Calculatoare și cursuri moderne pentru elevii de la sat


Articole similare: scola sat, calculatoare in scoli de la sat, copii de la sat

Calculatoare și cursuri moderne pentru elevii de la sat

În cadrul Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România, ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, a declarat, luni, că îşi doreşte dotarea şcolilor din mediul rural cu logistica necesară unei educaţii moderne, în baza unei asocieri cu firmele din zona IT. 

"Prin buget, avem o serie de bani alocaţi pentru aceste şcoli (din mediul rural - n.r.), dar nu sunt suficienţi. Dar putem capacita alte resurse şi, după ce obţinem aceste avize (necesare şcolilor - n.r.), îmi doresc foarte mult ca într-o asociere cu o serie de companii din zona IT să dotăm aceste şcoli cu logistica minimală necesară pentru ca aceşti copii să beneficieze de o educaţie modernă. Vorbim de competenţe digitale, de la vârste foarte fragede, dar nu le putem pune în operă dacă nu avem logistica necesară. Eu am speranţa că, împreună cu aceşti oameni minunaţi din marile companii, vom transfera calculatoare din zona universitară în zona rurală, acolo unde trebuie să avem un minim de dotare, astfel încât să folosim manuale digitale şi toată logistica necesară", a afirmat ministrul. 

"Eu personal sunt născut la ţară şi o parte din educaţia mea s-a produs în mediul rural şi cunosc foarte bine aceste greutăţi. Domnul prim-ministru Grindeanu, când a fost învestit Guvernul în Parlament, spunea că ne dorim o Românie normală. Eu, ca ministru al Educaţiei Naţionale, spun că ne dorim o educaţie normală. Cum ajungem aici? Evident că depindem şi de factori de decizie, în speţă de Ministerul Educaţiei Naţionale, dar depindem foarte mult în învăţământul preuniversitar de dumneavoastră (primarii comunelor - n.r.). Voi fi pe teren, voi sta mai puţin la sediul ministerului, am să merg în aceste comune, pentru că primul lucru pe care trebuie să îl facem: acelor comune care nu au avize trebuie să le dăm avizele necesare, pentru ca aceşti copii să înveţe în condiţii minimale de normalitate", a precizat Pavel Năstase. 

6398 vizualizari Nota obtinuta: 5,88
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

Ultimele articole
Vezi descrierea  Un subiect de la Olimpiada de Limba română a produs controverse
Vezi descrierea  Concurs pentru Bursa de excelenţă la Universitatea Suceava
Vezi descrierea  Prima etapă de înscriere în învăţământul primar începe luni
Vezi descrierea  Lecții de astronomie de la experți! Elevii vor putea să citească în stele
Vezi descrierea  Proiectul privind cifra de şcolarizare pentru anul viitor a fost pus în dezbatere publică
Vezi descrierea  Calculatoare și cursuri moderne pentru elevii de la sat
Vezi descrierea  Motivul pentru care un olimpic la informatică a amenințat că se sinucide
Vezi descrierea  Consultaţii gratuite pentru examenul de bacalaureat
Vezi descrierea  Radiațiile de la Muzeului de Geologie afectează populația României? Reacția oficială
Vezi descrierea  Modificări semnificative în noua programă școlară. Iată ce materii au dispărut din orar
Vezi descrierea  Facultatea de Drept a Universității din București a renunțat la teza de licență
Vezi descrierea  Rectorii sunt îngrijoraţi de schimbările pe care vrea să le facă Ministerul Cercetării