Concursul "Scoli pentru un viitor verde"


Articole similare: Concursul "Scoli pentru un viitor verde", Concurs, "Scoli pentru un viitor verde"

Concursul

Proiectul educational si concursul national Scoli pentru un viitor verde este realizat incepand cu 5 ianuarie 2010, in tara noastra de catre Organizatia internationala WWF (World Wide Fund for Nature) si Editura CD PRESS.

Proiectul a plecat de la ideea ca scoala trebuie sa fie un loc in care toata lumea se gandeste la binele celorlalti si la un viitor cat mai bun si mai curat, pe o planeta in care oamenii traiesc in armonie cu natura. In afara de cifre si litere, scoala trebuie sa livreze copiilor bazele unui simt civic dezvoltat, ale unei responsabilitati fata de mediul si comunitatea in care traiesc.

Scoli pentru un viitor verde se adreseaza tuturor scolilor si gradinitelor din Romania si urmareste realizarea de activitati instructiv-educative, cu scopul de a informa prescolarii, elevii, cadrele didactice, parintii si comunitatile locale in legatura cu problemele actuale de ecologie, dar si de a dezvolta in randul copiilor responsabilitatea fata de comunitatea si mediul in care acestia traiesc si invata. Astfel, timp de cateva luni la rand, sute de elevi si profesori de toate varstele vor initia diferite activitati ecologice in scolile si comunitatile in care traiesc.Concursul este structurat pe trei sectiuni, in functie de categoria de varsta: Pipo (pentru invatamantul preprimar), Doxi (pentru invatamantul primar) si Terra Magazin (pentru gimnaziu si liceu). Pentru anul scolar 2009-2010, perioada de desfasurare a Programului Scoli pentru un viitor verde, editia I, este 5 ianuarie 2010- 31 mai 2010.

Un lucru inedit pe care copiii vor trebui sa-l faca pentru a putea intra in cursa pentru premiile finale va fi un jurnal al concursului, care sa includa toate povestile si episoadele semnificative de pe durata proiectului. Minim o data pe luna, coordonatorii echipelor inscrise vor trimite, pe adresa redactiei CD Press, o pagina din acest jurnal, insotita de fotografii, filme sau desene care sa ilustreze actiunea sau campania initiata de echipa respectiva.


"Scolile vor juca un rol esential in procesul de dezvoltare sustenabila, fiind printre primele institutii care vor trebui sa-si reduca impactul negativ asupra mediului. In afara de asta, scoala trebuie sa fie spatiul in care tinerii sa se formeze ca si viitori cetateni responsabili ai planetei si care sa deprinda un stil de viata sanatos si in armonie cu natura." Luminita Tanasie, Country Manager, WWF Romania.

"Impreuna cu partenerul WWF am demarat Proiectul Scoli pentru un viitor verde, adresat tuturor unitatilor de invatamant din Romania, cu scopul de a dezvolta atitudini ecologice in randul copiilor, de a-i determina sa devina activi in actiunile de protectie si de conservare a mediului, de a constientiza ca viitorul planetei depinde de ceea ce realizeaza ei astazi. Costin Diaconescu, director general Editura CD PRESS

Mediatizat in peste 2800 de unitati de invatamant din Romania, proiectul se bucura si de sustinerea Societatii de Geografie din Romania, Institutului de Geografie al Academiei Romane, Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului si Ministerul Mediului.


 

4175 vizualizari Nota obtinuta: 6,34
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

ComentariiComentarii (1 comentarii)
Nume zorescu a scris:

ca o parere personala, mi se pare extraordinara ideea demararii unui astfel de concurs in romania, in care sa intre toate scolile si mai ales, care sa fie SCUTIT DE TAXE SUPLIMENTARE (am "donat" destui bani la Eco Scoala)! pentru un viitor verde si o lume mai buna, mergeti inainte si multa bafta, un cadru didactic responsabil si ecologist ! Z.M.

Ultimele articole
Vezi descrierea  Concursul National de Stiinte "Arhimede 2012"
Vezi descrierea  2012 Shakespeare School Essay Competition: succesul este calatoria, nu destinatia
Vezi descrierea  Concurs interjudetean de creatie in limbi straine "Lumea in cuvinte si imagini"
Vezi descrierea  Concursul interjudetean de creatie media "Filmarea unui poem"
Vezi descrierea  Fii reporter de investigatii ECO - concurs video
Vezi descrierea  Concursul International de Desen pentru Copii intre 6 si 15 ani, "IE-No-Hikari"
Vezi descrierea  Competitia Eco-nomiseste: elevii alimenteaza scoala cu energie verde
Vezi descrierea  Concurs de cultura generala
Vezi descrierea  Castigatorul Tabletei Allview Aldro este Ana Andrei Cheneres
Vezi descrierea  Tabere la Oxford si la Cambridge pentru premiantii concursului Shakespeare School
Vezi descrierea  Concursul National de Eseuri BE A LEADER!
Vezi descrierea  Castiga o vacanta la munte cu Pensiunea Ferma si ControlInternet.ro!