţii în faţa Guvernului

Protestul față de ordonanța de urgență privind modificarea codurilor penale a continuat și astăzi, însă de această dată, cei care au ieșit în stradă au fost părinții și copiii.

În Piața Victoriei, chiar în fața Guvernului, până la ora 15:00 s-au strâns în jur de 15.000 mii de copii și părinți. Evenimentul "Educaţie pentru democraţie" a fost organizat pe Facebook.  "Am venit pentru că este protestul celor mici, eu am venit fără el serile trecute. Motivul pentru care am venit şi astăzi şi zilele trecute este că protestăm împotriva unei chestiuni principiale. Nu poţi să faci ce au făcut ei peste noapte. Nu poţi să stai nepăsător când sute de mii de oamenii ies afară şi scandează împotriva ta. Nu poţi să-ţi baţi joc de o naţiunea întreagă fără să te intereseze, nu poţi să dai ordonanţe aşa, peste noapte, nu poţi să refuzi dialogul pentru a rezolva problema. Ei asta fac. E revoltător. Din păcate, ăsta e singurul mod în care putem protesta. Sunt plină de furie, de tot felul de sentimente negative faţă de ei. Dialogul este foarte important. Ei nu vor să audă, nu vor să vadă, sunt total autişti", spune Ana Precup, o mămică din Bucureşti. 

Protestul a început încă de la primele ore ale dimineții și deși la început au fost doar câteva sute de părinți cu micuții lor, numărul a cerscut considerabil în orele ce au urmat. Evenimentul se intitulează "Educaţie pentru democraţie" şi a fost organizat pe Facebook.  "Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sâmbătă, aşa cum ne-aţi propus, hai să luăm copiii de mână, în braţe, în cărucioare, pe umeri şi să facem cel mai paşnic şi colorat protest", este mesajul de pe pagina de Facebook. În semn de solidaritate, mai multe persoane s-au alăturat protestatarilor, împărţind mere şi alte alimente pentru copii.  Tot mai multe persoane sunt așteptate în fața Guvernului,  urmând ca aceştia să meargă în marş către Palatul Parlamentului, unde vor forma un lanţ uman în jurul instituţiei.

FOTO: Mediafax.ro


 

2761 vizualizari Nota obtinuta: 3,98
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

Ultimele articole
Vezi descrierea  Un subiect de la Olimpiada de Limba română a produs controverse
Vezi descrierea  Concurs pentru Bursa de excelenţă la Universitatea Suceava
Vezi descrierea  Prima etapă de înscriere în învăţământul primar începe luni
Vezi descrierea  Lecții de astronomie de la experți! Elevii vor putea să citească în stele
Vezi descrierea  Proiectul privind cifra de şcolarizare pentru anul viitor a fost pus în dezbatere publică
Vezi descrierea  Calculatoare și cursuri moderne pentru elevii de la sat
Vezi descrierea  Motivul pentru care un olimpic la informatică a amenințat că se sinucide
Vezi descrierea  Consultaţii gratuite pentru examenul de bacalaureat
Vezi descrierea  Radiațiile de la Muzeului de Geologie afectează populația României? Reacția oficială
Vezi descrierea  Modificări semnificative în noua programă școlară. Iată ce materii au dispărut din orar
Vezi descrierea  Facultatea de Drept a Universității din București a renunțat la teza de licență
Vezi descrierea  Rectorii sunt îngrijoraţi de schimbările pe care vrea să le facă Ministerul Cercetării